Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Barca slavila nad Bayernom za vrh ljestvice, Panathinaikos i Fener „krvarili“ za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 22:44

Zenit slavio u Litvi, Crvena zvezda u Izraelu

Večeras su odigrana četiri susreta 2. kola Eurolige, a posebno je zanimljiv bio meč između Panathinaikosa i Fenerbahčea u Ateni. No, krenimo redom.

Žalgiris Kaunas na domaćem je parketu u Litvi dočekao Zenit Petersburg. Rusi su slavili rezultatom 70-64 i tako prije utakmice Barcelone preuzeli vodeće mjesto ljestvice, s obzirom na to da su u prošlom kolu u neizvjesnoj utakmici sa 70-69 porazili Unics iz Kazanja.

Prednost nad Litavcima držali su od početka, nakon prve četvrtine bilo je 21-16, na poluvremenu 40-34, a Zenit prednost do kraja nije gubio te dvoboj okončao s +6 na semaforu. Najraspoloženiji u redovima pobjednika bio je Jordan Loyd s 19 poena, dok je među domaćinima iskusni Janis Strelnieks stigao do 14 poena.

Spomenuti dvoboj između Panathinaikosa i turskog Fenera odlučen je preokret u posljednjoj četvrtini. Turci su u zadnju četvrtinu ušli s prednošću 67-64, ali Grci s 27-20 u posljednjih deset minuta na kraju slave s 91-87, dakle četiri poena razlike. Fenerbahče je pred sam kraj imao 87-86 u svoju korist, ali primili su još pet poena, a do kraja nisu zabili nijedan.

Najraspoloženiji je u redovima domaćina bio Srbin Nemanja Nedović s 20, dok se među gostima istaknuo Jan Vesely s 18 poena.

Crvena zvezda rano je ušla u prednost na gostovanju kod izraelskog Maccabi Tel Aviva, jer već je nakon deset minuta bilo 20-10. Iako je iduća četvrtina otišla u ruke Maccabija (17-15), Beograđani su u drugo poluvrijeme ušli kvalitetnije, što je u konačnici rezultiralo slavljem 75-63.

Velik dio zasluga ide Nikoli Kaliniću, koji je svoju momčad predvodio s 19 poena. Najefikasniji je s druge strane bio Scottie Wilbekin s 18.

U zadnjem susretu, Bayern i Barcelona igrali su u Munchenu. Španjolci su dobili prve tri četvrtine, a Bayern posljednju s 25-17, što im u konačnici nije bilo dovoljno jer je završilo 80-72 za goste. Bio je to show Amerikanaca, jer su i u jednoj i u drugoj ekipi oni zabijali najviše. Darrun Hilliard za Bavarce je stigao do 18, a Cory Higgins za Barcelonu do 16 poena.

Barcelona, koja je prethodno tukla Albu Berlin s 96-64, preskočila je Zenit i vratila se na prvo mjesto tablice.

Euroliga, 2. kolo:

Žalgiris Kaunas - Zenit Petersburg 64-70

Panathinaikos - Fenerbahče 91-87

Maccabi Tel Aviv - Crvena zvezda 63-75

Bayern - Barcelona 72-80



Tagovi

EuroligaPanathinaikosKauno ŽalgirisZenitKK BarcelonaKK Bayern MunchenKK Crvena zvezdaFenerbahçe košarka

Ostale Vijesti