Germania
Germania

Najava dana: Europska i Konferencijska liga, ali i ponešto košarke

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 11.04.24. | 08:00

Evo što smo izdvojili za danas.

Leverkusen – West Ham, 21.00

(Nogomet, Europska liga, četvrtfinale)

Bayer Leverkusen i dalje čeka na prvi ovosezonski poraz u povijesnoj sezoni. U Bundesligi su igrači Xabija Alonsa praktički osigurali naslov, a sada im preostaje što dalje dogurati u Europskoj ligi, pa možda ju i osvojiti... Međutim, četvrtfinale njemačkoj momčadi nije donijelo laganog suparnika - West Ham je tvrda momčad, ali koja isto tako nema tu kvalitetu kakvu ima Leverkusen. Bayer bi trebao slaviti u ovoj utakmici pa onda i proći dalje do polufinala.

Benfica – Marseille, 21.00

(Nogomet, Europska liga, četvrtfinale)

Benfica je porazom od Sportinga vrlo vjerojatno prepustila naslova portugalskog prvaka u ruke omraženog rivala Sportinga, pa sada fokus seli na Europsku ligu. Protivnik portugalskom sastavu u četvrtfinalu je francuski Marseille koji igra slabu sezonu. Fracnuska momčad ima čak četiri poraza u nizu i nalazi se u očajnoj formi. Bez obzira na poraz od Sportinga, Benfica je i dalje favorit za pobjedu na svom terenu.

 Liverpool - Atalanta, 21.00

(Nogomet, Europska liga, četvrtfinale)

Liverpool je ovog vikenda remijem protiv Manchester Uniteda skliznuo s prvog mjesta Premier lige i prepustio ga Arsenalu. No sigurno da Redse očekuje napeta premierligaška utrka do konca sezone. Uslijed toga dolazi Europska liga u kojoj Jürgen Klopp može odlučiti hoće li štedjeti igrače pa igrati u šarenom sastavu ili će sve pokušati odraditi s najjačim adutima. Kako god, Liverpool je favorit večeras na Anfieldu.

 Milan - Roma, 21.00

(Nogomet, Europska liga, četvrtfinale)

Milan je trenutno u sjajnoj seriji od sedam pobjeda u nizu, no iz perspektive talijanskog nogometnog prvenstva, Rossonerri su se prekasno probudili pa je Inter odmaglio na velikih 14 bodobva prednosti. Stoga Milanu preostaje Europska liga kao utješna nagrada, a u kojoj će snage odmjeriti protiv Rome. Rimski klub je proigrao nakon što je Daniele De Rossi zamijenio Josea Mourinha. Doduše, gledajući posljednjih pet ogleda Roma igra pormjenjivo, pa je u ovom ogledu Milan neupitni favorit.

 Olympiacos – Fenerbahce, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga, četvrtfinale)

Vjerojatno najneizvjesniji okršaj u četvrtfinalu Konferencijske lige je ovaj između Olympiacosa i Fenerbahçea. Olympiacos zaostaje četiri boda za vodećm PAOK-om u grčkom prvenstvu, dok je Fener također u velikoj borbi s Galatasarayem za vrh turske lige (zaostaje dva boda). Znana je situacija u turskom nogometu, Fener je ipka odlučio ostati u ligi, ali sigurno da je okršaj igrača s navijačima Trabzona ostavio traga na Livakoviću i suigračim.a Vidjet ćemo je li im taj nemili događaj narušio formu.

Viktoria Plzen – Fiorentina, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga, četvrtfinale)

Dvije stvari mogu ići na ruku Viktoriji u ovoj utakmici: prva je činjenica da igra pred svojim navijačima, a druga je da favorizirana Fiorentina ne igra u nekoj bajnoj formi. Talijanski sastav je u posljednjih pet utakmica zabilježio tek jednu pobjedu uz dva poraza i dva remija. Viole su i dalje favoriti u ovom okršaju, ali nije da se domaćin nema čemu nadati.

Aston Villa - Lille, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga, četvrtfinale)

Unai Emery radi sjajan posao s Aston Villom ove sezone i u kojoj je njegov klub nadišao sva očekivanja u Premier ligi. Sada tu formu treba preliti i na Konferencijsku ligu u kojoj je engleskom sastavu Lille. Sasvim je jasno da momčad s Villa Parka veliki favorit u ovoj utakmici, pa i za prolazak u polufinale, pa bi sve osim pobjede domaćina spalo u rubriku iznenađenja.

Club Brugge – PAOK, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga, četvrtfinale)

Neće ovo biti šetnja parkom za Club Brugge, daleko od toga, osobito na uzvratu u Solunu, ali u ovoj prvoj utakmici u Belgiji, Club Brugge je ipak favorit. Što se forme tiče, domaćin u posljednjih pet utakmica ima tri pobjede, remi i poraz, dok je PAOK na identičnom učinku u istom periodu.

Zadar – Cedevita, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Zadar je porazima u ABA ligi skliznuo s četvrtog na šesto mjesto pa će sada u doigravanju morati na podgoričku Budućnost. Prije toga će, međutim, odigrati utakmicu Premijer lige protiv Cedevite Junior. Zadrani imaju problema s ozljedama, ali unatoč nepovoljnom zdravstvenom kartonu i dalje su favoriti pred svojim navjačima.

Žalgirs – Real Madrid, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Žalgiris je ostao bez prilike za hvatanje doigravanja uoči zadnjeg kola, dok je madridski Real osigurao 'jedinicu'. Iako je na papiru Real veliki favorit, u stvarnosti je pitanje s kakvim će motivom Kraljevi doći u Kaunas. A osim toga, Žalgiris igra sjajno pred svojim navijačima stoga bi ovo mogla biti utakmica na jednu loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti