Germania
Germania

Najava dana: Rukometni spektakl u Areni, puno košarke i tenisa, ali ima i nogometa

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 27.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Zagreb – Montpellier, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Veliki rukometni spektakl u zagrebačkoj Areni. Hrvatski prvak igra najbolju europsku sezonu godinama unazad, s čak 14 bodova bez problema su prošli skupinu A i stigli do izvrsnog 5. mjesta, odnosno povoljnijeg ždrijeba u nokaut fazi. Konkretno, Montpellier umjesto Veszprema. I dalje težak ždrijeb, ali znatno prolazniji od mađarskog velikana. Bit će ključno u današnjem duelu ostvariti bilo kakvu prednost uoči uzvrata, gdje Zagreb može također biti konkurentan za pobjedu, što je pokazao već nekoliko puta ove sezone na europskim gostovanjima. Ono što je posebno lijepo, Arena Zagreb će drugu utakmicu Lige prvaka u nizu biti potpuno ispunjena. Dakle, 15 tisuća navijača bit će vjetar u leđa izabranicima Andrije Nikolića.

GOG – Kielce, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Danski rukomet proživljava zvjezdane dane. Ne samo što su reprezentativno uvjerljivo najdominantnija svjetska sila uz Francusku, već su to prenijeli i na klupsku razinu. Aalborg je posljednjih godina konstanta u nokaut fazi Lige prvaka, a sada im se priključio i GOG Gudme. Oni će, ipak, biti autsajderi protiv snažnog Kielcea, predvođenog, između ostalih, Igorom Karačićem. No, GOG ne smijemo nipošto prerano otpisati, pogotovo na domaćem terenu, gdje mogu konkurirati prvaku Poljske.

Maccabi TA – Valencia, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Bit će ovo jako važan duel na mjesto u euroligaškom doigravanju. Maccabi je na 7. mjestu, ali ima samo pobjedu zaostatka za Fenerbahceom i Olympiacosom, tako da bi pobjedom mogli zasjesti na neko od mjesta koja izravno vode u četvrtfinale. Valencia je jedna od četiri momčadi u borbi za posljednjim mjestom koje vodi u tzv. 'play-in', odnosno razigravanje za posljednja dva mjesta u četvrtfinalu. U prijevodu, visi im mač nad glavom i danas im igra samo pobjeda. Prednost za Španjolce je što se, zbog ratnog stanja u Pojasu Gaze, i ova utakmica igra na neutralnom terenu u Beogradu, bez prisustva navijača.

Orlando – Golden State, 00.00

(Košarka, NBA)

Dvoboj je ovo u koji sastavi ulaze u oprečnim raspoloženjima. Orlando je sjajan ovve sezone, mlada i poletna momčad s Floride drži 5. mjesto na Istoku, a mogli bi serijom pobjeda napredovati čak i do 3. mejsta. Što se Golden Statea tiče, čini se da su ih godine ipak sustigle i više nisu konkuentni u osnovnom dijelu sezone. Trenutno su na 10. mjestu, visi im čak i ulazak u play-in, no ako uđu u doigravanje, od iskusnih i višestrukih osvajača naslova uvijek možemo očekivati mnogo.

Philadelphia – LA Clippers, 00.30

(Košarka, NBA)

Ovo je repriza duela kojeg smo prije nekoliko dana gledali u Los Angelesu. Tada je Philadelphia iznenadila pobjedom, koja je bila prilično uvjerljiva, pogotovo ako znamo da su i dalje bez ozlijeđenog Joela Embiida. Clippersi su u slaboj formi posljednjih tjedana. Bili su na pragu borbe za prvo mjesto Zapada, ali su u zadnjih 10 utakmica upisali šest poraza i sada su skliznuli na 5. mjesto, s tendencijom daljnjeg pada, ako gledamo formu. Naravno, spriječiti ga mogu nizom pobjeda, a prva prilika za to ujedno im nudi i mogućnost uzvrata Sixersima za prošlotjedni poraz.

Toronto – New York, 01.00

(Košarka, NBA)

Nakon osvojenog naslova, Toronto je u kontinuiranom padu, što i ne čudi s obzirom na postavu koja ih je odvela do prstena, a sada se nalaze u procesu ponovne izgradnje konkurentnog sastava. Stoga su i razmijenili Pascala Siakama u Indianu te do kraja sezone igraju bez opterećenja. Trenutno su na 12. mjestu Istoka, četiri pobjede udaljeni od pozicija iznad i ispod, tako da se čini da će na tom mjestu i završiti sezonu. S druge strane, Knicksi su na odličnom četvrtom mjestu konferencije uz mogućnost da prestignu Cleveland i izbjegnu Boston u eventualnom drugom krugu doigravanja. Bojan bogdanović i dalje se traži u novoj momčadi, no u prošlom dvoboju bio je vrlo dobar s 13 poena za 18 minuta.

Denver – Phoenix, 03.00

(Košarka, NBA)

Aktualni prvaci sjajno igraju i ove sezone. Na prvom su mjestu Zapada, doduše prijeti im Oklahoma s istim brojem poraza, ali neovisno s koje pozicije krenu u doigravanje, bit će prvi favoriti svoje konferencije. Nikola Jokić i ove sezone igra se košarke, a što je najbolje za Nuggetse, djeluje kao da to sve odrađuje s pola snage. Denver doista djeluje impresivno, što se ne može reći za Phoenix. Sunsi su okupili zvjezdanu momčad, no to u stvarnosti ne funkcionira najbolje. Bradley Beal nije se baš najbolje uklopio u Sunse, kumovale su i tome i ozljede, dok Booker i Durant kao da se ne mogu dogovoriti tko je vođa momčadi. Tablica sve govori, tek su na 8. mjestu Zapada.

Lyon – Benfica, 18.45

(Nogomet, Liga prvakinja)

Aktualne francuske šampionke i osmerostruke europske prvakinje imaju blagu prednost nakon što su prošlog tjedna u Lisabonu došle do pobjede od 2-1.Ove sezone Lavice nemaju poraz doma u sedam utakmica (samo dva remija). Orlice su, pak, prva portugalska ekipa koja je izborila četvrtfinale, no imat će problema s Lionessicama na njihovomm stadionu, izgledan je hendikep ili GG3+.

Chelsea – Ajax, 21.00

(Nogomet, Liga prvakinja)

Londonke su već jednom nogom u polufinalu nakon što su prošli tjedan ostvarile pobjedu odčak 3-0 u Johan Cruyff Areni. Lauren James otvorila je pipu u 19. minuti, prije nego što je Sjoeke Nusken zabila dvogodak i Bluesicama veliku prednost. Chelsea zna da ne mora pobijediti u uzvratnoj utakmici, ali s obzirom na to da Ajax mora riskirati, mislimo da će Plave iskoristiti prostor koji će im otvaranjem ostaviti Kopljanice te novom uvjerljivom pobjedom ovjeriti polufinale.

Pegula – Aleksandrova, 15.00

(Tenis, WTA Miami)

Amerikanka protiv Ruskinje za plasman u polufinale Miamija. Peta protiv 16-rangirane tenisačice svijeta, dosad u karijeri 1-0, ali na zemlji, a ovo je tvrda podloga. Ove sezone Jessica ima 9-4, sve na tvrdom, a Jekaterina 11-7, od čega 8-6 na tvrdim podlogama. Bit će to velika borba, tri seta jamačno, ali trijumf Pegule.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti