Najava dana: Spektakli u Barceloni i Dortmundu, kreće doigravanje u Euroligi, vraća se Nadal

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 07:59

Evo što smo vam danas pripremili

Barcelona - PSG, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

U prvom dvoboju gledali smo pravi spektakl, a istom se nadamo i večeras. Barcelona će na Olimpijskom stadionu Lluís Companys ugostiti PSG u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka, a s Parka prinčeva donijeli su kapital od 3-2. I bila je to zaslužena pobjeda, Katalonci su za jedan gol bili bolja momčad od Parižana, koji su pomalo i razočarali pred svojim navijačima, Posebno se to odnosi na Kyliana Mbappea, koji je bio gotovo pa nevidljiv, barem za svoje standarde. U vjerojatno oproštajnoj sezoni od PSG-a, očekuje se njegovo iskupljenje u Barceloni, no nešto će se pitati i domaći sastav.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

I ova dva sastava u prvom su nam četvrtfinalnom dvoboju pružila odličan nogomet. U prvom poluvremenu Atletico je potpuno dominirao, vodio 2-0, a Borussia se mučila da ozbiljnije stigne u suparničku trećinu. No, u nastavku dvoboja, osim pogotka koji im je dao znatno bolje izglede za uzvrat, populanri Milijunaši iz Dortmunda bili su čak blizu i poravnanju. Ipak, Colchonerosi su upisali 2-1 pobjedu koji će braniti pred 80 tisuća fanatičnih navijača u Dortmundu. Na jednom od najvatrenijih stadiona u Ligi prvaka, očekuje nas još jedan spektakl u borbi za polufinale, a da uvod bude još bolji, pobrinule su se obje momčadi upisavši pobjede u prvenstvenim ispitima. Borussia je slavila u Mönchengladbachu, a Atletico kod kuće protiv Girone.

Southampton – Preston, 21.00

(Nogomet, Championship)

Luda završnica Championshipa! Sveci do kraja sezone imaju još za odigrati pet utakmica, a trenutno su na četvrtom mjestu. Ako bi pobijedili u obje utakmice, izjednačili bi se bodovono s Leedsom na trećem mjestu, a vodećem Ipswichu došli bi na samo minus dva. Preston je u sredini, trenutno su 10., što znači da ne mogu ni gore, a ni dolje. Ova momčad Sotona je skupa, ako ne uspiju izboriti povratak u Premier ligu, mogla bi nastati prava rasprodaja…

Famalicao – Sporting, 21.15

(Nogomet, Primeira liga)

Zaostala utakmica 20.kola. Ako Sporting uspije doći do pobjede, vratit će se na plus sedam u odnosu na drugoplasiranu Benficu, a to znači da bi lagano mogli počet stavljat i šampanjac na hlađenje. Čudesni Gyokeres ove sezone ima 22 pogotka i 10 asistencija u prvenstvu, a ako on danas bude ‘pravi’, domaćinu se loše piše. Famalicao je trenutno osmi. Do Europe neće, ostanak su izborili, stoga im ova utakmica ne predstavlja previše…

Maccabi - Baskonia, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Euroliga je stigla do doigravanja, koje se od ove sezone igra po novom formatu. Umjesto osam momčadi koje direktno idu u četvrtfinale, Euroliga je odlučila prekopirati sustav s 'play-in' formatom, koji se u NBA ligi pokazao kao pun pogodak. Dakle, šest momčadi je samo u četvrtfinalu, a sastavi od 7. do 10. mjesta razigravaju za posljednja dva mjesta. Pritom se momčadi na 7. i 8. mjestu nalaze u boljoj poziciji jer imaju dvije šanse za proboj u četvrtfinale. U ovom slučaju to su Maccabi i Baskonia, koji će se na neutralnom terenu sučeliti za 7. mjesto. Poraženi će ugostit boljeg iz ogleda 9. i 10. momčadi.

Anadolu Efes - Virtus Bologna, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Otkako je na klupu Efesa sjeo hrvatski stručnjak Tomislav Mijatović, turski velikan doživio je procvat. Već su praktički bili prekriženi iz borbe za doigravanjem, no ušli su u sjajan niz pobjeda, trenutno je Mijatović nanizao čak 10 pobjeda u svim natjecanjima i Efes se probio čak do 9. mejsta. Dakle, danas u vlastitoj dvorani imaju priliku izboriti konačan obračun za 8. mjesto protiv poraženog iz dvoboja Maccabija i Baskonije. Za to im treba pobjeda protiv Virtusa iz Bologne, u čijem su rosteru dvojica Hrvata - Ante Žižić i Leo Menalo.

Ajman – Al Bataeh, 16.00

(Nogomet, UAE liga)

Momčad Gorana Tomića je u posljednja dva kola upisala dvije pobjede. Prvo su svladali favoriziranu Al Jaziru s 3-2, da bi onda prije 10 dana s 3-0 bili bolji od Khorfakkena. S druge strane, domaćin je u posljednja dva kola upisao dva uvjerljiva poraza. Posljednja dva ogleda ovih dvaju momčadi završila su rezultatom 1-1.

N.Borges – S.Wawrinka, 11.00

(Tenis, ATP Bukurešt)

Stan The Man ima 39 godina. Znanje je neupitno, jedino sporno je ‘tijelo’. Ako izdrži, Borges nema šanse, ali ako ne… Portugalac je trenutno na 55.mjestu ATP-ove ljestvice, dok je Wawrinka 31 poziciju iza njega. Ovo im je prvi međusobni okršaj u karijeri.

F.Cobolli – R.Nadal, 10.00

(Tenis, ATP Barcelona)

Jedan od najvećih tenisača svih vremena je u 2024.odigrao samo sedam mečeva. Glava želi, ali tijelo ne može popratiti. Što reći o njemu, a da se ne zna? Ako bude na 50 posto, Talijan nema šanse, ali s Rafom, koji sada ima 37 godina te je na ATP-ovoj ljestvici na 644. mjestu se nikad ne zna. Prije dva tjedna Rafa je rekao kako mu ‘tijelo ne dopušta da igra’, nadamo se da je sada sve sanirao i kako će pred svojom publikom opet pokazati dio onog ‘starog Rafe’ koji je oduševljavao cjelokupnu tenisku javnost 15-ak godina…

B.Ćorić - F. Diaz Acosta, 12.30

(Tenis, ATP Barcelona)

Bit će ovo dvoboj dvojice tenisača koji podjednako vole zemljanu podlogu. No, isto tako, obojica nisu u najboljoj formi u zadnje vrijeme. I u slučaju Ćorića i Diaza Acoste, bilježimo tek po dvije pobjede u zadnjih pet nastupa i danas obojica imaju imperativ pobjede kako ne bi upali u još dublju krizu. Bit će ovo njihov prvi međusobni dvoboj, a Borna je blagi favorit.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicaSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti