Varaždin dogovorio U-21 reprezentativca do kraja sezone, u klub stigao i mladi Petković

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 13:38

Momčad iz baroknog grada ne misli odustati bez borbe.

Prije svega treba istaknuti kako će do kraja sezone dres Varaždina nositi Neven Đurasek, izvrsni središnji veznjak koji je i jesenski dio sezone proveo na posudbi u klubu, ali je ona isticala ovog siječnja. Varaždin je našao zajednički jezik s Dinamom te su dogovorili da U-21 reprezentativac i proljetni dio sezone provede pod trenerskom palicom Luke Bonačića kojem je zasigurno iznimno drago da će i dalje moći računati na ovog plemenitog veznjaka.

Osim Đuraseka, Varaždinci su dogovorili i šestomjesečnu posudbu s Lokomotivom oko Domagoja Drožđeka koji se vraća u klub s kojim je izborio ulazak u 1.HNL, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku.

Jednako tako, valja istaknuti da je možda i najveće pojačanje za Varaždince to što će u klubu do kraja sezone ostati mladi vratar Ivan Nevistić koji je na posudbi iz Rijeke. Naime, Rožman je ostao bez Prskala, a naredna dva tri kola u nastavku sezone prvi izbor među vratnicama biti će mladi Ivor Pandur koji je baš u utakmici protiv  debitirao u 1.HNL budući da je Andrej Prskalo na zagrijavanju uoči utakmice osjetio neke bolove u mišiću.

Svojevremeno je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora u NK Rijeci, izjavio kako će Ivor Pandur jednoga dana vrijediti milijun eura, a kada smo već kod spomenute cifre, valjda nadodati kako su postojale kuloarske priče oko Rujevice da je upravo toliko spreman platiti Slovan iz Bratislave kako bi mladog Nevistića već ove zime učinio svojim igračem.

No, vratimo se mi Varaždinu.

Budući da je Benko u veteranskim igračkim godinama te ga momčad „trpi“ samo radi svih onih starih zasluga u dresu Varaždina, jasno je kako Bonačić treba dodatno pojačati svoje napadačke snage ukoliko početak sljedeće sezone misle dočekati u 1.HNL.

Osim što se intenzivno radi na dolasku kapetana Solina Duje Ninčevića koji je već trebao postati novi igrač Varaždina, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku, momčad je danas pojačao i ponajbolji napadač 2.HNL, Vinko Petković.

Petković ima 24 godine, a prije dolaska u Varaždin igrao je za Hrvatski dragovoljac. Ove sezone u 2.HNL Petković je zabio sedam pogodaka u 13 nastupa, a uz to upisao je i tri asistencije.

Ovom rođenom Šibenčaninu ovo će biti prvo pojavljivanje u 1.HNL, a s Varaždinom je potpisao ugovor na 18 mjeseci.

Zanimljivo, agent ovog zanimljivog napadača je Ivan Bošnjak, bivši hrvatski reprezentativac, a ukoliko je Petković samo pola igrača kao što je bio Bošnjak, biti će to vrhunsko pojačanje za Varaždince.

(foto: Pixsell)


Tagovi

GRK VaraždinNK VaraždinZimski prijelazni roktransferinogometni transferiNeven ĐurasekVinko Petković

Ostale Vijesti