Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik kandidat za klupu španjolskog velikana, Ivanović dobio otkaz

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 13:51

Pregovori su, navodno, već u ozbiljnoj fazi, a u slučaju da danas postignu dogovor, mogao bi debitirati već sutra protiv Crvene zvezde.

Šibenčanin Neven Spahija glavni je kandidat za klupu Baskonije, javlja Sportando.

Bivši hrvatski izvornik, koji je tri godine bio pomoćni trener Atlante Hawksa i godinu dana Memphies Grizzliesa te je posljednji je angažman imao u Kini gdje je bio glavni trener Shanghai Sharksa, bi na klupi Baskonije trebao zamijeniti Duška Ivanovića koji je danas i službeno postao bivši. Inače, Ivanović je živuća legenda Baskonije, a kao igrač Jugoplastike je dva puta osvajao Euroligu (89., 90.)

Prije 20-ak dana Spahija je u razgovoru za Germanijak potvrdio da je u potrazi za novim angažmanom, odnosno da je 'na tržištu'.

„Imao sam neke opcije s kojima nisam bio zadovoljan. Odlučio sam čekati. A kada čekate, samim time i riskirate. Nemam više 39, nego 59 godina. Nije lagano jer dolaze mladi i perspektivni treneri. Međutim, smatram da imam svoje mjesto u europskoj košarci. Energiju imam, dobro se osjećam i vjerujem da će ponuda doći. Svi koji malo poznaju mene i moj mentalitet znaju da je povratak u NBA uvijek prioritet. Međutim, kada se dva puta maknete s NBA klupe, nije lagano stići i treći put“, rekao je Spahija.

U posljednjih pet utakmica Baskonia je upisala četiri poraza. U Euroligi su samo Žalgiris (0-9) i Panathinaikos (2-7) lošiji od španjolskog prvoligaša, s tim da isti učinak imaju Alba, Bayern, Fenerbahče i Anadolu Efes (3-6).

Sljedeću utakmicu Baskonia igra već sutra, u goste im dolazi Crvena zvezda koja je u dobrom raspoloženju nakon slavlja nad Partizanom, a tri dana kasnije ih očekuje još jedan euroligaški duel kad im u goste stiže CSKA Moskva.

Spahija je prije 10 godina osvojio Eurocup s Fenerbahčeom, a u karijeri je vodio eminentne klubove poput Maccabi Tel Aviva, Valencije, Tau Ceramice i Vilnius Rytasa.



Tagovi

Neven SpahijaBaskonia

Ostale Vijesti