Germania
Germania

Najava dana: Igraju četiri Hrvatske, Brazil testira Španjolce, Petar Stojanović Cristiana Ronalda, a pada i odluka o tri posljednja sudionika Eura 2024.

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 26.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

U17 Irska – U17 Hrvatska, 12.00

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Utakmica koja u slučaju pobjede naših kadeta visokom razlikom uz poraz Portugala protiv Njemačke može donijeti drugo mjesto, eventualno konkuriranje za prolaz kao jedna od sedam najboljih drugih reprezentacija, s tim da se briše pobjeda protiv posljednjeg u skupini, što bi u tom slučaju bila Irska. Podsjećamo, Hrvatska je s Njemačkom odigrala 3-3, a od Portugala izgubila 0-3, dakle svaki poraz manji od toga 'igra' mladom Elfu... No, prvo izabranici Marijana Budimira moraju svladati Irce... Izravni prijenos je na MAX Sport 1.

U19 Rumunjska – U19 Hrvatska, 14.30

(Nogomet, Elitna runda Eura)

Ovo je samo utakmica za prestiž nakon što je Turska pobjedom nad Hrvatskom uz poraz Njemačke od Rumunjske osigurala prvo mjesto i plasman na Euro koji se u srpnju održava u Sjevernoj Irskoj. Samo pobjednici skupina idu na završni turnir, no hrvatskim juniorima kao domaćinima ne smije biti svejedno kako će završiti natjecanje. Za drugo mjesto dovoljan je izabranicima Siniše Oreščanina i bod, no igrat će se na pobjedu u Varaždinu, rasterećeni jedni i drugi, pa tko koga... Izravni prijenos je na MAX Sport 1.

U21 Portugal – U21 Hrvatska, 18.30

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Bit će ovo najteži ispit za mlade Vatrene, koji love četvrti uzastopni plasman na U21 Euro. Hrvatska je nakon pet kola na drugom mjestu skupine G s 13 bodova, dok su Portugalci vodeći s dva boda, ali iz šest utakmica. Eventualnom pobjedom, izabranici Dragana Skočića zasjeli bi na vrh, no treba reći i kako bi neriješen ishod bio velik korak prema smoti najboljih sastava Europe u ovom godištu jer sustav kvalifikacija i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije nagrađuje izravnim plasmanom na Euro. Ovo će biti prvi susret Hrvatske i Portugala u ovim kvalifikacijama, a uzvrat u Lijepoj našoj slijedi u 8. kolu. Izravni prijenos je na MAX Sport 1.

Egipat – Hrvatska, 21.00

(Nogomet, prijateljska)

Finale ACUD Cupa u Kairu, domaćin bez Mohameda Salaha koji u dogovoru s Liverpoolom nije ni pozvan na ovu akciju, a Hrvati u trenutno najjačoj postavi izuzmemo li Budimira koji je otpao zbog temperature. U polufinalu su Faraoni svladali Novi Zeland 1-0, a Vatreni raspucavanjem s bijele točke Tunižane 5-4 (0-0). Nađ izbornik Zlatko Dalić najavio je rotirajuću momčad, sigurno po poluvrijeme vratarima Kotarskom i Labroviću, a bit će još jedan-dva nova startera, no o tome više na našem portalu. Izravni prijenos je na Novoj TV..

Gruzija – Grčka, 18.00

(Nogomet, Euro, doigravanje)

Samo 90 minuta od prvog nastupa na nekom velikom turniru za Gruzijce koji će ugostiti Grke u Tbilisiju za mjesto u skupini F s Portugalom, Turskom i Češkom. Momčadi Willyja Sagnola izborila je finale pobjedom 2-0 nad Luksemburgom koji je u ključnom trenutku ostao s deset igrača, dok je grčki brod torpedirao kazahstanski s pet 'komada'. Povratak odmornog Kvarachelije predstavlja potencijalno najveće pojačanje koje je Gruzija mogla poželjeti uoči tako važne bitke pred svojim navijačima na stadionu Dinama, ali s obzirom na efikasnu izvedbu izabranika Gusa Poyeta u polufinalu imat će domaćini težak posao.

Ukrajina – Island, 20.45

(Nogomet, Euro, doigravanje)

Staza B kvalifikacijskog doigravanja za Euro 2024. završava u utorak navečer u Poljskoj, gradu Wroclawu, gdje se Ukrajina i Island bore za pravo prolaska na završno natjecanje ovog ljeta, točnije, preostalo mjesto u skupini E, gdje su Belgija, Slovačka i Rumunjska, a ta je skupina već prozvana „najlakšom“ u Njemačkoj ovog ljeta. Izabranici Serhija Rebrova pobijedili su u polufinalu Bosnu i Hercegovinu u Zenici 2-1, dočim su njihovi nordijski suparnici demolirali Izrael 4-1 u svom polufinalu u Budimpešti. Hoće li Islanđani ponovno iskoristiti činjenicu da formalni domaćin ne igra u svojoj državi? S talismanom Genove Gudmundssonom u izvanrednoj formi Islandu ne bi trebalo nedostajati ofenzivnih alata u Wroclawu, unatoč tome što su neki upitni zbog ozljeda, dočim se Ukrajinci uzdaju u Dovbika, Mudrika i vjerojatnog jokera Jaremčuka te mladog Sudakova u veznom redu.

Wales – Poljska, 20.45

(Nogomet, Euro, doigravanje)

Wales i Poljska odmjeravaju snage na stadionu Cardiff City u utorak, u finalu kvalifikacijskog doigravanja Put A, za mjestoo u skupini D Eura 2024., u kojoj su Francuska, Nizozemska i Austrija. Momčad Roba Pagea odradila je lagani posao u polufinalu s Finskom (4-1), dok su se njihovi gosti jedva oznojili razbivši Estoniju (5-1). Wales će pokušati slomiti goste preko bokova 3-4-3 formacijom, imaju Velšani jedan poraz doma u zadnjih 16 utakmica (Armenija 2-4 prije devet mjeseci), a Poljska se uzda u Roberta Lewandowskog te neporaženost u pet dosadašnjih utakmica pod novim izbornikom Michalom Probierzom.

Slovenija – Portugal, 20.45

(Nogomet, prijateljska)

Roberto Martinez će u Ljubljani nastojati nastaviti svoj savršeni niz kao portugalski izbornik, 11 pobjeda zaredom. U četvrtak su Portugalci doma nadvisili Švedsku 5-2, a Slovenci na Malti remizirali 2-2. Portugalci će rotirati postavu, otpušteni su u svoje klubove Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Palhinha, Nelson Semedo, Toti Gomes, Rafael Leao, Bruno Fernandes i Goncalo Ramos, a sad će priliku dobiti Cristiano Ronaldo, Diogo Dalot, Joao Cancelo, Danilo Pereira, Otavio, Ruben Neves, Vitinha i Joao Felix, procijenite samu koji su bolji. Petar Stojanović protiv Cr. Ronalda, zanimljiv duel iz kuta Dinamovih navijača, Oblak će biti na mukama.

Njemačka – Nizozemska, 20.45

(Nogomet, prijateljska)

Die Mannschaft je u dobrom raspoloženju nakon ugodnog uspjeha nad najvećim rivalom Francuskom u subotu navečer (2-0), što je odjeknulo kontinentom kako se Euro približava, dok se Oranje nada nadogradnji lijepe pobjede nad Škotskom dan ranije (4-0). Rasprodan stadion u Frankfurtu očekuje još jednu uzbudljivu utakmicu, jer Nizozemska je u senzacionalnoj formi - postigla je 12 golova i nije primila nijedan u posljednja četiri ogleda - ali Nagelsmannova momčad favorit je protiv Koemanove, koja je neporažena na dva zadnja gostovanja u Njemačkoj.

Španjolska – Brazil, 21.30

(Nogomet, prijateljska)

Santiago Bernabeu će ugostiti glamuroznu međunarodnu prijateljsku utakmicu u utorak navečer. Španjolska će ući u nadmetanje nakon iznenađujućeg poraza od 0-1 od Kolumbije u petak u Londonu, dok je Brazil bio u akciji u subotu, zabilježivši pobjedu od 1-0 nad Engleskom na Wembleyu. Endrick je zabo za Brazilce, a novi napadač Real Madrida, koji će uskoro napuniti 18 godina, večeras će se predstaviti madridskoj publici i Pirinejskom poluotoku općenito. Igrat će protiv nekih klupskig suigrača i Vinicius Junior, ali velik motiv na domaćoj strani imat će Dani Olmo, kojem je malo nedostajalo da s RB Leipzigom zavije Madrid u crno nedavno.



 


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti