UFC: Ništa od meča godine

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 16:23

MMA fanovi ostali su zakinuti za veliki spektakl ove godine.

Već dugo se ‘’natapa teren’’ za megaspektakl teške kategorije UFC-a, odnosno meč između vjerojatno najatraktivnijeg (i jednog od najboljih) teškaša Francisa N’Gannoua i dugogodišnjeg vladara poluteške Jona Jonesa, de facto neporaženog u karijeri.

No do ovog okršaja koji tjera sline na usta svih MMA fanova ipak neće doći, barem ne za sada. Naime, UFC nije bio voljan udovojiti financijskim potraživanjima suparnika, pogotovo Jonesa, kojem je ovo trebao biti debi u teškoj kategoriji. Svoje razočarenje izrazio je i prigodnim tweetom:

 

 

Oba borca bila su i više nego zainteresirana za ovaj okršaj, te su cijeli njegov preludij adekvatno začinili medijskim ratom, kako to obično biva. Razočaran razvojem događaja, popularni Bones u afektu je dao do znanja kako ga se u oktogonu može očekivati tek za godinu ili dvije, no nakon što je ‘’stao na loptu’’, najavio je svoj naredni okršaj s Janom Blachowiczem koji je realna opcija.

Putem društvene mreže upitan je li mu legacy bitniji od novaca, s obzirom da inzistira na određenim brojkama u vremenu sveopće krize u sportu, na što je odgovorio:

“Iskreno, ne, barem ne u ovoj fazi karijere. Mogao bih se danas umiroviti. Odradio sam svoj posao, osigurao sam ovoj kompaniji više od desetljeća zabave.”

 

 

S druge strane, N’Gannou je bio manje riječit, no rekao je sasvim dovoljno kako bi bilo jasno da se u potpunosti slaže s Jonesovim viđenjem situacije:

“Po mom mišljenju UFC-u nije stalo do meča s Jonesom, ili barem ga nisu spremni platiti koliko vrijedi.”

 

 

Nama ostaje da se nadamo kako ćemo ovaj meč ipak jednom vidjeti.

(foto: Reuters)


Tagovi

MMAUFCFrancis NngannouJon Jones

Ostale Vijesti