Težak ždrijeb za Wimbledon: Čilić prošao najgore, preostalima vrlo neugodni protivnici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 13:16

Hrvatima ždrijeb nije bio najnaklonjeniji.

Izvučen je ždrijeb za nadolazeće izdanje najuglednijeg teniskog Grand Slama, londonski Wimbledon. Na 'svetoj travi' na Otoku Hrvati nisu prošli najbolje, da budemo konkretniji, najgori ždrijeb dobio je Marin Čilić.

ODIGRAJ Sonego - Carreno

Međugorac je u prvom kolu za protivnika dobio Adriana Mannarina, pobjednika ovogodišnjeg izdanja Hertogenboscha prije desetak dana. U slučaju prolaza, 13. nositelj Čilić ima relativno lakog protivnicka u drugom kolu (Sousa – Jubb), dok bi u trećem mogao ići na neugodnog Basilashvilija ili Evansa. Ako sve te prepreke prođe mirno, u četvrtom kolu čeka ga Rafael Nadal.

Borna Ćorić, iako za jedno mjesto slabiji nositelj, dobio je prohodniji ždrijeb, barem do četvrtog kola. U prvom kolu ide na Slovenca, Aljaža Bedenea, dok bi ga u drugom kolu trebao čekati neugodan igrač koji voli travnatu podlogu, Jan-Lenard Struff. U trećem kolu vrlo vjerojatno će ga dočekati Diego Schwartzmann, koji je postao vrlo dobar igrač za travu, a to je pokazao i relativno lakom pobjedom nad Čilićem u Queensu. Nakon svega toga, ako Borna prođe sve prepreke, u četvrtom kolu gotovo sigurno ide na Rogera Federera.

Posljednji naš predstavnika u muškoj konkurenciji je Ivo Karlović. Div sa Šalate će se u prvom kolu susresti sa Arnaboldije, dok ga već u drugom kolu očekuje Next Gen tenisač, Stefanos Tsitsipas.

U ženskoj konkurenciji imamo dvije predstavnice. 22. nositeljica Donna Vekić, u prvom kolu ide na Alison Riske, 54. igračicu svijeta. Nakon nje ide na bolju iz dvoboja Kerkhove-Jorović., dok bi je u trećem kolu trebala čekati izrazito raspoložena ove godine i u sjajnoj formi, Belinda Bencic. Ako uspije proći nju Švicarku, u četvrtom kolu ide na 1. igračicu svijeta od koje je izgubila pretprošlog vikenda u finalu Birminghama, Ashleigh Barty.

Petra Martić je rangirana dva mjesta ispod na popisu nositeljica, a ona će u prvom kolu ići na 64. igračicu svijeta, Jennifer Brady. U drugom kolu čeka bolju iz dvoboja Potapove i Teichmann, dok je u trećem na redu Anastasija Sevastova, a u četvrtom Elina Svitolina.

Vrlo težak i neugodan ždrijeb za hrvatske predstavnice i predstavnike na ovogodišnjem Wimbledonu koji starta u ponedjeljak, 1. srpnja.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">PROJECTED MEN&#39;S SINGLES QUARTER-FINALS ACCORDING TO SEEDING<br><br>Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas<br>Kevin Anderson vs Alexander Zverev<br>Dominic Thiem vs Rafael Nadal<br>Kei Nishikori vs Roger Federer<a href="https://twitter.com/hashtag/Wimbledon?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Wimbledon</a></p>&mdash; Wimbledon (@Wimbledon) <a href="https://twitter.com/Wimbledon/status/1144531463486021634?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Full Singles draws.<a href="https://twitter.com/hashtag/Wimbledon?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Wimbledon</a> <a href="https://t.co/wM7LeQCnxG">pic.twitter.com/wM7LeQCnxG</a></p>&mdash; José Morgado (@josemorgado) <a href="https://twitter.com/josemorgado/status/1144547430744100864?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">You guys can just go ahead and look at the draws if you like.... ()<br><br>And tell us who got the best and worst draw and why if you&#39;re feeling creative (or happy, or sad). <a href="https://twitter.com/hashtag/Wimbledon?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Wimbledon</a> <a href="https://t.co/MhH3qcrk0l">pic.twitter.com/MhH3qcrk0l</a></p>&mdash; TennisNow (@Tennis_Now) <a href="https://twitter.com/Tennis_Now/status/1144545958518239232?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marin ČilićBorna ĆorićPetra MartićDonna VekićIvo KarlovićWimbledon

Ostale Vijesti