Bomba iz NBA: Rocketsi bi mogli trejdati Westbrooka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.12.19. | 11:09

Kolike su šanse za ovaj posao?

Shvatili su kako su dali dva zaštićena picka prve runde drafta i još ponešto za beka čija igra ovisi o fizičkim predispozicijama i koji je već lagano u godinama te ima praktički identičan set vještina kao i njihova glavna zvijezda.

Čini se kako su shvatili da Russell Westbrook nije željeni napredak u odnosu na ono što su imali s Chrisom Paulom, jer Houston igra bolje kad James Harden igra bez Westbrooka nego kad su obojica na parketu, a kad Westbrook preuzme glavnu riječ na terenu i Harden sjedne na klupu, petorke Rocketsa počnu se mučiti.

Iako su zamišljeno trejdom Paul – Westbrook ostvarili samo činjenicom što su se riješili Paulovog ogromnog ugovora, nadali su se kako će od Westbrooka dobiti malo ozbiljniju pomoć. Sve to tjera NBA insajdere preko bare na početak nagađanja:

„Mislim da je Westbrook dostupan za trejd. Daryl Morey bi trejedao bilo koga kad bi mislio da će učiniti njegovu momčad boljom. Jasno, dao bi Westbrooka kad bi se mogao riješiti te dugoročne obaveze,“ piše Ryen Russillio iz Ringera.

„Ne mislim da Morey okolo zivka ljude i kuka kako mora iskrcati Westbrooka, ali pojedine momčadi su svjesne kako mogu nazvati njega i dogovoriti nešto, ako žele Westbrooka.

No, pronaći mu novog vlasnika neće biti lagano, naime, 31-godišnjak će ove sezone zaraditi 38,506.482 dolara, a kroz sljedeće tri godine pripast će mu još 132,632,438 dolara, a toliko znamenki će otjerati sve koji nemaju ozbiljne namjere, a njegovim odlaskom neće biti sretan ni James Harden koji je inzistirao na Russovom dolasku.

Također, Westbrooka su doveli kako bi konačno napravili nešto u doigravanju, a ako ga sad trejdaju, nikad neće saznati kako bi Russ i Harden surađivali u doigravanju. Regularna sezona otkrije samo toliko, a pravo stanje stvari najbolje daju utakmice post sezone.

Westbrook je, dakle, dostupan za trejd, ali malo ih je onih koji ga si mogu priuštiti.

Pogledajte današnju PONUDU Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

košarkaRussell WestbrookHouston RocketsNBA tradeoviNBA

Ostale Vijesti