REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

Najava dana: Povratak klupskog nogometa i završnica US Opena

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 10.09.21. | 07:23

Pogledajte što smo za danas pripremili...

GORICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 20:00

(Nogomet, 1.HNL)

Vraća nam se najdraži HNL. Premda je situacija na tablici jasna, Dragovoljac je taj koji je malom naletu. Odlaskom Kuljanca i dolaskom Mladine, uz nekoliko novih igrača u rosteru (Mioč, Mamić), Dragovoljac se ima pravo nadati boljim igrama i bodovima u nastavku sezone. Gorica je pak pomalo ispuhana. Forma im je varljiva, uglavnom u pravilnim intervalima nižu pobjede i poraze. Nakon dva slavlja, danas bi mogao doći kiks, makar sumnjamo u takav ishod. Razlika u kvaliteti je ipak prevelika.

AUGER–ALIASSIME – MEDVEDEV 21:00

(Tenis, US Open)

Jedini međusobni dvoboj dvojice tenisača ispratili smo prije tri godine na Masters turniru serije 1000 u Torontu. Slavio je Rus s 2:1 u setovima. Tri godine kasnije, Auger-Aliassime je kudikamo bolji tenisač nego tada, a isto se može reći i za Medvjedova koji je uspio doći do druge poziciji na ATP listi. Danilo je favorit, ali nekako nam se čini da bi ovaj GS mogao biti odskočna daska za Auger-Aliassima i njegove ambicije da uđe u top 10.

ĐOKOVIĆ – ZVEREV 21:00

(Tenis, US Open)

Ako postoji osoba na touru koja je spremna srušiti prvog tenisača svijeta – to je Saša Zverev. Olimpijski pobjednik iz Tokija je u strašnoj formi. Uostalom, srušio je upravo Đokovića u polufinalu OI, a kasnije je uzeo i masters u Cincinnatiju. Na US Openu je to druga priča, igra se na tri dobivena seta, što Zverevu ne leži. Nole se pokazao kao veliki specijalist povrataka iz ponora, što budi strah među protivnicima. Može li Zverev izdržati sve nalete? Pokazao je da može, ali Novak danas ima motiv više – kalendarski Grand Slam.

LORIENT – LILLE 21:00

(Nogomet, Francuska 1.)

Lille je, nakon osvajanja Superkupa protiv moćnog PSG-a, krenuo nizbrdo. Francuski prvak je trenutnoi neprepoznatljiv. Ipak, na njihove redove je stigao naš Ivo Grbić koji je napustio Atletico. Debi je već odradio, njegovim dolaskom očekuje se nešto manje primljenih golova i konačno rast forme i pozicije na tablici. U ovom trenutku ekipe su u egalu, iako je jasno tko je kvalitetniji, i naposlijetku bolji.

BIRMINGHAM – DERBY 21:00

(Nogomet, Championship)

Premda je imati Waynea Rooneyja na klupi privilegija, Derby će teško dobodova protiv Birminghama. Nije ni domaćin nešto posebno konkurentan, najbolje se to vidjelo u nedavnom kup okršaju s Fulhamom koji je završio uz glatki 2:0 poraz protiv kolega su u drugu ligu stigli iz elitnog razreda. Dajemo blagu prednost domaćinu, i to samo i isključivo jer je domaćin.

CLUB BRUGGE – OOSTENDE 20:45

(Nogomet, Belgija 1.)

Ovdje je situacija prilično jasna. Brugge puše za vratom vodećem Royal Unionu, dok Bruggeu za vrat pak puše Genk. Jasno je kako će domaćin tražiti pobjedu i priključak s vrhom tablice protiv relativno slabog Oostendea. Oni od početka sezone bilježe polovičan uspjeh, imaju tri pobjede, ali i tri poraza.

MIDTYLLAND – NORDSJAELLAND 18:00

(Nogomet, Danska 1.)

Razlika na tablici između ekipa je svega dva boda, oba tima imaju poraz iz proteklog kola. Domaćin je svladan od Brondbyja, a gosti od Aalborga. Kad se pogleda zadnji međusobni ogled, pobjeda je otišla Midtyllandu, premda se ne usudimo reći da će i danas biti tako. Ako ništa, međusobni ogledi obećaju veliki broj golova. Tako je uostalom i bilo zadnjih nekoliko puta.

SPORTING GIJON – LEGANES 21:00

(Nogomet, Španjolska 2.)

Iako je posljednji međusobni ogled iz svibnja završio remijem, teško je najaviti sraz Gijona i Leganesa, inače prve i pretposljednje ekipe lige, bez snažnog fokusa na domaćina. Ipak, valja biti oprezan, u drugoj španjolskoj ligi je odigrano tek četiri kola, sve se stigne preokrenuti za dvije do tri odigrane utakmice.

BENEVENTO – LECCE 20:30

(Nogomet, Italija 2.)

Benevento se s punim pravom nada ekspresnom povratku u elitu nakon ispadanja iz Serie A. Da im u drugoj ligi neće biti lako, pokazala je Parma pobjedom u drugom kolu pa je tako današnji ogled s Lecceom sav u znaku imperativa pobjede za domaćina. Gosti se pak nadaju bodu, premda smo tek ispratili dva kola, Lecce je u zoni ispadanja, zoni iz koje želite špšto-poto izaći.

SHAMRCOK ROVERS – WATERFORD, 21:00

(Nogomet, Irska 1)

Domaćin poslije poraza od Finn Harpsa brani vodeću poziciju na tablici od naleta St. Patricksa. Waterfordu u slučaju poraza prijeti pad na devetu poziciju, onu koja vodi u doigravanje za ostanak u društvu najboljih. Takav crni scenarij bi se mogao dogoiti ukoliko se ekipa ne trgne iz nesigurnosti koja je rezultirala remijem sa Dundalkom u proteklom kolu. Inače, Shamrock je u posljednjem međusobnom ogledu slavio s visokih 4:1.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti