Germania
Germania

Najava dana: Derbi na Poljudu, Rijeka na Kranjči, novi trener vodi Bikove, debi Tudora, Krama glavobolja Apotekarima i Der Klassiker!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 30.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Varaždin – Gorica, 14.50

(Nogomet, HNL)

Varaždinci su uoči stanke pobjedom na Pampasu prekinuli niz od četiri neuspješna kola, dočim su Turopoljci nakon tri uzastopna poraza smijenili trenera Dinka Jeličića pa je u Puli uoči pauze 0-0 potpisao v.d. Mensur Mujdža. Sad na klupi Bikova starta Rajko Vidović, možemo reći da ga čeka vatreno krštenje protiv uigranog domaćina kojeg uspješno vodi sportski direktor Nikola Šafarić. Momčadi su susjedi na ljestvici, Gorica ima bod više, zadnji dvoboj u Velikoj Gorici pripao je Varaždincima 3-1, prošla u Varaždinu 1-0 za domaće, a u dalekom 1. kolu u turopoljskoj prijestolnici završilo je s miroljubivih 1-1. Vrijeme je za Bikove da slave? To mi nismo rekli, samo velimo da se radi o „derbiju della Germania“.

Rudeš – Rijeka, 17.00

(Nogomet, HNL)

Tri prvenstvene pobjede zaredom ima Rijeka nakon onog nes(p)retnog poraza u Maksimiru 25. veljače, a svog današnjeg suparnika svladala je 28. veljače u Kupu 1-0 juninhovskim pogotkom Nike Galešića, ali u Rudešu. Sad se igra u Kranjčevićevoj, no bit će to posljednje Rudešovo domaćinstvo u Uilici pjesnika, do kraja sezone igrat će fenjeraš i budući drugoligaš u svom domu na Rudeškoj cesti. Rudešani su početkom mjeseca ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu svladavši Goricu 2-1, nakon toga su popili 'tricu' od Lokomotive i Dinama u Kranjčevićevoj, a protiv vodeće momčadi prvenstva pokušat će pružiti što bolji otpor. Sve osim pobjede gostiju, bilo kojom razlikom, bilo bi golemo iznenađenje, no za Rudešane na Veliku subotu navijaju i BBB i Torcida, pristalice Plavih i Bijelih uoči Derbija!

Hajduk – Dinamo, 19.30

(Nogomet, HNL)

Čak četiri poraza na svom terenu ove sezone imaju Bijeli, ali nijedan poraz u prvenstvenim utakmicama protiv svog najvećeg rivala. Jesenas na Poljudu završilo je 1-0 pogotkom Sahitija, a Plavi su još u srpnju slavili 1-0 Superkup Baturininim pogotkom. Sad se očekuje da oporavljeni Martin Baturina riješi jedan splitski derbi, kao što je vršnjak mu Rokas Pukštas riješio prvi prvenstveni maksimirski. S obzirom da vodeća Rijeka igra protiv Rudeša, Hajduku i Dinamu 'igra' samo pobjeda, s tim da Zagrepčani imaju utakmicu više do kraja, pa bi njima remi bio manje loš. Utakmicu sude strani suci, Nijemci s iskustvom iz Lige prvaka, pa da vidimo tko će se bolje snaći u bitci prema njemačkim kriterijima.

Newcastle – West Ham, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Momčad Newcastlea ove sezone nije opravdala silna ulaganja vlasnika, iako je tu bilo i realnih problema poput mnogobrojnih ozljeda ili stvari kojima nije mjesto u sportu. Kako god, Svrake su na razočaravajućem desetom mjestu, daleko od europskih pozicija i u šarenoj formi. Nominalno su blagi favoriti protiv West Hama u današnjoj utakmici, ali kod Svraka se nikada ne zna. Imat će i Čekićari svoje šanse.

Brentford – Manchester United, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Hrabrili su se navijači Man. Uniteda još sredinom veljače kako će dohvatiti europske pozicije, ali onda su ih dva vezana poraza protiv Fulhama i Man. Cityja vratila u realnost. Vragovi su na šestom mjestu sa šest bodova manje od petoplasiranog Tottenhama, i sigurno će večeras tražiti pobjedu protiv Brentforda koji je na 15. mjestu.

Lazio – Juventus, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Debi Igora Tudora na klupi Rimljana protiv 'svoje' Stare dame! Lazio je na devetom mjestu s 43 boda u 29 utakmica, dobio je posljednju utakmicu Serie A 3-2 na stadionu Benito Stirpe protiv Frosinonea, prekinuvši niz od tri poraza. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u prvenstvum Juve je u rujnu slavio 3-1 na svom Allianz stadionu. Bianconere je doveo u vodstvo Dušan Vlahović golovima u 10. i 67. minuti. U listu strijelaca upisao se i Federico Chiesa. Jedini pogodak za Biancoceleste postigao je Luis Alberto u 64. minuti. No, sad Vlahovića nema zbog kartona, dočim je najbolji strijelac Nebeskoplavobijelih Ciro Immobile upitan. Na Olimpicu ove sezone, Lazio je osvojhio samo 21 bod (6 3 5) od moguća 4, u nizu je od četiri utakmice bez pobjede na domaćem terenu. Juventus ima osam pobjeda, tri remija i tri poraza u gostima ove sezone u ligaškim utakmicama. Možda će trebati vremena da se napravi prijelaz sa Sarri-balla na Tudor-balun, ali sljedeći susret ova dva kluba je u utorak u Torinu u Kupu, neće Tušo dvaput izgubiti...

Fiorentina – Milan, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Milan je na četiri utakmice bez poraza, no za prvoplasiranim Interom zaostaje 14 bodova, tako da je cilj do kraja sezone zadržati drugo mjesto. Fiorentina je na osmom mjestu s 43 boda u 28 utakmica, nadaju se u Toskani prestizanju šestoplasirane Fiorentine, ali za to im treba pobjeda nad nekim velikanom. U studenom na San Siru Rossoneri su slavili protiv Viola 1-0, Théo Hernández postigao je jedini pogodak za domaže u 47. minuti s bijele točke. Milan ove sezone u Seriji A ima devet pobjeda, tri remija i tri poraza u gostima, a Fiorentina osam pobjeda te po tri remija i poraza na svom Artemio Franchiju. Remi, dakle? To mi nismo rekli!

B. Leverkusen – Hoffenheim, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Spremnost Bayer Leverkusena za prvi naslov prvaka Njemačke bit će testirana u subotu popodne kad na BayArenu stiže Hoffenheim s vrućim Andrejom Kramarićem koji im može zadati glavobolju. Apotekari su, kao što se zna, neporaženi ove sezone, a osmoplasirnai Hoffenheim ima dva poraza zaredom, ali se još nada plasmanu u Europu, pogotovo ako ponovno skine nekog favorita, kao nedavno Borussiju u Dortmundu. U studenome u PreZero Areni Leverkusen je slavio 3-2, a u 13 domaćinstava ove sezone Bayer ima 11 pobjeda i dva remija. U prvenstvenim utakmicama u gostima ove sezone Hoffenheim, pak, ima šest pobjeda, dva remija i pet poraza. Rekosmo, Krama se 'vruć' vratio iz Egipta, nadamo se da će biti najveća prijetnja momčadi Xabija Alonsa.

Bayern – B. Dortmund, 18.30

(Nogomet, Bundesliga)

Derbi 27. kola njemačkog prvenstva, domaćini moraju održati kakav-takav korak za vodećim Bayer Leverkusenom, a gostima treba svaki bod da se kao četrvti ukrcaju u vlak koji najesen vozi u Ligu prvaka. Bavarci su četiri kola bez poraza (tri pobjede i remi), Crno-žuti iz Rurske oblasti imaju tri pobjede zaredom nakon poraza doma od Hoffenheima, a slavili su i protiv PSV Eidhovena u uzvratu osmine finala Lige prvaka. U studenom u Dortmundu završilo je 0-4, dva je pogotka zabio Harry Kane koji je sad upitan, a momčad Edina Terzića traži svoju prvu ligašku pobjedu u međusobnim susretima od studenog 2018. Gol-razlika je otad za Bayern 33-11. Bavarci ove sezone kao domaćini imaju 11 pobjeda, jednan remi i samo jedan poraz, a Borussia ima šest pobjeda, šest remija i jedan poraz u gostima ove sezone u Bundesligi. Dortmund može produžiti niz od osam utakmica bez poraza u gostima (4 pobjede, 4 remija)...

Barcelona – Las Palmas, 21.00

(Nogomet, Primera)

Osam kola Barcelona ne zna za poraz u prvenstvu Španjolske, šest pobjeda ima za to vrijeme, trenutni niz Katalonaca uključujući i uzvrat Lige prvaka s Napolijem je tri pobjede zaredom, a 10 nadmetanja bez poraza. Las Palmas, pak, zadnjih pet kola ne zna za pobjedu, poraz, dva remija, pa dva poraza uoči dolaska na Montjuic. Domaćinima je zbog ozljede upitan Ter Stegen, a trener Xavi kažnjen je dvama utakmicama zabrane vođenja momčadi, vratit će se tek za El Clasico.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti