Najava dana: Rudeš se bori protiv matematičkog ispadanja, u Poljskoj kreće 'operacija Uzbekistan'

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 12.04.24. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Rudeš - Slaven Belupo, 17.00

(Nogomet, HNL)

Sedam kola prije kraja, Rudeš ima 20 bodova manje od Slaven Belupa. Dakle, Rudeš s pobjedom u današnjoj utakmici ostaje u matematičkoj igri za ostanak (-17, šest kola prije kraja), a X2 izbacuje Rudeš i matematički iz lige. Nakon tri 0-3 poraza, Rudeš je u prošlom kolu izgubio 2-3. Srećom po njih, u goste im stiže jedina momčad s lošijom formom u ligi. Slaven Belupo, kojeg vodi novi prvi trener Ivan Radeljić, izgubio je u posljednjih šest utakmica, a u zadnjih osam kola imaju tek jedan osvojeni bod. Posljednju pobjedu ostvarili su početkom Veljače kada su s 4-0 u Koprivnici svladali upravo Rudeš! Ovo će im biti peti međusobni susret sezone. Slaven Belupo ima dvije pobjede, jedna utakmica je završila neriješeno, a Rudeš je slavio u Kupu, upravo na svojem stadionu.

Poljska - Hrvatska, 18.00

(Futsal, playoff za Svjetsko prvenstvo)

Prva utakmica doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Koszalinu igra se večeras, a uzvrat 16. travnja u KC Dražen Petrović. Pobjednik ovog duela plasirat će se na svoje tek drugo Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je jedini put na Futsal Mundialu igrala 2000. u Gvatemali, a Poljska 1992. u Hong Kongu. Riječ je o sudaru dvije izjednačene reprezentacije, a blagu prednost ipak imaju Hrvati, koji su i svladali Poljake na Futsal Euru 2022. u Nizozemskoj s 3-1, a Poljaci su uzvratili na Futsal Weeku iste godine s 3-0 s time da Hrvatska tada nije igrala u najjačem sastavu. Utakmica se prenosi u izravnom prijenosu na MaxSportu 1.

Lazio - Salernitana, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Igor Tudor debitirao je pobjedom nad Juventusom, nakon čega je izgubio od Juventusa u Coppi, a onda i u Rimskom derbiju od Rome. Dakle, start na klupi mu nije bio najbajniji. Sada mu u goste stiže posljednja Salernitana za koju igraju Domagoj Bradarić i Toma Bašić. Salernitana ima tek teoretske šanse za ostankom, Verona joj bježi 12 bodova, ali pritisak je danas na Tudorovoj momčadi.

Augsburg - Union Berlin, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Union Berlin stoji relativno dobro, u odnosu na period prije Nenada Bjelice, ali i dalje nije siguran od ispadanja. Ima šest bodova više od 16. Mainza i pobjeda u današnjem susretu približila bi ih željenom cilju. No, danas gostuju kod 7. Augsburga koji ove sezone igra iznad očekivanja. Doduše, Augsburgu je Europa tek bod bliže od 13. Uniona, tako da ima tek teoretske šanse za osvojiti šesto mjesto. Ova utakmica Unionu je bitnija.

Gil Vicente - Sporting, 21.15

(Nogomet, Liga Portugal)

Sporting juri prema naslovu prvaka. Ima četiri boda više i utakmicu manje od Benfice i s današnjim trijumfom bježi gradskom rivalu na +7. Gil Vicente se grčevito bori za ostanak, ima dva boda više od 16. Portimonensea i sigurno neće samo tako prepustiti Sportingu pobjedu. No, lider prvenstva je prejak i u predobroj formi da bi ispustio dva ili tri boda u ovom dvoboju.

Betis - Celta Vigo, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Betis se nalazi u očajnoj formi, s četiri poraza u nizu praktički su ostali bez šanse za plasmanom u Konferencijsku ligu, posebno jer baskijski klubovi Athletic Bilbao i Real Sociedad igraju odlično u zadnje vrijeme. A u dobroj formi je i Celta koja je sa sedam osvojenih bodova u zadnja četiri kola dodatno pobjegla Cadizu te sada ima tri boda više od zone ispadanja. Zanimljivo, Celta je slavila u zadnja tri međusobna susreta s Betisom, a Andalužani na pobjedu ne znaju već tri godine!

Trabzonspor - Sivasspor, 19.00

(Nogomet, Super Lig)

Mislav Oršić debitirao je za Trabzonspor u prošlom kolu, ušao je u 90. minuti, no i to je velika stvar za igrača koji je početkom sezone polomio prednje križne ligamente. Trećeplasiranom Trabzonu danas u goste stiže 10. Sivasspor, Oršić sigurno neće krenuti od prve minute, no vjerojatno bi trebao dobiti još veću minutažu u odnosu na prošli put, posebno ako rezultat bude povoljan po njegovu momčad.

Jarun - Dubrava, 14.50

(Nogomet, 1.NL)

Ova utakmica za Dubravu je puno bitnija jer ima pet bodova više od pretposljednjeg Orijenta i svaki bod joj je bitan u borbi za ostanak. Jarun je sigurno četvrti, sa šest bodova više. Ovo je i borba za treći najjači zagrebački klub, iza Dinama i Lokomotive. Jarun predvodi kolonu, ispred Sesveta i Dubrave kojoj, rekli smo, ta neslužbena titula ne znači previše, dok im je ostanak imperativ.

Plymouth - Leicester, 21.00

(Nogomet, Championship)

Leicester je bio sigurni povratnik u Premier ligu, ali je serijom promjenjivih rezultata kompromitirao svoj status. I dalje je vodeći, i dalje ima utakmicu manje od Ipswicha i Leedsa, ali Lisice nisu mirne. Ipswich ma isti broj bodova, a Leeds samo bod manje. Ipswich i Leeds imaju još četiri utakmice, a Leicester pet. Dakle, Lisice danas moraju pobijediti. No, neće im biti lako jer gostuju kod 20. Plymoutha koji ima samo dva boda više od Sheffield Wednesdaya koji se nalazi u zoni ispadanja.

Split - Cibona, 20.00

(Košarka, Premijer liga)

Uvjerljivim porazom od Cedevite Split je ispao iz utrke za prvo mjesto prije Lige za prvaka, a Žuti su potom teško izgubili i od Crvene Zvezde u ABA ligi te se oprostili od regionalnog natjecanja. Cibona bilježi dosta dobru sezonu s obzirom na suženi roster u prvenstvu Hrvatske, ali i dalje stoji vrlo dobro, na trećem mjestu. U četiri ovosezonske utakmice Cibona je slavila triput od čega dva puta u ABA ligi i jednom u Premijer ligi. Posljednji sraz odigrao se na Gripama prije 20-ak dana i Cibona je slavila s 13 razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti