Germania
Germania

Najava dana: Hajduku stiže Slaven, Riječani u Turopolju, Milan dočekuje aktualnog prvaka

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 11.02.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas odlučili istaknuti.

Hajduk - Slaven Belupo, 15.00

(Nogomet, HNL)

Nakon novog kiksa Dinama, Bijeli ponovno imaju priliku pobjeći Plavima na +5 i, barem privremeno, preuzeti vrh tablice. Hajduk nije slavio četiri kola u kojima je, doduše, ostvario tri remija na teškim gostovanjima. No, pritisak na Poljudu je sve veći, posebno ako danas ne pobijede Slaven Belupo koji je u ta četiri kola ostvario sjajnih devet bodova. Momčad Roya Ferenčine igra jako dobro i mogli bismo očekivati vrlo zanimljivu utakmicu u koju Hajduk ipak ulazi kao veliki favorit. Bijeli su slavili u posljednjih pet međusobnih dvoboja i to bez primljenog gola, ali, zanimljivo, četiri puta s rezultatom 1-0.

Gorica - Rijeka, 17.10

(Nogomet, HNL)

U zaostaloj utakmici četvrtog kola Rijeka je slavila u Velikoj Gorici nakon što su domaćini imali prednost od 2-0. Lider HNL-a je slavio u sve tri proljetne utakmice, ima seriju od četiri uzastopne pobjede, dok je Gorica u nizu od četiri uzasopna poraza, sva tri u 2024. Prema statistici i formi, Rijeka bi trebala upisati laganu pobjedu, no Gorica je u realnosti puno bolja momčad nego što to prikazuju posljednji rezultati što se potvrdilo i u prvoj međusobnoj utakmici ove godine, kada je Rijeka teškom mukom stigla do trijumfa. Ponoviti taj podvig bit će veliki izazov za Sopićevu momčad.

Aston Villa - Manchester United, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Momčac Erika Ten Haga nalazi se u dobroj formi, osim što je prošča dva kola FA kupa, u Premier ligi svaladali su Wolverhampton i West Ham, zabivši pritom sedma pogodaka. Astn Villa je ispala iz FA kupa, a u zadnjem prvenstvenom kolu s 5-0 slavila je kod Sheffield Uniteda te je i dalje u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Manchester United slavio je u posljednje tri međusobne utakmice, uključujući i na Boxing Day, no, zanimljivo, sve tri odigrane su na Old Traffordu. Posljednja utakmica u Birminghamu završila je 3-1 pobjedom Aston Ville.

Nigerija - Obala Bjelokosti, 21.00

(Nogomet, Afrički kup nacija, finale)

Plasman Obale Bjelokosti u finale jedna je od najčudnijih priča svjetskog nogometa, a ako domaćini na kraju i osvoje titulu bit će i za film. Poraz od 0-4 u skupini, prolaz kroz ušicu igre u nokaut fazu, zatim u osminu finala, pa i polufinale... sve to svelo se na dvoboj protiv Nigerije koja je u toj grupnoj fazi već pobijedila Obalu Bjelokosti s 1-0 golom Troost Ekonga. Nigerija je na cijelom turniru primila samo dva gola, favoriti su u dvoboju, no Slonovi su već toliko puta dokazali kako jednostavno ne mogu ispasti...

Nice – Monaco, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Monaco je ranije ovog tjedna ispao iz Kupa od trećeligaša Rouena, stoga je jasno zašto situacija u klubu nije najidealnija. Pogotovo kad se uzme u obzir da su posljednji put u prvenstvu slavili prije mjesec i pol dana! Nice je trenutno druga momčad prvenstva, Monaco je peti, ali kad se sve uzme u obzir, domaćin ipak ima ulogu favorita.

Genoa – Atalanta, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Milan Badelj dočekuje Marija Pašalića. Božica je u strašnoj formi, u posljednjih pet prvenstvenih utakmica imaju i pet pobjeda stoga je jasno zašto se od njih danas očekuje pobjeda. No, nešto će se pitati i momčad Alberta Gilardina koja je posljednji poraz upisala od Monze, početkom prosinca, da bi onda nakon toga skupili pet remija i tri poraza. Genoa je kvalitetna momčad, nisu zalutali u Serie A, ali Atalanta ima ambicije da dogodine igraju u Ligi prvaka. Trenutno su četvrti, a da bi tu ostali morat će nastaviti s kvalitetnim predstavama.

Milan – Napoli, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Pioliju je se trese stolica… I tako već mjesecima. Kažu, Conte je već u niskom startu, utakmice Milana prati sve više i Potter kojeg također povezuju s Rossonerima, ali Pioli svaki puta kad bi trebao 'kiksati' da ga se smijeni, nekako uspije pobijediti! Napoli je ove sezone loš, Hviča i Victor su se ispuhali prošle sezone, a trenutno nije baš sto posto sigurno ni da će Europu dohvatiti. Domaćin je favorit, ali aktualnog prvaka ne smiju podcijeniti.

Hoffenheim - 1.FC Köln, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Andrej Kramarić je prima violina Hoffenhemovog orkestra. Zabio je protiv Heidenheima, protiv Vukova je 'odmarao' (isto ne može reći Lovro Majer), a protiv Kölna će pokušati doći do svojeg osmog pogotka u prvenstvu ove sezone koliko ih ima i njegov suigrač Beier. Köln je stvarno u lošoj situaciji, imaju svega 15 bodova te su treći – ako tablicu iščitavamo naopako. U posljednjih pet međusobnih ogleda Hoffenheim je upisao tri pobjede, a na tim utakmicama smo ukupno vidjeli 16 pogodaka, što je u prosjeku više od tri po susretu.

Sevilla – Atletico Madrid, 18.30

(Nogomet, La Liga)

Sevilla je u post Ivan Rakitić eru ušla pobjedom protiv Rayo Vallecana, dok je Athletic Bilbao prije četiri dana u Copi del Rey svladao madridsku momčad koja je prije toga bila u dobroj formi. Zanimljivo, posljednje dvije utakmice ove dvije momčadi završile su istim rezultatom – 1-0 za Atletico. Posljednji put ih je iz Cope del Rey izbacio Depay, dok im je prije njega u prvenstvu presudio Llorente. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, s tim da su gosti ipak blagi favoriti.

Futsal Dinamo - Vrgorac, 17.00

(Futsal, HMNL)

Jučerašnjim remijem protiv Olmissuma, Square se bodovno izjednačio s Futsal Dinamo, a prvak danas pobjedom lovi prvo mjesto ljestvice. U Dom sportova II stiže pretposljednji Vrgorac koji je nakon serije poraza u prošlom kolu svladao lidera prvenstva Futsal Pulu i tako pobjegao od zone ispadanja. Susret Dinama i Vrgorca su pravi sportski derbiji, rivalstvo koje tradiciju vuče iz 2015. godine, a Dinamo je posljednjih godina ipak puno uvjerljiviji. U zadnjih šest međusobnih susreta, Plavi su slavili u pet navrata, a Vrgorac jednom. Vrgorac je u Zagrebu slavio samo jednom, 2018. i to ne u Domu sportova, već Kutiji šibica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danagermaniaGermania Sportkladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti