Osijek predstavio nova pojačanja: Nema stranca do Bosanca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.08.17. | 13:51

Stigli su iz norveškog Haugesunda i mađarskog Videotona.

„Drago mi j da sam član Osijeka, čast mi je biti dio ovog projekta, dat ću svoj maksimum da doprinesem uspjehu kluba,“ rekao je Haris Hajradinović na predstavljanju.

„U Norveškoj liga počinje u ožujku, u trenažnom procesu sam i spreman sam istrčati već za vikend. Pogledao sam nekoliko utakmica Osijeka i vidio da imamo puno potencijala te odlučio doći.“

Marića dobro poznajemo iz HNL-a, ali Hajradinović je ipak nepoznanica iako je igrao u zaprešićkom Interu, na kojoj poziciji najviše voli igrati?

„Najbolje se osjećam u prvih 11,“ nasmijao se pa dao ozbiljan odgovor.

„Prirodna pozicija mi je ofenzivni vezni.“

Oba igrača nastupali su za Bh.reprezentaciju U-21, a u Osijeku bi trebali zaoštriti konkurenciju na napadačkim pozicijama, Hajradinović će pokušati probuditi „uspavanog“ Dimitra Lopu, a Marić će biti konkurencija Muzaferu Ejupiju i Gabrijelu Bobanu.

„Vrlo brzo smo se sve dogovorili, Osijek je jako ambiciozna sredina. Cijeli grad se probudio i nadam se da ću pomoći Osijeku pri ostvarivanju ciljeva. Momčad i ligu dobro poznam, igrao sam s nekoliko igrača već u Lokomotivi,“ rekao je Mirko Marić.

„Pet, šest utakmica sam počeo od prve minute, ali uglavnom sam ulazio s klupe. Dobio sam sad par minuta protiv Partizana… Čekao sam svoju šansu, vjerojatno bi je i dočekao, ali kad sam čuo za interes Osijeka, nisam previše razmišljao. Sve smo dogovorili za praktički jedan dan.“

„Uostalom, nisam imao ni puno vremena, sutra je zadnji dan prijelaznog roka, ovdje se stvara dobra priča. Šteta, nije bilo sreće protiv Austrije, ali nadam se da ćemo dogodine u Europsku ligu.“

Njih dvojica trebali bi biti posljednji ovoljetni transferi NK Osijeka, bar kad je riječ o dovođenju igrača jer je Antonio Perošević nedugo nakon Marićeva i Hajradinovićeva potpisa otišao u Akademiju Puškaš.

Mirko Marić, vjerujemo, dobro je poznat ljubiteljima HNL-a jer je igrao u Lokomotivi uoči odlaska u Mađarsku.

Hajradinović pak nešto manje, ali riječ je o igraču koji je odrastao u Sarajevu igrajući za Željezničar, a potom je otišao u Inter Zaprešić iz kojeg je prešao u slovački Trenčin. Potom se oprobao u Gentu, ali nije se mogao nametnuti i otišao je na posudbu u Haugesund iz kojeg se priključio Osijeku.

(screenshot: NK Osijek)


Tagovi

Mirko MarićHaris HajradinovićOsijekprijelazni roknogometni transferi

Ostale Vijesti