Robert Anic/Pixsell
Robert Anic/Pixsell

Aco Petrović zavapio i dao prijedloge što promijeniti u reprezentaciji: "Ovako dalje ne ide!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 13:13

Petrović je na Twitteru napisao status s kojim su se mnogi u komentarima složili

Aleksandar Petrović bavi se već neko vrijeme spašavanjem posrnulog košarkaškog diva, Cibone, ali sada je kratko to pauzirao. Kako je rekao - kada igra reprezentacija, nema ničega važnijeg.

Nažalost, nije mu puno radosti donijela hrvatska nacionalna selekcija. Izbornik hrvatske muške košakaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon uvjerljivog 69-97 poraza od Slovenije u Ljubljani u susretu 5. kola prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine ustvrdio je kako njegova momčad nije izdržala pritisak pune dvorane na početku utakmice.

Komentar na taj susret imao je i legendarni Aco. Na svome je Twitteru napisao:

"Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No neke stvari bi trebalo napraviti: dovesti po hitnoj proceduri stranca na poziciji playa, ukinuti Stručni savjet te sve ovlasti prebaciti na UO i predsjednika Saveza te nanovo reorganizirati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide!", napisao je Petrović.

Usprkos ovom teškom porazu, Hrvatska ipak još uvijek ima izglede za plasman u drugi krug kvalifikacija. Uz pobjedu protiv Finske u Rijeci u nedjelju (20 sati), za prolazak dalje Hrvatskoj je potrebna i gostujuća pobjeda Slovenije protiv Švedske. S omjerom pobjeda i poraza 1-4 Hrvatska je posljednja u skupini C, iza Finske sa 4-1, Slovenije sa 3-2 i Švedske sa 2-3. No, kako ima bolji međusobni omjer od Švedske još uvijek može izbjeći posljednje mjesto i završetak nastupa u kvalifikacijama već nakon prvog kruga.

(E.G./HINA)



Tagovi

Aleksandar PetrovićCibonaHrvatska košarkaška reprezentacijahrvatska košarkaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti