Najava dana: Dan rezerviran za Europsku i Konferencijsku liga

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 18.04.24. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Roma - Milan, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Talijanski obračun u četvrtfinalu Europske lige. Roma je u prvom kolu slavila s 1-0, čime je nanizala četiri utakmice bez primljenog gola i potvrdila odličnu formu. Milan je, nakon posrtaja od Rome, remizirao sa Sassuolom u prvenstvu (3-3) tako da forma Rossonera trentno nije na adekvatnoj razini. No, Milan je svlado Romu u prve dvije utakmice sezone, a do nedavne pobjede na San Siru Roma je bila bez pobjede nad Milanom više od četiri i pol godine!

Atalanta - Liverpool, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Nakon 3-0 pobjede na Anfieldu putnik u polufinale je prilično izvjestan. Čak ni moćni Liverpool ne može nadoknaditi takav zaostatak, posebno jer se momčad Jurgena Kloppa grčevito bori za naslov prvaka Engleske, a dodatno ih je uzdrmao drugi domaći poraz u nizu, prije tri dana od Crystal Palacea. Liverpool će sigurno odigrati bolju utakmicu nego prije tjedan dana, no Atalanta je prekvalitetna momčad da bi ispustila tako veliku prednost. Danas se očekuje i nastup Marija Pašalića od prve minute.

Marseille - Benfica, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Benfica je u prvoj utakmici slavila s 2-1, favorit je za prolaz dalje, no Marseille na Velodrome stiže s aktivnim rezultatom. Veći problem za domaću momčad je očajna forma. Nakon što su gazili sve pred sobom i u pet utakmica zabili 18 pogodaka, Marseille je nanizao pet poraza u nizu, zabivši pritom tek tri pogotka. No, kako Benfica posustaje u prvenstvu Portugala (-7 u odnosu na Sporting), za očekivati je da će Orlovi sve karte baciti u napad na osvajanje Europske lige.

West Ham - Bayer Leverkusen, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Bayer je u nedjelju proslavio osvajanje prvog, povijesnog naslova prvaka Njemačke, a iz Leverkusena donosi prednost od dva razlike. Koliko su Apotekari zaružili u slavlju nije poznato, no, sada im ionako preostaje fokusirati se samo na Europsku ligu. No, ni West Ham nema drugih preokupacijia do kraja sezone. U Premier ligi ne mogu niti u Europu niti ispasti iz nje, a ovo im je prilika da izbore plasman u Ligu prvaka. Dakle, možemo očekivati napad Čekićara na sve ili ništa, što naravno ne znači da će izbaciti najbolju momčad Bundeslige.

Fenerbahce - Olympiacos, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Olympiacos je u prvoj utakmici slavio s 3-2, a danas nas očekuje pravi spektakl i još jedan otvoreni dvoboj s neizvjesnim ishodom. Fener je favorit, kako zbog igara u domaćem prvenstvu, tako i zbog kvalitete momčadi. No, Olympiacos se diže u formim u zadnje tri utakmice zabio je 11 pogodaka, a nedavno je uspio nadoknaditi 1-4 zaostatak od Maccabi Tel Aviva iz prve utakmice i u uzvratu nakon produžetaka slaviti sa 6-1. Fener dosta energije troši na svađu u domaćem nogometu, tako da su danas sva tri znaka realna.

PAOK - Club Brugge, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Da nije bilo neviđenog potopa u Solunu, Dinamo je danas mogao igrati uzvrat četvrtfinala natjecanja. Ovako se PAOK nada novom preokretu, ovaj puta protiv Club Bruggea koji je u prvoj utakmici slavio s 1-0. Oa kluba bore se za naslove prvaka svojih država, a domaće prvenstvo im je, ipak, dosta bitnije od Konferencijske lige. No, dok su god u natjecanju dat će sve od sebe ne bi li pobijedili i otišli što dalje, možda i do samoga kraja.

Lille - Aston Villa, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Francuski Lille bori se s Bresrom, Monacom, Niceom i Lensom za mjesta koja vode u novi format Lige prvaka, no, sigurno će dati sve od sebe ne bi li otišli do kraja i u Konferencijskoj ligi. Iz Birminghama donose aktivni rezultat (1-2) i izbacivanjem Aston Ville riješili bi se najvećeg konkurenta za naslov. Englezi se, pak, s Tottenhamom bore za četvrto mjesto u PL. I za sada im ide dobro, imaju tri boda prednosti, ali i utakmicu više. Njima je svakako fokus na prvenstvu, no, europski trofej je ipak - europski trofej.

Fiorentina - Viktoria Plzen, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Fiorentina danas ugošćuje još jednog ovosezonskog Dinamovog znanca koji je, eto, stigao do četvrtfinala Konferencijske lige. Prvi susret u Plzenu završio je 0-0, te Fiorentina uzvrat dočekuje kao nominalni favorit. Viole su, podsjetimo, prošle sezone izgubile finale natjecanja i sada žele do kraja. Lagano im neće biti, posebno jer Viktoria ima granitnu obranu, a još se k tome nalaze u dobroj formi, što se za Fiorentinu ne može reći...

Zorja - Šahtar, 14.30

(Nogomet, ukrajinska Premier liga)

Ukrajinska liga i ukrajinski prvak Šahtar zanimljivi nam je zbog Hrvata koji vode sportsku politiku kluba (Darijo Srna, Marino Pušić i Mario Stanić), ali i zbog toga jer bi Dinamo, ako osvoji naslov prvaka države, a Šahtar ne, mogao imati direktni plasman u Ligu prvaka. Šahtar danas 'gostuje0 kod 10. Zorje koja jop nije osigurala ostanak tako da se zagrebački Dinamo može nadati posrtaju Šahtara. Iako, vrlo teško, jer Šahtar u prvenstvu nije izgubio od listopada prošle godine.

Iran - Afganistan, 11.00

(Futsal, Azijski kup)

Jučer je započeo Azijski kup koji služi i kao kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Uzbekistanu. Azija će, uz domaćina turnira Uzbekistan, dati još četiri predstavnika, a najveći favorit za jedno od tih mjesta, te za sami Azijski kup, je Iran koji danas otvara turnir protiv skromne reprezentacije Afganistana. Iranci su prvaci Azije bili rekordnih šest puta, no na posljednjem turniru, odigranom prije dvije godine, u finalu su izgubili od Japana s 2-3. Sada žele vratiti azijski naslov u svoje vitrine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti