Najava dana: Košarke i tenisa više nego nogometa

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 18.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Andorra - Amorebieta, 20.30

(Nogomet, La Liga 2)

Posljednja utakmica 31. kola drugog razreda španjolskog nogometa, popularne Segunde, dvoboj fenjeraša: domaćin je pretposljednji sa 29 bodova, posljendjeplasirani gosti imaju ih 24 i igra im samo pobjeda da se vrate u utrku za o(p)stanak. Andorra ima bod manje od Alcorcona i Villarreala 2, a dva manje od Albacetea, dakle pobjedom bi pobjegla iz zone ispadanja (od 19. do 22. mjesta). Jesenas je Amorebieta na svom terenu svladala Andoru 3-0, pa vi vidite…

Petrolul - Universitatea Craiova, 19.30

(Nogomet, Liga 1)

Prvo kolo rumunjske Lige za ostanak u kojoj je 10 najslabije plasiranih klubova nakon 30 kola. Petrolul je završio 10., Universitatea 13., dakle domaćin bi trebao bit blagi favorit, pogotovo ako se zna da ima četiri poraza zaredom, a gost je šest kola bez pobjede, sa samo jednim remijem. No, sad su bodovi raspolovljeni, zaokruženi na veći broj, Petrolul ima 18, Universitatea 16, dakle, sve je moguće…

Crawley – Stockport, 20.45

(Nogomet, League Two)

Posljednja utakmica 39. od 46 kola trećeg razreda engleskog nogometa, 10-plasirani domaćin koji zaostaje samo dva boda za sedmim mjestom koje vodi u doigravanje, a ima i tri utakmice manje, protiv drugoplasiranih gostiju koji imaju pet bodova manje i dvije utakmice manje od vodećeg Mansfielda, ali isti broj bodova kao Wrexham I Milton Keynes Dons, koji imaju dvije, odnosno tri utakmice više. Toliko o tome da je “HNL najneregularnija liga”, ovo su Englezi, pa kaskaju sa zaostalim utakmicama… Uglavnom, njihov zadnji međusobni sraz završio je kišom golova, 3-3. Crawley ima jedan potaz u zadnjijh sedam kola, Stockport jednu pobjedu i tri remija u zadnjih šest…

Krka - Split, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Splićani su u vrlo dobroj formi i kandidati su za 8. mjesto koje vodi u doigravanje.Pobjedom kod posljednje momčadi lige, bodovno bi se izjednačili s Igokeom i Studentskim centrom, koji drže posljednja mjesta među osam najboljih. Velika je to prilika za Split, ali svoju računicu ima i Krka. Slovenci su na zadnjem mjestu, s pobjedom manje od Mornara i imaju veliki pritisak uoči današnjeg dvoboja. Nadamo se da će Splićani nastaviti sa sjajnom formom i upisati šestu pobjedu u nizu u svim natjecanjima.

Furnir Dubrava - Škrljevo, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Ovo je izravan dvoboj za 10. mjesto u domaćem prvenstvu, posljednje koje jamči ostanak u elitnom razredu hrvatske klupske košarke. Dubrava trenutno drži tu poziciju sa šest pobjeda na kontu, dok Škrljevo ima jednu manje na 11. mjestu, koje vodi u dodatne kvalifikacije za popunu Premijer lige. Posljednje mjesto uvjerljvio drži već otpisani Bosco, tako da su Dubrava i Škrljevo barem riješeni brige oko izravnog ispadanja. Od pet posljednjih međusobnih ogleda, Dubrava je čak četiri puta pobijedila, a favoriti su za slavlje i večeras.

Golden State Warriors – New York Knicks, 03.00

(Košarka, NBA liga)

Bit će ovo dvoboj klubova za koje igraju dva ponajbolja hrvatska igrača. Dario Šarić protiv Bojana Bogdanovića, iako je upitno hoćemo li obojicu vidjeti na parketu. Naime, popularni Šiši je ispao iz rotacije trenera Stevea Kerra, dok je Bojan Bogdanović jedan od jokera s klupe kod Knicksa. Golden State je trenutno na 9. mjestu Zapada, dok je New York sjajan 4. na Istoku. Obje momčadi upisale su pobjedu u zadnjem dvoboju, a od tri međusobna duela u ovoj sezoni, Warriorsi su u prednosti jer su dva puta bili bolji.

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Izdvojii smo još jedan NBA dvoboj iz dva razloga. Kod domaćeg Jazza, svoje minute čeka Luka Šamanić, dok su gosti treća momčad Zapada, samo s jednom pobjedom manje od vodećeg dvojca (Denver i Oklahoma). Bit će ovo drugi dvoboj Utaha i Minnesote u svega dva dana, a prekjučer su pobjedu u Salt Lake Cityju odnijeli gosti. Bila im je to treća uzastopna protiv Utaha, koji će i danas biti bez svoje prve zvijezde - Finca Laurija Markkanena. No, probleme imaju i gosti. Karl Anthony Towns neće igrati do kraja regularnog dijela sezone, a u današnjem duelu nema niti Rudyja Goberta.

Vojvodina - Šibenka, 21.00

(Košarka, 2. ABA liga)

Mladi Šibenčani skupljaju vrijedno iskustvo u drugom razredu regionalne lige, ali zasad im rezultati i nisu sjajni. Trenutno imaju samo jednu pobjedu iz 10 utakmcia i drže posljednje mjesto na ljestvici, a sada ih očekuje težak ispit kod Vojvodine, trećeplasirane momčadi lige. Šibenik ima četiri poraza u nizu u prvenstvu Hrvatske, dok je Vojvodina na četiri pobjede u nizu u domaćem prvenstvu.

Dominic Thiem - Filip Krajinović, 10.00

(Tenis, ATP Zadar)

U Zadru se igra vrlo jaki turnir Challenger razine. I odmah u prvom kolu ždrijeb je spojio dva jaka imena. Dominic Thiem je Grand Slam pobjednik, ali posljednjih sezona ima problema s ozljedama i hvatanjem prave forme. I Filip Krajinović je daleko od najboljeg rankinga svoje karijere, a također je imao golemih problema s ozljedom. Prošle godine pauzirao je od Roland Garrosa pa sve do početka 2024., tako da je skliznuo na tek 417. mjesto ATP ljestvice. Inače, Thiem i Krajinović su već tri puta međusobno igrali, a Austrijanac vodi s 2-1.

Michael Vrbensky - Dino Prižmić, 10.00

(Tenis, ATP Zadar)

Najveća nada hrvatskog tenisa svoj nastup u Zadru započinje protiv 24-godišnjeg Michaela Vrbenskog. Čeh je 324. igrač svijeta, tako da je Prižmić favorit za pobjedu u ovom susretu. No, Prižmić nije puno igrao zadnjih tjedana, a zadnju pobjedu je upisao prije gotovo mjesec dana. Vrbensky je početkom mjeseca igrao polufinale Challengera u portugalskom Faru, tako da se nalazi u solidnoj formi i neće Prižmić imati lagan posao.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti