Germania
Germania

Najava dana: Spursi igraju za odvajanje na vrhu Premier lige, Šibenik za priključak samom vrhu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 07:59

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Tottenham – Fulham, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Nakon što je Arsenal remizirao u derbiju protiv Chelseaja, Tottenham večeras ima priliku i bodovno se dovojiti na vrhu engleske Premier lige. Spursi su uz Topnike i dalje jedina neporažena momčad engleskog prvenstva, a s obzirom na formu i nedavne igre, trebali bi to ostati nakon ogleda s Fulhamom koji nije slab protivnik, ali Tottenham bi ovo trebao dobiti pred svojim navijačima.

Udinese – Lecce, 18.30

Lecce je iznenađujuće dobro krenuo u aktualnu kampanju Serie A, no u posljednjim je kolima ipak došlo do pada forme. No to je i dalje sjajno deeto mjesto s 12 bodova iz osma utakmica. Sada mu u goste stiže Udinese koji nikako ne briljira i trenutno pleše tik iznad crvene zone. Momčad iz Udina je do sada prikupila mršavih pet bodova, a sigurno se nada kako bi na svom terenu mogla ojačati taj saldo.

Fiorentina – Empoli, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Fiorentina našeg Josipa Brekala igra za sada sjajnu sezonu i drži četvrto mjesto Serie A sa 17 bodova iz osam kola, a u posljednjih pet utakmica Viole su zabilježile četiri pobjede i jedan remi. Empoli je pak u lošj situaciji, nalazi se na 18. mjest u zoni ispadanja i ima tek četiri boda iz osam utakmica. Kada se sve uzme u obzir, jasno je tko ja favorit i zapravo je samo pitanje s kojom će razlikom Fiorentina slaviti.

Valencia – Cadiz, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Nakon očajne prošle sezone, Valencia je u ovu krenula ipak nešto bolje pa se sada ne mora bojati za goli život i ispadanja u niži rang. I dalje je to daleko od renomea tog kluba, ali trenutno deseto mjesto u usporedbi s lanjskom sezonom ja napredak. A Šišmiši bi trebali bodovno napredovati i nakon današnjeg okršaja protiv Cadiza koji stiže na Mestallu u ulozi autsajdera.

Jarun – Šibenik, 15.00

(Nogomet, Prva liga)

Šibenik se želi ekspresno vratiti u prvi razred hrvatskog nogometa, a za to mu, jasno, trebaju bodovi i pobjede. Šibenčani trenutno drže treće mjesto s tri bodova manje od vodećeg Zrinskog, a sada gostuju u Zagrebu kod Jaruna kojeg s klupe vodi Jerko Leko. Jarun je malo pao u formi u zadnja tri kola u kojima je zabilježio dva remija i poraz, i sigurno da i Zagrepčani imaju svoju računicu ovoj utakmici.

Palermo – Spezia, 20.30

(Nogomet, Serie B)

Palermo cilja na povratak u pri razred talijanskog nogometa, i trenutno je na trećem mjestu Serie B sa 19 bodova iz osam utakmica. Vodeća Parma ima 23 boda, ali i dvije utakmice više, pa je Palermo u prilično dobroj situaciji. Spezia je, pak, na 18. mjestu sa šest bodova iz osam utakmica i ne igra nimalo dobro, pa bi pobjeda domaćina trebala biti jasan izbor u ovom ogledu.

Mega – Partizan, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Euroligaški partizan stiže na noge Megi u utakmici u kojoj sastav Željka Obradovića ne bi trebao imati puno problema ako će od starta ovasj susret shvatiti jako ozbiljno. Protiv Cibone to, recimo, Beograđani nisu napravili pa su tek u drugom dijelu utakmice riješili pitanje pobjednika. Partizan je skuplji i kvalitetniji, a samo će biti stvar njihovog pristupa u ovoj utakmici.

FMP – Crvena zvezda, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Isto vrijedi iza ogled FMP-a i Crvene zvezde, a pitanje pobjednika ne bi trebalo doći pod znak pitanja niti u jednom trenutku. Crvena zvezda je odradila rošadu na trenerskoj poziciji, Duško Ivanović je zaradio otkaz, a na njegovo je mjesto stigao grčki stručnjak Ioannis Sfairopoulos pred kim će se igrači htjeti dokazati.

Karacev – Gojo, 10.00

(Tenis, ATP Beč)

Borna Gojo je igrao sjajno na US Openu, korektan je bio i u Davis Cupu, a onda je u prvom kolu ATP-a u Stockholmu imao peh natrčavši na revitaliziranog Stana Warinku u prvom kolu. Sada će pokušati u Beču dogurati koji korak dalje, a u prvom kolu ima protivnika po mjeri, Rusa Karraceva. Iako ruski tenisač stoji neššto bolje na ATP ljestvici, Gojo ima kvalitete da se probiej pored njega u drugo kolo.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti