REUTERS/Eloisa Lopez
REUTERS/Eloisa Lopez

Avramović: "Cilj je sada osvojiti zlato na Igrama u Parizu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 18:07

Srpski izbornik održao novu lekciju.

Aleksa Avramović izrasta u sjajnog igrača. Pokazao je to na Mundobasketu, osobito u finalu. No na koncu to Srbiji nije bilo dovoljno za zlato.

„Možemo hodati uzdignute glave, a naš sljedeći cilj je da osvojimo zlato na Olimpijskim igrama. Njemačka je igrala sjajno i tako igraju već dugi niz godina. Detalji i fizikalnost su presudili utakmicu. Propustili smo priliku , ali imali smo i dosta problema. Znate već što se dogodilo Simaniću. Izgubili smo rano u utakmici Dobrića, a i Milutinov je imao probleme“.

Na sličnom tragu bio je i izbornik Srbije Svetislav Pešić.

„Njemačka je zasluženo pobijedila. Igrali su na jako visokom nivou čitavih 40 minuta, a kada momčad pobijedi u svim utakmicama onda joj jedino možete čestitati“.

Dodao je Pešić i kako je imao problema s rotacijom:

„Za Milutinova nismo znali hoće li uopće moći igrati, Dobrić se ozlijedio, a i Bogdanović se osjećao loše prije utakmice. Ali nisu ovo izlike, ponosan nam na igrače. Pa kako ne bih bio ponosan? Ne vjerujem da će ova medalja popraviti stanje u našoj košarci. Volio bih da se dogodi obrnuto, da ova medalja pokrene dosta problema koje srpska košarka ima. Medalja znači za ljude koji su doputovali ovdje sa svih strana, osjetili smo njihovu podršku. Ali, ljudi koji su danas zaduženi za košarku u Srbiji moraju uraditi nešto, inače ćemo biti sretni ako se samo kvalificiramo za velika natjecanja, jer medalja neće biti“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mundobasketsrpska košarkaška reprezentacijaAleksa AvramovićSvetislav Pešić

Ostale Vijesti