Bivši igrač Cedevite karijeru nastavlja VTB ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.08.19. | 13:34

Prošle godine bio je važan kotačić među vitaminčićima.

26-godišnji branič studirao je na sveučilištu Oregon, a na draftu 2016. godine nije ga izabrala niti jedna momčad pa je svoj košarkaški put započeo u Santa Cruz Warriorsima, razvojnoj momčadi velikog Golden Statea.

U sezoni 17./18. odlučio se na odlazak u Europu, a njegov prvi klub bio je Riesen Ludwigsburg. Nije se nešto pretjerano Cook naigrao u Njemačkoj pa tako odmah nakon godinu dana odlazi u zagrebačku Cedevitu.

Prošla godina bila je i više nego neuspješna za Cedevitu i to u svim segmentima budući da je njihov gradski rival Cibona prošle godine osvojio hrvatsko prvenstvo iako je Cedevita bila veliki favorit, a kao šlag na kraju bio je odlazak kluba iz Zagreba te se sada Cedevita ujedinila sa slovenskom Olimpijom.

Postalo je jasno kako je Cook „tehnološki višak“, a on se kao slobodan igrač uputio put Rusije gdje je pronašao svojeg novog poslodavca.

Zanimljivo, otac Elgina Cooka je Alvin Robertson, nekadašnji veliki igrač i legenda Spursa i Bucksa, ali se Elgin odrekao njegovog prezimena radi burnog života njegovog oca van košarkaškog terena.

(foto:pixsell)

 


Tagovi

CedevitaElgin CookAvtodor SaratovVTB liga

Ostale Vijesti