Dale Zanine-USA TODAY Sports
Dale Zanine-USA TODAY Sports

Bojan šuterski hladan u porazu od Hawksa, Dončić poklonio navijačima Dallasa rekordnu večer

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.12.22. | 07:44

Uzbudljiva večer u NBA ligi

Protiv jedne od momčadi koja ga navodno pikira u trejd kombinacijama – Atlanta Hawksa, Bojan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu, preuzeo titulu najefikasnijeg igrača Detroita, ali i potpisao poraz 130:105.

Zabio je Bojan Hawksima 23 poena, ugrabio tri skoka i podijelio jedan asist za pola sata provednih na parketu. Šuterski je, međutim, bio ispod svoje uobičajene razine jer je iz igre šutirao 8/20, a trice 2/7.

Hawkse su do pobjede predvodili Trae Young i Dejounte Murray s 26 ubačenih poena.

Inače, NBA analitičari i insjaderi tvrde da bi Detroit ipak mogao popustiti pa trejdati Bogdanovića u redove zainteresiranih klubova. Osim Hawksa, u svojim redovima bi ga rado vidjeli i Lakersi, Miami, ali i Dallas.

A u redovima Mavericksa igra dečko koji je sinoć ponovno ispisao povijest. O Luki Dončiću je, naime, riječ, a slovenski playmaker je u pobjedi nad Houstonom 112:106 ubacio okruglih 50 poena, uz osam skokova i deset asistencija za 42 minute. I uz sjajne postotke šuta – iz igre 17/30, trica 6/12.

Ovo je Dončiću druga utakmica s 50 ili više poena u NBA ligi (rekord mu je 51), a u posljednjoj četvrtini protiv Rocketsa je bio naprosto nezaustavljiv. U trenucima kada je Houston prijetio „odmazdom” i krenuo ugrožavati pobjedu, Luka je preuzeo stvari u svoje ruke i zabio 17 od ukupno 31 poena Dallasa u posljednjoj dionici. Izmjenjivali su se braniči Houstona pokušavajući ga zaustaviti, ali nije išlo – Slovenac je još jednom pokazao da je doktor košarke.

I s 50 poena i deset asista postao je prvi igrač u povijesti Dallas kojem je to pošlo za rukom.

Pa eto, Dončić je navijačima Mavericksa poklonio najbolji mogući poklon u ovo božićno vrijeme...

U redovima poraženih, Jalen Smith je zabio 24 poena, a tome je pridodao i deset asista.

Rekordnu večer zabilježio je i James Harden. Razigravač Philadelphije je u 119:114 pobjedi nad LA Clippersima ubacio 20 poena, a tome je pridoda o i 11 skokova i čak 21 asist.

Više od njega je zabio jedino Joel Embbid koji se nabrusio na momčad iz LA-a pa im stavio 44 poena.

Ivica Zubac je ponovno bio u startnoj petorci Clippersa, ali se teško nosio s Embiidom. Zabio je hrvatski centar sedam poena i dodao tome 12 skokova za 34 minute provedene na parketu.


Tagovi

NBABojan BogdanovićLuka DončićIvica ZubacJames HardenDetroit PistonsLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti