Babo ostao bez All-Stara, izašao službeni popis tricaša i zakucavača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.02.20. | 08:25

Od novosti treba izdvojiti da se će šutiranje trica odviti u novom formatu, a igrači će za to imati više vremena

Najbolji hrvatski košarkaš, iako igra košarku života i iako je jedan od ponajboljih tricaša prema statističkim parametrima u NBA ligi, ipak nije dobio poziv vodstva lige za sudjelovanjem na All-Star vikendu koji će se održati od 14. do 16. veljače u Chicagu.

Mnogi analitičari smatraju da Bogdanović zaslužuje biti dio elite, ali se to ove godine ipak neće dogoditi.

Zanimljivo, natjecanje u šutiranju trica od ove će se godine odviti u novom formatu, a on je sljedeći: Igrači će umjesto dosadašnjih 25 imati prilike šutnuti 27 trica, a dvije će biti nešto manje od dva metra ( six feet = 182,88 cm) udaljene od linije za tri poena. Nadalje, sudionici će  radi svih ovih sada imati na raspolaganju 70 sekundi u odnosu na 60 sekundi koje su imali prethodnih godina.

Kada je riječ o igračima koji će sudjelovati u natjecanju trica, oni će ove godine biti Dame Lillard, Trae Young, Duncan Robinson, Devonte Graham, David Bertans, Zach LaVine, Buddy Hield i prošlogodišnji pobjednik Joe Harris.

Kada je riječ o natjecanju u zakucavanjima, ove godine famozna četvorka koja će se boriti za trofej su Dwight Howard, Aaron Gordon, Derrick Jones Jr. i Pat Connaughton. Zanimljivo, osim potonjeg svi su već sudjelovali u navedenom natjecanju, a najviše je ostao u pamćenju duel između Gordona i LaVinea za kojeg mnogi smatraju da je najbolje finale u povijesti natjecanja u zakucavanju. Iako je te godine Gordon izveo neviđeno zakucavanje gdje je praktički "sjedio" u letu, pobjedu je odnio LaVine.

Za kraj valja istaknuti kako će svi sudionici All-Star utakmice u čast tragično preminulog Kobea Bryanta nositi brojeve 8 i 24 te će cijeli vikend proći u sjećanju na Crnu Mambu.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthebuzz.nba%2Fposts%2F2886163368157754&width=500" width="500" height="619" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthebuzz.nba%2Fposts%2F2886230184817739&width=500" width="500" height="337" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(Foto:Reuters)

 


Tagovi

Bojan BogdanovićAll StarNBA All-StarAll-Star natjecanje u zakucavanjuAll-star natjecanje u tricamaChicago

Ostale Vijesti