Poljuljani Medveščak gasi vatru: U Brlog stižu dva prekaljena KHL-ovca za spas sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 12:54

Ovo je očekivan i nužan potez kluba.

Cijenjeni ruski portal All Sport jutros piše kako je Medveščak dogovorio dva pojačanja, jedno u napadu i jedno na kritičnoj golmanskoj poziciji. U napad bi trebao stići Nikolaj Lemtyugov, prekaljeni KHL igrač koji je prije dvije sezone upisao 19 golova uz 12 asistencija za moćni Omsk, no prošle sezone je odradio tek 13 utakmica. Iskustva ima, znanja ima, jedino ostaje za vidjeti ima li motivacije prvi put izvan Rusije pokazati što zna. U karijeri je igrao za jake klubove poput Kazana, Magnitogorska, Spartaka i Omska.

Lemtyugov igra krilne pozicije i trebao bi donijeti pomak u napad koji zabija tek dva puta po utakmici u prosjeku što je najslabije u ligi. Vjerojatno će ući u prvu ili drugu liniju i biti glavna uzdanice momčadi jer ipak se radi o igraču koji je prije dvije godine bio na 20 golova u KHL-u.

Druga krizna pozicija za Medveščak je golmanska, a i to su sada riješili dovođenjem vrlo iskusnog KHL golmana Ivana Lisutina koji je ovog ljeta bio povezivan sa Severstalom, ali nije potpisao ugovor. U karijeri je branio za Avtomobilist, Magnitogorsk, Podolsk, Nižnekamsk i prošle sezone za Torpedo. Uglavnom je bio pouzdani drugi golman, ali imao je i sezone u kojima se istaknuo.

U sezoni 2013./2014. u Podolsku je kao prvi golman bio na sjajnih 93 posto, dok je prošle za solidni Torpedo upisivao 92 posto obrana u 26 utakmica koliko je odigrao. Radi se o pouzdanom golmanu koji bi u EBEL uvjetima trebao biti velika zvijezda i jedan od najboljih golmana u ligi. Za razliku od njega golman na kojeg se Medveščak htio osloniti ove sezone, Mathieu Corbeil do sada je u EBEL-u upisivao samo 89 posto obrana i razočarao.

Velika su ovo pojačanja za Medveščak koji još nije potvrdio pisanja ruskih medija, no nema razloga sumnjati u to. Momčad ove sezone nje kliknula, već nakon devet kola zaostaju sedam bodova za prvom skupinom klubova koji idu direktno u playoff, a to je za EBEL jako puno. Nadamo se da s pojačanjima dolaze i bolji dani za Medvjede, a samim time i prosperitet na tablici.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

MedveščakEBEL

Ostale Vijesti