Germania Sport
Germania Sport

Novi dresovi za nove prvake: MNK Primošten i Germania su kao stvoreni jedno za drugo!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 12:30

Malonogometnoj klapi iz Primoštena želimo puno sreće u natjecanjima u novim dresovima.

Germania nastavlja akciju 'Novi dresovi za nove prvake'. Kompleti dresova dodijeljeni su MNK Primošten! S predsjednikom kluba Antonijom Gracinom Ronom razgovarali smo o ovoj simpatičnoj malonogometnoj družini iz jednog piktoresnijih dalmatinskih gradića.

"Naš klub osnovan je 2013. godine, dakle postojimo već osam godina i natječemo se u Šibensko-kninskoj županijskoj ligi. Već dva puta smo izborili promociju u viši rang, zadnji put smo ligu osvojili 2016. godine, ali smo ipak zaključili da to nije za nas, jer smo klub s ograničenim financijama. Ovo je prije svega klapa, ljudi koji su tu zbog međusobnog druženja."

U ovakvom okružju grassroot nogometa, odnosno futsala, ubrzo su prepoznali i važnost rada s djecom:

"Klub postoji osam, a škola nogometa sedam godina, imamo 103 djece od predškolske dobi, oko pet godina, pa sve do petnaestogodišnjaka, ove sezone podijeljeni su u osam grupa."

Družina iz Primoštena ukupno broji 120 članova, a igrači su uglavnom lokalni momci, te oni iz okolnih mjesta i Šibenika. Klub je dominantno amaterskog profila, a na plaći je jedino trener koji rukovodi školom nogometa. Predsjednik Gracin Rona ističe:

"Nas 120 članova uglavnom se financiramo sami, svaka donacija je dobrodošla, pa tako i ova Germanijinih dresova!"

Klubovi se ne dijele na velike i male, u dresovima Germanije se svi mogu osjećati kao šampioni! Kroz akciju Novi dresovi za nove prvake je do sada podijeljeno preko 700 kompleta opreme! I to je tek početak...

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi i manji sportski kolektivi osjetili podršku i dobili vjetar u leđa za nove uspjehe, pa će jedan nogometni tim tjedno biti nagrađen vrhunskom opremom, marke Adidas. Akcija uključuje i malonogometne klubove. Prijave se mogu slati na e-mail adresu [email protected],a trebaju sadržavati sljedeće informacije o klubu: naziv, mjesto, ligu u kojoj se natječu te kratku priču ili zanimljivosti o klubu. Germania dijeli po 20 kompleta dresova svakoj ekipi – za 18 igrača, plus dva golmanska, a oni mogu biti u boji po želji i s apliciranim grbom kluba.

„Zbog velikog interesa, ponovo pokrećemo akciju kroz koju smo pomogli lokalne klubove širom Hrvatske. Cilj akcije je da se i nogometašima iz manjih mjesta i nižih liga omoguće najbolji uvjeti za trening i odigravanje utakmica. Tako želimo podržati kolektive koji promoviraju sportske vrijednosti, okupljaju mlade iz svog kraja i usmjeravaju ih na nogometna igrališta, rade s mlađim kategorijama i trude se da se plasiraju u viši rang takmičenja. Pozivamo klubove da se prijave i priključe velikoj zajednici klubova s našim dresovima, koji su sadajoš kvalitetniji i bolji“, istakla je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji.

Pored vrijedne donacije, klubovi mogu očekivati i medijsku promociju, jer će se njihove zanimljive priče naći na portalu www.germanijak.hr i drugim portalima. U proteklih 20 godina, Germania je postala jedan od vodećih priređivača iz područja igara na sreću i sportskog klađenja u Hrvatskoj. Kako bi svojim korisnicima pružili objedinjenu ponudu usluga i informacija, tvrtka

Germania Sport 2014. godine pokrenula je specijalizirani sportski portal Germanijak.hr koji je na putu da postane najčitaniji specijalizirani portal u Hrvatskoj. Germania veliku važnost pridaje i društveno odgovornom poslovanju na koje izdvaja značajan postotak godišnjeg budžeta, a sve kako bi zajednici vratili dio onoga što je dala, budući da su nas ova burna vremena i nedaće poput covida, potresa i klimatskih promjena poučile da profit nije najbitniji, već solidarnost, aktivna participacija u zajednici, uz održivi razvoj kompanije.

U skladu s tim Germania osim brojnih jednokratnih donacija potrebitim udrugama i ustanovama sudjeluje i u ekološkim projektima, zdravstvenim akcijama, te stipendira mlade talente, a veliki naglasak stavlja i na participaciju samih zaposlenika u društveno odgovornim akcijama.

 


Tagovi

novi dresoviNovi dresovi za nove prvakeGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti