Najava dana: Hajduk želi prekinuti seriju poraza, Rijeka učvrstiti čelno mjesto, a Bayer osvojiti prvi naslov.

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Hajduk - Osijek, 16.30

(Nogomet, HNL)

Hajduk ova sezona iz snova postala je sezona iz noćne more. U ključnom periodu sezone Bijeli su izgubili dva derbija od Dinama (jedan u Kupu), od Lokomotive (na Poljudu) te od lidera Rijeke na Rujevici. Hajduk je ostao bez predsjendika, trenera, sportskog direktora. U takvoj sumornoj atmosferi Bijeli se žele vratiti pobjedama, a u goste im stiže Osijek koji je slavio u posljednje dvije utakmice i s Lokomotivom se bori za četvrto mjesto. V.d.-a trenera Bijelih Juru Ivankovića danas očekuje iznimno težak posao, a pomoći navijača neće biti zbog prve od dviju utakmica kazne igranja pred praznim tribinama.

Istra 1961 - Rijeka, 19.00

(Nogomet, HNL)

Dinamo je jučerašnjom pobjedom u Gorici Rijeci došao na -2 i ako Rijeka danas ne slavi u Derbyju della Učka, ostavit će Plavima priliku da u srijedu, 17. travnja, skoči na vrh ljestvice. No, o tom, potom. Rijeka ovaj susret dolazi kao priličan favorit. Em je u fantastičnoj formi, em je u 13 proljetnih utakmica upisala 12 pobjeda i poraz (golom iz jedanaesterca od Dinama u sudačkoj nadonkadi), em je u zadnjih 11 utakmica prilila samo jedan gol (iz jedanaesterca od Dinama u sudačkoj nadoknadi). Sopićeva družina djeluje nezaustavljivo, Istra nema imperativ pobjede, no Paolo Tramezzani sigurno ima motiv zapapriti borbu za naslovom.

BSK Bijelo Brdo - Šibenik, 14.00

(Nogomet, 1.NL)

S 10 osvojenih bodova u posljednja četiri kola BSK Bijelo Brdo pobijeglo je iz zone ispadanja, ali ne previše. Orijent 1919 je na dva boda zaostatka, a Solin na četiri. Tako da Bijelobrđanima danas igra pozitivan rezultat. Problem za njih je što im u goste dolazi goropadni Šibenik koji u 2024. ima sedam pobjeda i remi te zaostaje za vodećim Zrinskim dva boda. Narančasti u ovaj dvoboj ulaze kao prilični favoriti posebno jer su u 2023. svladali BSK u sve tri utakmice s ukupnom gol-razlikom 6-0.

Liverpool - Crystal Palace, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool je drugi, ali s istim brojem bodova kao i Arsenal. Prava na kiks Redsi nemaju, posebno jer su u kratkom periodu ispali od Manchester Uniteda u FA kupu, remizirali s Unitedom u prvendtvu, a onda ih je Atalanta 'masakrirala' na Anfieldu s 3-0. Srećom po Kloppovu družinu u otse im stiže Crystal Palace koji se nalazi u dosta lošoj formi, nisu slavili u posljednjih pet kola

Arsenal - Aston Villa, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Lider Premier lige protiv petoplasirane Aston Ville. Momčad iz Birminghama u posljednje vrijeme igra promjenjivo, ali je i dalje vrlo blizu plasmanu u Ligu prvaka. Arsenal je prvi, ali ima isti broj bodova kao Liverpool i bod više od Manchester Cityja. Dakle, Topnici ne smiju kiksati, posebno ne na domaćem terenu. Uz to, žele se osvetiti Aston Villi za 0-1 poraz u Birminghamu u prvom dijelu sezone.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Kalkulacije su jasne. Ako Bayer danas svlada Werder, Apotekari će osvojiti svoj prvi naslov prvaka u povijesti. Bili su u nekoliko navrata drugi, a ove sezone će osvojiti svoj prvi 'tanjur'. Momčad Xabija Alonsa igra impresivno, u cijeloj sezoni nije upisala poraz, ima tek četiri remija, a na dobrom je putu da osvoji naslov Europske lige. Dakle, danas je sve predodređeno za slavlje Bayera, posebno jer im u goste stiže Werder koji je 12., relativno siguran od ispadanja.

Inter - Cagliari, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Budući prvak Inter ima 14 bodova prednosti pred Milanom, a do kraja je ostalo još sedam kola. Dakle, s današnjom pobjedom Nerazzurri bi bili na +14, a u opticaju bi bilo još 18 bodova. Interu u goste stiže Cagliari koji je 13., ali nije siguran od ispadanja. Ima tek četiri boda više od 18. Frosinonea koji se nalazi u zoni ispadanja. No, Inzaghijeva momčad ove sezone igra svjetski. Kiks joj je jedino ispadanje na jedanaesterce od Atletica u Ligi prvaka te bi sve osim pobjede Intera danas predstavljalo veliko iznenađenje.

Fortuna Sittard - Feyenoord, 14.30

(Nogomet, Eredivisie)

Alen Halilović protiv Luke Ivanušeca. Fortuna drži sigurno 10. mjesto s 35 osvojenih bodova, a Feyenoord je drugi sa 69, čak devet manje od vodećeg PSV-a. Šanse Feyenoorda za obranom naslova svedene su na minimum, ne toliko zbog slave forme (dapače), već moćnog PSV-a koji je u 29 gola izgubio samo devet bodova. Danas se očekuje lagana pobjeda Feyenoorda, posebno jer Fortuna nije slavila od listopada 2019., odnosno prije četiri i pol godine.

Vitoria - Palmeiras, 23.30

(Nogomet, brazilska Serie A)

Aktualni prvak Brazila u prvom kolu gostuje kod prvaka Serie B i povratnika u prvi rang, Vitorie iz Salvadora. Novi prvoligaš dobro je otvorio sezonu, osvojio je prvenstvo države Baiano svladavši u finalu Bahiju nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca. Palmerias je također osvojio prvenstvo svoje države Sao Paulo (Paulista). U finalu je s 3-0 nadvisio novopečenog drugoligaša Santos. Palmeirasu je dobro krenulo i u Copi Libertadores, a član Zeleno-bijelih i dalje je budući napadač Real Madrida, Endrick.

Anderlecht - Royal Union St. Gilloise, 18.30

(Nogomet, belgijska Jupiler Pro League)

Povijest se ponavlja. RUSG je posljednje dvije sezone bio 'sigurni' prvak i u završnici prvenstva prokockao je naslov. I ove godine RUSG dominira prevnstvom, ali je Ligu za prvaka otvorio s dva poraza te ga je gradski rival Anderlecht uspio preskočiti na prvenstvenoj ljestvici. Srećom po Unioniste, u posljednjih devet međusobnih susreta imaju osam pobjeda i samo jedan remi, upravo u zadnjem kolu (2-2). No, znate kako se kaže. Svaka serija jednom mora završiti. Hoće li RUSG upisati i treći poraz u nizu i potpuno kompromitirati svoje šanse za naslov, saznat ćemo uskoro...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti