Germania
Germania

Najava dana: Ivo Grbić na streljani na Old Traffordu, Merseyside derby, PSG za naslov, bitka za Azurnu obalu i doigravanje Eurolige

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 24.04.24. | 07:59

Evo što smo vam izdvojili za danas.

Wolverhampton – Bournemouth, 20.45

(Nogomet, Premier liga)

Oba kluba daleko su od zone ispadanja i cilj im je završiti kampanju što je više moguće na tablici Premier lige. Wolverhampton Wanderersi su na 11. mjestu sa 43 boda, dok je Bournemouth 13. sa 42 boda. Wolvesi su poraženi 0-2 u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige kod kuće protiv Arsenala, produživši svoj niz bez pobjede na pet (tri poraza). Bournemouth je pretrpio poraz od 1-3 protiv Aston Ville na Villa Parku u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige, produživši svoj niz bez pobjede na tri (dva poraza). U prethodnoj utakmici Premier lige između ovih klubova Wolvesi su trijumfirali 2-1 na stadionu Vitality u listopadu.

Crystal Palace – Newcastle, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Nastojanje Newcastle Uniteda da osigura mjesto u Europskoj ligi za sljedeću sezonu večeras ima prepreku na Selhurst Parku kod Crystal Palacea. Palačari su na 14. mjestu s 36 bodova, 11 bodova iznad zone ispadanja, a Svrake zaostaju za petoplasiranim Tottenhamom 10 bodova za mjesto u Europskoj ligi. Newcastle je pobijedio Spurse 4-0 u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na četiri (tri pobjede). Crystal Palace je također dobio svoju posljednju utakmicu Premier lige 5-2 kod kuće protiv West Ham Uniteda. U prethodnoj utakmici između dva kluba Newcastle je slavio s 4-0 u listopadu.

Everton – Liverpool, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool nastavlja svoju potjeru za naslovom u Premier ligi na Goodison Parku u srijedu protiv gradskog rivala Evertona, koji se nada da će ostati podalje od zone ispadanja. Everton je na 16. mjestu s 30 bodova, samo pet bodova iznad zone ispadanja s pet utakmica do kraja. U posljednjoj utakmici Liverpoola u Premier ligi slavio je s 3-1 nad Fulhamom na Craven Cottageu, a Karamele su također dobile svoju posljednju utakmicu Premier lige 2-0 kod kuće protiv Nottingham Foresta. Posljednje prvenstveno izdanje Merseyside derbija dobio je Liverpool 2-0 na Anfieldu u listopadu, pogocima Mohameda Salaha golovima u 75. i 97. minuti. Liverpool je u posljednje vrijeme dobio bolji od Evertona, neporažen u zadnjih pet utakmica Premier lige (četiri pobjede). Everton traži svoju prvu ligašku pobjedu u međusobnim susretima od veljače 2021. Gol-razlika je s 10-1 za Redse.

Manchester United – Sheffield United, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Pokušaj Manchester Uniteda da osigura mjesto u Europskoj ligi za sljedeću sezonu doseže ključni trenutak uoči utakmice u srijedu na Old Traffordu protiv Sheffield Uniteda, koji još teoretski nije ispao, ali zaistaje 10 bodova za zonom spasa. United je odigrao 2-2 u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige na Vitality Stadiumu protiv Bournemoutha, produživši svoj niz bez pobjede na četiri (tri remija). Sheffield United je izgubio 1-4 kod Burnleya na Bramall Laneu u njihovoj posljednjoj ligaškoj utakmici, produživši svoj niz bez pobjeda na devet (tri remija, šest poraza), a hrvatski vratar Ivo Grbić nikako da bude junak neke utakmice. U prethodnoj međusobnoj utakmici Premier lige između ovih dviju momčadi Manchester United je slavio s 2-1 na Bramall Laneu u listopadu.

Lorient – PSG, 19.00

(Nogomet, Ligue 1)

Paris Saint-Germain je pobijedio Olympique Lyonnais 4-1 kod kuće u svojoj posljednjoj prvenstvenoj utakmici produživši svoj niz neporaženosti na 24 (17 pobjeda), ima 11 bodova više od drugoplasiranog Monaca nakon 29 utakmica . Lorient je na 17. mjestu sa 26 bodova u 29 kola, poražen 0-3 u svojoj posljednjoj utakmici Ligue 1 na Allianz Rivieri protiv Nice, produživši svoj niz bez pobjede na pet (četiri poraza). U prethodnoj međusobnoj utakmici završilo je 0-0 na Parku prinčeva u kolovozu. Pobijedi li večeras PSG, a Monaco ne, Parižani će obraniti naslov prvaka.

Monaco – Lille, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Monaco je na drugom mjestu s 55 bodova, osam bodova iza prvoplasiranog PSG-a. Kneževi su dobili svoju posljednju utakmicu Ligue 1 na Stade Francis-Le Blé protiv Bresta 2-0, produživši niz neporaženosti na sedam (dva remija). Lille je zaradio 1-0 pobjedu nad Strasbourgom kod kuće u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na šest (četiri remija), na četvrtom je mjestu s 52 boda. U prethodnoj međusobnoj Lille je pobijedio 2-0. Domaćima treba pobjeda i kako bi odgodili PSG-ovo osvajanje novog naslova prvaka...

Marseille – Nice, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Nica je kod kuće porazila Lorient 3-0 u posljednjoj utakmici Ligue 1, na petom je mjestu sa 47 bodova u 29 utakmica. Olympique Marseille nalazi se na devetom mjestu s 40 bodova u 29 utakmica. OM je remizirao 2-2 u svojoj posljednjoj utakmici Ligue 1 u Toulouseau protiv istoimenog domaćina, produživši svoj niz bez pobjede na četiri (tri poraza). Kad su se ove dvije momčadi s Azurne obale zadnji put susrele u Ligue 1, Nice je pobijedila 1-0 na Allianz Rivieri u listopadu.

Ajax – Excelsior, 21.00

(Nogomet, Eredivisie)

Ajax je na petom mjestu sa 48 bodova u 30 utakmica, dobio je svoju posljednju utakmicu Eredivisie 2-1 kod kuće protiv Twentea, produživši svoj niz bez poraza kod kuće na 12 (sedam pobjeda, pet remija). Excelsior je u posljednjoj utakmici Eredivisie slavio 4-0 nad Volendamom kod kuće i prekinuo niz od 11 utakmica bez pobjede, napredujući na 15. mjesto sa 25 bodova. Zadnji međusobni još ljetos na stadionu Van Donge & De Roo završio je 2-2. Kopljanici su u zadnje vrijeme bili bolji od Excelsiora, neporaženi u posljednjih 11 susreta u Eredivisie (devet pobjeda, dva remija). Excelsior traži svoju prvu ligašku pobjedu od ožujka 2015. Gl-razlika je otad 38-10 za Ajax.

Monaco – Fenerbahce, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Iako je imao sjajan osnovni dio sezone, Monaco u euroligaškom doigravanju nema baš najlakši zadatak u doigravanju. S druge strane stajat će Fenerbahçe koji nije baš oduševio ove sezone, ali sigurno da će imati što za reći u ovom playoffu. Istini za volju, momčad iz Kneževine je favorit, posebice na svom parketu, ali ovo je utakmica koja bi na koncu mogla otići na jednu loptu.

Barcelona – Olympiacos, 21.00

(Košarla, Euroliga)

Barcelona je cijele sezone pokušavala uhvatiti madridski Real na prvom mjestu euroligaške ljestvice, ali na koncu su Kraljevi bili nedodirljivi. No, sada je pred katalonskim sastavom nezgodan zadatak prevladavanja grčkog Olympiacosa. Grci već nekoliko sezona igraju oku ugodnu košarku, samo sada trebaju potvrditi vrijednost i u vidu europskog trofeja. Međutim, protiv Barcelone su u ulozi autsajdera i teško će im biti proći favorizirane Katalonce koji također hvataju trofej.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladinkladioničarski dankladionica

Ostale Vijesti