Vekić dominantno do 3. kola, Karlović propustio veliku šansu protiv Monfilsa

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.01.20. | 12:04

Polovičan učinak naših.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtak prvi put u karijeri u treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena pobijedivši u drugom kolu Francuskinju Alize Cornet, 61. na WTA ljestvici, sa 6:4, 6:2.

U meču koji je trajao sat i pol obje su tenisačice servirale po dva asa, Vekić je napravila četiri dvostruke greške, a Cornet tri. Hrvatska je tenisačica slavila na kraju iako je napravila 11 neprisiljenih pogrešaka više od francuske predstavnice, no zato je pet puta oduzimala njezin servis, dok je vlastiti izgubila tek dvaput.

Za prolaz u četvrto kolo Osječanku čeka Poljakinja Iga Swiatek, 56. tenisačica svijeta, koja je u drugom kolu izbacila Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Nažalost, Ivo Karlović nije prošao u treće kolo, iako je imao sjajnu priliku. Div sa Šalate je imao set prednosti i set-loptu u tie-breaku drugog seta, ali je na kraju izgubio od Gaela Monfilsa. Deseti tenisač svijeta slavio je protiv 40-godišnjeg Hrvata s 4:6, 7:6(8), 6:4, 7:5. Veliku je priliku Karlović imao kod 8:7 vodstva u trinaestoj igri drugog seta, napao je Francuza na njegov servis, izašao na mrežu, ali tada je Monfils sjajno pogodio loptu koja je jedva dirala rub crte. Nažalost, dovoljno da preokrene set, ali i meč u svoju korist. 

(foto: Reuters)


Tagovi

Donna VekićIvo Karlović

Ostale Vijesti