Talijani odabrali momčad najboljih pojačanja Serie A (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 12.10.17. | 09:32

Najbolje su poslovali Roma i Bologna.

Salvatore Sirigu (30)

Pozicija: golman
Prešao: PSG - Torino
Cijena:  bez odštete
Utakmice: 7
Prosječna ocjena: 6,43
Minuta u igri: 630

- Povremeni talijanski reprezentativac vratio se u domovinu i potpisao za ambiciozni Torino. Nakon nekoliko godina u Francuskoj dojadilo mu je sjediti na klupi i biti zamjena Kevinu Trappu, te je po isteku ugovora odlučio potražiti sreću negdje drugdje. Po odlasku Joea Harta iz Torina, Sirigu je zauzeo mjesto između vratnica i dosad je odigrao sve utakmice kod Siniše Mihajlovića

Federico Mattielo (22)

Pozicija: desni bek
Prešao: Juventus - SPAL
Cijena:  posudba
Utakmice: 5
Prosječna ocjena: 6,25
Minuta u igri: 197

- Perspektivni desni bek ponikao je u Juventusovom pogonu, ali nije se naigrao i uglavnom je na posudbi. Lani je bio u Chievu, a ove sezone je u SPAL-u, objektivno jednoj od najlošijih momčadi lige, ali koja stoji jako dobro i nakon sedam kola ima pet bodova na kontu.

Giancarlo Gonzalez (29)

Pozicija: branič
Prešao: Palermo - Bologna
Cijena:  1,5 milijuna eura
Utakmice: 4
Prosječna ocjena: 6,25
Minuta u igri: 360

- Njegov bivši klub Palermo ispao je u Serie B, ali Gonzalez je prvoligaški branič i to je dokazao u svojoj novoj sredini. Iskusni Kostarikanac ima 61 nastup za reprezentaciju i igrat će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uvodne tri utakmice sezone proveo je na klupi, ali od utakmice protiv Fiorentine je nezamijenjiv. Otkad je on gazda obrane, Bologna je nanizala tri utakmice bez poraza, remi i dvije pobjede, a u posljednje dvije nije primila.

Milan Skriniar (22)

Pozicija: branič
Prešao: Sampdoria - Inter
Cijena:  30 milijuna eura
Utakmice: 7
Prosječna ocjena: 6,36
Minuta u igri: 630

- Sjajni slovački branič najskuplje je ime u ovoj momčadi, ali nakon njegovih sedam uvodnih utakmica u Interu jasno je i zašto. Luciano Spaletti ne može zamisliti momčad bez njega, iskusni talijanski strateg često rotira igrače Intera, ali Skriniar se ne miče iz postave. S njim u postavi Inter još nije izgubio ni susret, a stasiti branič stigao je i zabiti Crotoneu.

Aleksandar Kolarov (31)

Pozicija: lijevi bek
Prešao: Manchester City - Roma
Cijena:  5 milijuna eura
Utakmice: 6
Prosječna ocjena: 6,50
Minuta u igri: 524

- Iskusni srpski reprezentativac odigrao je šest utakmica u Serie A, zabio i čak triput asistirao. S njim u momčadi Roma ima samo poraz ove sezone i pet pobjeda, a Kolarov igra sjajno. Bio je velika želja novog Rominog sportskog direktora Monchija, a kad te on želi, znači da si igračina.

Lorenzo Pellegrini (21)

Pozicija: srednji vezni
Prešao: Sassuolo - Roma
Cijena:  10 milijuna eura
Utakmice: 4
Prosječna ocjena: 6,67
Minuta u igri: 224

- Još jedna Monchijeva krađa. Odigrao je četiri susreta u Serie A i namjestio gol protiv Milana u prošlom kolu, a ima i jednu asistenciju u Ligi prvaka. Igrao je za sve selekcije talijanske reprezentacije, a u svibnju ove godine debitirao je i za seniore. Velik je potencijal talijanskog nogometa, a Roma ga je dobila za sitan novac, samo 10 milijuna eura, iako već sad vrijedi 12.

Blaise Matuidi (30)

Pozicija: vezni
Prešao: PSG - Juventus
Cijena:  20 milijuna eura
Utakmice: 7
Prosječna ocjena: 6,57
Minuta u igri: 483

- PSG se olako riješio francuskog reprezentativca misleći kako je već odigrao svoje najbolje te ga je uvalio Staroj dami za deset milijuna eura manje od tržišne vrijednosti. Max Allegri zaljubio se na prvi pogled u vrijednu radilicu i ne može zamisliti momčad bez njega. Odigrao mu je svih 180 minuta u Ligi prvaka i 483 minute u Serie A. Juve ima jednu od naširih klupa u Europi i mogao bi ga zamijeniti s barem trojicom sjajnih igrača, ali Allegri ga vadi iz igre jedino kad više baš ne može.

Rodrigo Palacio (35)

Pozicija: krilo/napadač
Prešao: Inter - Bologna
Cijena:  bez odštete
Utakmice: 6
Prosječna ocjena: 6,50
Minuta u igri: 371

- Iskusni Argentinac s 35 godina na leđima mogao je i u mirovinu, ali odlučio je još malo ostati u nogometu. Inter ga je po isteku ugovora pustio u Bolognu, a ovaj je doživio novu mladost. U šest utakmica dvaput je bio strijelac, protiv Fiorentine i Genoe u prošlom kolu te što je duže u klubu, sve je bolji.

Gaston Ramirez (26)

Pozicija: polušpica
Prešao: Middlesbrough - Sampdoria
Cijena:  9 milijuna eura
Utakmice: 6
Prosječna ocjena: 6,58
Minuta u igri: 403

- Nakon pola desetljeća lutanja po Premier ligi vratio se u Serie A i odlično započeo svoju povratničku sezonu na Čizmi. Već u prvom kolu protiv Beneventa namjestio je gol, pa dva kola kasnije asistirao protiv Torina. Jedan je od najbolje ocjenjenih igrača nakon sedam kola talijanskog prvenstva.

Kevin Lasagna (25)

Pozicija: krilo/napadač
Prešao: Carpi - Udinese
Cijena:  povratak s posudbe
Utakmice: 7
Prosječna ocjena: 6,21
Minuta u igri: 585

- Sjajni Udineseov napadač stigao je u siječnju ove godine iz Carpija za 4,5 milijuna eura, ali ostao je na posudbi do kraja sezone. Karijeru u Udinama započeo je kao ispaljen iz topa. Zabio je dva komada u Serie A i namjestio jedan gol, a u talijanskom kupu dodao je još jedan.

Duvan Zapata (26)

Pozicija: napadač
Prešao: Napoli - Sampdoria
Cijena:  18 milijuna eura
Utakmice: 4
Prosječna ocjena: 6,62
Minuta u igri: 289

- Godinama je sjedio na klupi Napolija čekajući priliku kraj Cavanija i Higuaina, ali nikako ju nije dočekao. Dvije protekle sezone bio je na posudbi u Udineseu, a ove ga je Sampdorija otkupila za 18 milijuna eura i pokazao se kao apsolutan pogodak. Već ima dva gola i asistenciju kraj svog imena, zabija svakih 145 minuta i nedavno je srušio veliki Milan. Najbolje ocjenjen igrač u ovoj momčadi.

(foto: Action Images)


Tagovi

nogometni transferiprijelazni rokBlaise MatuidiMilan SkriniarRomaBolognaJuventusSerie A

Ostale Vijesti