Bivši plej Oklahome koji je najpoznatiji po tučnjavi s Curryjem stigao u Baskoniju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 09:49

NBA karijera ostala mu je u znaku okršaja s ponajvećom zvijezdom lige.

Jedno od razočaranja u Euroligi svakako su košarkaši Baskonije. Okupili su momčad koja se trebala boriti za plasman u četvrtfinale, ali zasad imaju tek 12. omjer lige s tek osam pobjeda i čak 13 poraza. Doduše, na ruku im nisu išle niti ozljede jer su Jayson Granger i Patricio Garino zadobili teške ozljede zbog kojih iz više od šest mjeseci neće biti na parketima. 

Stoga su u Baskiji posegnuli za novim pojačanjem na poziciji beka, ugovor je do kraja sezone potpisao Semaj Christon. Ime je to koje na prvu možda ne zvuči previše poznato, no ostao je upamćen po jednoj NBA sezoni u Oklahomi, a poznat je po okršaju sa Stephenom Curryjem

U Baskoniju stiže iz francuskog Limogesa gdje je imao fantastičnu sezonu. Naime, bivši bek Oklahome prosječno je ostvarivao 17.6 poena, 2.4 skoka i čak 8.0 asistencija po utakmici u Eurokupu.

Christon je playmaker koji je na draftu 2014. izabran 55. pickom od strane Miamija.Odmah je mijenjan u Charlotte pa u Oklahomu u čijoj je podružnici u razvojnoj ligi, Oklahoma City Blue, proveo sezonu 2014./15. Sljedeće sezone igra u Italiji za momčad Consultinvest Pesaro, a zatim se vraća u NBA ligu gdje u sezoni 2016/17 igra 64 utakmice i bilježi prosječno 2,9 poena, dvije asistencije i 1,4 skok po utakmici. Zanimljivo, navijači Thundera znali su se žaliti da je riječ o najgorem igraču lige, a koliki je bio njegov učinak na NBA terenima dovoljno govori činjenica da je je najviše ostao upamćen i po sukobu s najboljim šuterom svih vremena. 

Nakon Oklahome igrao je za Guangzhou, Santeros, Hapoel Beer Shevu i spomenuti Limoges u čijim je redovima briljirao ove sezone te zaradio euroligaški transfer. Spomenimo i da je u kvalifikacijama za Mundobasket odigrao dvije utakmice za SAD. Naravno, radilo se o susretima u kojima je NBA igračima, kao i onima iz Eurolige, nastup bio zabranjen. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BaskoniaSemaj ChristonEuroliga

Ostale Vijesti