Urugvajci u posljednjoj minuti došli do pobjede protiv Egipta! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 16:02

Egipćani su izrazito namučili Suareza i društvo.

U drugoj utakmici skupine A, Urugvaj je teškom mukom došao do pobjede nad Egiptom rezultatom 1:0.

Izabranici Oscara Tabareza su se mučili cijelu utakmicu, a nije im pomogla ni činjenica da za egipatsku izabranu vrstu nije nastupio Mohamed Salah koji se još nije u potpunosti oporavio od ozljede.

Veliki tragičar za Urugvajce mogao je biti Luis Suarez koji je promašio tri 'zicera' tijekom utakmice.

Prvi je došao sredinom prvog poluvremena, kada je nakon kornera lopta došla njemu u noge na pet metara od gola danas izrazito raspoloženog vratara Mohameda El Shenawya, ali napadač Barcelone gađa vanjski dio mreže.

 

 

Utakmica je sveukupno bila vrlo tvrda i nismo vidjeli nijednu šansu  Egipćana koji očito ne mogu funkcionirati u napadu bez svoje udarne igle. S druge strane, Urugvaj se mučio da bi došao do svojih prilika, a ono što su i uspjeli izraditi, prvenstveno na individualnu kvalitetu Luisa Suareza, isti ih je uspio upropastiti.

Već početkom drugog poluvremena, Suarez je izbio sam pred golmana iskosa s desne strane, a El Shenawy mu 'skida' zicer.

Još jednu sto postotnu priliku uspio je upropastiti glavni napadač Barcelone kada je izbio '1 na 1' s golmanom Egipta, ali umjesto plasiranja lope u mrežu išao je u dribling što je El Shenawy dobro pročitao i sačuvao mrežu netaknutom.

 

 

Veliku šansu pred sam kraj utakmice promašio je i Edinson Cavani udarcem sa vrha šesnaesterca iz slobodnog udarca koji je odsjeo na stativi.

 

 

Ipak, nakon izrazitog pritiska Urugvajaca, Egipćani su pokleknuli u 90. minuti.

Sanchez je ubacio iz jednog skraćenog kornera, lijepo je uputio loptu na peterac gdje je najviši u skoku bio Jose Maria Gimenez koji glavom zakucava loptu za pobjedu Urugvaja.

 

 

Nakon prvog kola u skupini A, vodeća je Rusija sa 3 boda, koliko ima i drugoplasirani Urugvaj, ali sa slabijom gol-razlikom. Treći je Egipat dok je Saudijska Arabija posljednja.

Rezultati, skupina A

Rusija – Saudijska Arabija 5:0
Urugvaj – Egipat 1:0

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometuUrugvajska nogometna reprezentacijaegipatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti