Bivši Cedevitin Amerikanac potpisao za Orlando Magic

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.01.20. | 15:27

Dobio neočekivanu priliku u NBA ligi.

Momčad Orlando Magica trenutno drži sjajno sedmo mjesto na Istoku NBA lige. Iako su ih brojni očekivali u 'donjem domu' ljestvice, 'Čarobnjaci' igraju jako dobro predvođeni sjajnim Nikolom Vučevićem, a dobri su ove godine i Jonathan Isaac, Evan Fournier i Markelle Fultz, kao i Mo Bamba.

Ipak, uprava kluba je odlučila pojačati roster te su preko svojih službenih kanala predstavili novo pojačanje. On je, ni više ni manje, nego bivši igrač Cedevite, ali one koja je još bila stacionirana u Zagrebu, a u klubu je igrao tijekom prvog dijela sezone 2018./19.

Riječ je o Joshu Magetteu, danas 30-godišnjem playmakeru koji je ove sezone igrao u G ligi za Lakeland, Orlandovu razvojnu momčad. U 14 utakmica prosječno je ubacivao 19 poena uz 9.4 asistencije i 2.4 ukradene lopte po utakmici. Dovoljno da mu Orlando da two-way ugovor na 10 dana koji mu pruža mogućnost da se dokaže i zaradi ugovor do kraja sezone.

Amerikanac je već jednom igrao u NBA ligi, a u sezoni 2017./18. nosio je dres Atlante Hawksa, dok je igrao i za njhovu razvojnu momčad Erie BayHawks, uz Los Angeles D-Fenderse te europske klubove Koroivos Amaliadas, Zwolle i Gran Canariju.

Uz Magettea, isti ugovor uprava Magica potpisala je sa slobodnim igračem Vicom Lawom.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Josh Magette

Ostale Vijesti