Najava dana: Girona na teškom ispitu, bitka davljenika u Premier ligi, Petra Martić u Dubaiju

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 19.02.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Athletic Bilbao - Girona, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Ambicije simpatične Girone o borbi za naslov doživjele su bolan udarac u prošlom kolu. Poraženi so kod Real Madrida i to čak s 4-0, tako da je realnije da u nastavku sezone brane drugu poziciju ispred Barcelone i Atletica. No, možda i od Athletica. Naime, Baski su na izvrsnom 5. mjestu i eventualnom današnjom pobjedom ponovno bi uhvatili priključak u borbi za prva četiri mjesta. Athletic je bez pobjede u posljednja tri međusobna duela protiv Girone, od čega su samo jednom izbjegli poraz.

Everton - Crystal Palace, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Derbi posljednje četvrtine prvenstvene ljestvice. Everton je tek na 18. mjestu, ponajviše zbog kazne Saveza i oduzetih 10 bodova. U protivnom, bili bi u daleko komotnijoj poziciji oko sredine tablice, no sada im slijedi grčevita borba za ostanak u elitnom razredu. Jako bitan dvoboj očekuje ih večeras na Goodison Parku jer je Crystal Palace također u nezavidnoj poziciji. Doduše, imaju pet bodova više od Evertona, ali tek su na 16. mjestu. Nanizali su dva poraza, tako da danas imaju određeni pritisak osvajanja barem boda. Everton je bez prvenstvene pobjede čak sedam kola, a zadnji puta trobod su okusili 16. prosinca.

Moreirense - Sporting, 21.15

(Nogomet, Liga Portugal)

Sudar šestog i prvoppasiranog, jer lisabonski Lavovi imaju isti broj bodova kao i Benfica uz utakmicu manje. U rujnu kao domaćin Sporting je ovog suparnika svladao 3-0, ima 15 ligaških utakmica bez poraza protiv njega (12 pobjeda, tri remija), Moreirense nije slavio protiv Zelenio-bijelih od travnja 2015. U Primeiri trenutno Sporting je na sedam uzastopnih trijumfa, ne kani stati ni večeras…

Besiktas - Konyaspor, 18.00

(Nogomet, Süper Lig)

Crni orlovi se s Trabzonsporom bore za treće mjesto, vodeći dvojac Fener-Galata daleko je odmakao nakon 25 rundi turske Süper lige. U listopadu u Konyji gosti su slavili 2-0, trenurno su u seriji tri utakmice bez poraza uključujući prolaz u Kupu, ali prošla je u Kupu i Konya, koja se diže u formi, trenurno je još 19., ali sa 25 bodova, jednim manje od Pendikspora, dva od Gaziantepa, a tri od Fatiha Karagümrüka. Bodić iz europskog dijela Istanbula sjeo bi gostima kao As na 10.

Gummersbach - Leipzig, 19.00

(Rukomet, Bundesliga)

U najjačoj rukometnoj ligi svijeta očekuje nas duel sedmoplasiranog Gummersbacha i Leipziga koji je na 14. mjestu. Gosti imaju hrvatski štih u svojem sastavu, kojeg im daje iskusni Marko Mamić. U domaćem sastavu nema Hrvata, ali ima pregršt poznatih imena kao što su Vujović, Koster, Kodrin i Ivanišević. Leipzig je nanizao čak četiri poraza, od zone koja vodi u drugu ligu udaljeni su samo dva boda, tako da u današnjem susretu imaju priličan imperativ ostvarivanja dobrog rezultata. Domaćinu u prilog ide i povijest međusobnih omjera. Imaju četiri pobjede u posljednjih šest dvoboja, uz po jedan remi i poraz.

Vejle - Aarhus, 19.00

(Nogomet, danska Superliga)

Momčad Ivana Preleca, povratnika u elitu danskog nogometa, koja je pretposljednja nakon 17 kola, ali sa sedam bodova više od fenjeraša Hvidovrea, dočekuje četvrtoplasirani Aarhus, od kojeg je u srpnju doma izgubila 0-1. Nastavak je to danske Superlige, a u prijateljskim utakmicama tijekom zime AGF nema poraza, dočim je Vejle izgubio samo od Boteva, ima po dvije pobjede i remija. Baš nas zanima u kakvoj su formi domaćini za koje igraju Denis Kolinger i David Čolina.

Amiens - Bordeaux, 20.45

(Nogomet, Ligue 2)

Trebala je to biti bitka za povratak u Ligue 1, no na početku druge polovice prvenstva drugog razreda francuskog nogometa Amiens je 10., a Bordeaux 14. U kolovozu su Žirondinci kao gosti pobijedili 2-0. Bordeaux je u nešto boljoj formi, tri pobjede u zadnja četiri kola, večerašnji domaćin remi i poraz u zadnja dva.

Universitatea Cluj - FCSB, 19.30

Vodeći FCSB, nekadašnja Steaua, gostuje u Cluju, pravom, modernom studenstskom gradu čija se sportska, nogometna perjanica zove – Universitatea. Tri je kola domaćin bez pobjede (dva poraza i remi), dok je FCSB sedam kola neporažen, a u 2024. ima tri pobjede i remi. Prema tome… Dabome!

Carlos Alcaraz - Thiago Monteiro, 14.00

(Tenis, ATP Rio de Janeiro)

Španjolski tenisač i drugi igrač s ATP ljestvice u velikoj je krizi. U Buenos Airesu poražen je u polufinalu, čime je eliminiran iz još jedne šanse za osvajanjem naslova, što mu je već deveti uzastopni turnir nakon osvajanja Wimbledona na kojem neće uspjeti doći do trofeja. Novi pokušaj imat će u Brazilu, gdje je zadnje dvije godine dolazio do finala, uz polovičan uspjeh. Unatoč padu forme, danas ipak ne bi trebao imati previše problema protiv domaćeg predstavnika Thiaga Monteira, inače 118. tenisača svijeta. No, u međusobnim omjerima su izjednačeni, po jedna pobjeda pripala je svakome, tako da će Alcaraz sigurno biti na povećem oprezu.

Petra Martić - Caroline Dolehide, 08.00

(Tenis, WTA Dubai)

Druga najbolje rangirana hrvatska tenisačica ovaj tjedan nastupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je u prvom kolu očekuje neugodna Amerikanka Caroline Dolehide, inače 44. tenisačica s WTA ljestvice, odnosno za 23 mjesta bolje rangirana od Martić. Bit će im to prvi međusobni duel, a u posljednjih pet mečeva, obje tenisačice imaju čak četiri poraza i samo jednu pobjedu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti