Najava dana: Bitka kumova u Turopolju, Čabrajine trupe u Varaždinu i Lige petice

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 13.04.24. | 08:00

Evo što smo vam danas pripremili.

Varaždin - Lokomotva, 16.50

(Nogomet, HNL)

Nakon prve pobjede u Koprivnici, momčad Varaždina očekuje nadmetanje s Lokomotivom. Posljednja tri međusobna susreta Varaždina i Lokomotive završila su bez pobjednika. Lokomsi su s 41 bodom na petom mjestu tablice u vječnoj borbi s Osijekom za četvrto mjesto, a Varaždinci su sedmi s 33 boda. Lokomotiva je svoj pobjednički niz prekinula s dva remija protiv Istre i Gorice dok je Varažinov niz puno šareniji, ali s pobjedom u zadnjem kolu i to protiv Slaven Belupa. Čabrajine trupe mnogima su se ove sezone pokazali kao težak takmac, a koliko će Varaždinci biti uspješni u čuvanju svoje tvrđave, vidjet ćemo uskoro.


Gorica - Dinamo, 19.00

(Nogomet, HNL)

U sljedeća dva prvenstvena kola, šestoplasirana Gorica bit će u fokusu jer igra protiv dva preostala kandidata za naslov prvaka, Dinama i Rijeke. Prvi su na redu Plavi koje će Gorica ugostiti na rasprodanim tribinama, a Rajko Vidović će ugostiti svoga kuma kao novi trener Turopoljaca i kaže svejedno - ići će na sva tri boda! Dok Goričanima trobod na samoj tablici ne igra veliku ulogu, Dinamo nema pravo na kiks. Ima pet bodova manje od Rijeke uz odigrani susret manje, svako posrtanje bi gurnulo titulu dalje prema Rujevici, a vojska navijača koja ih dolazi bodriti sigurno time ne bi bila oduševljena.


Man. City - Luton, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Četiri dana nakon trilera Lige prvaka City se vraća na domaće staze kada se suoči s Luton Townom na stadionu Etihad. S obzirom da i drugoplasirani Liverpool i vodeći Arsenal igraju u nedjelju, Man City se trenutno može popeti na vrh Premier lige i imati dva boda više od svojih suparnika pobjedom protiv Lutona. Pobjedom od 2-1 kod Lutona 12. prosinca započeo je trenutni niz Citizensa od 16 utakmica bez poraza u prvoj ligi, uključujući 12 pobjeda i četiri remija. Lutonov niz od 10 utakmica bez pobjede u Premier ligi, sedam poraza i tri remija, došao je kraju prošlog vikenda kada su osigurali pobjedu od 2-1 kod kuće protiv Bournemoutha, no teško da se mogu nadati nastavku niza.


Bournemouth - Man. Utd, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

Manchester United putuje na Vitality Stadium kako bi se susreo s Bournemouthom. Trešnje su iznenađujuće pobjedile 3-0 u prošlom međusobnom susretu i sada će to pokušati ponoviti. Nade Uniteda da će osigurati mjesto među pet najboljih i kvalificirati se za Ligu prvaka sljedeće sezone vise o koncu nakon razočaravajućeg niza od samo jedne pobjede u posljednjih šest utakmica Premier lige. Cherriesi su uspjeli samo jednom završiti u gornjem domu lige u svojoj povijesti (deveti u sezoni 16./17.), ali plasman među prvih sedam - nešto što je bilo nezamislivo ranije ove sezone - nije isključen u ovoj sezoni.


Atletico Madrid - Girona, 14.00

(Nogomet, La liga)

Tik nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala svoje Lige prvaka, Atletico Madrid već ima novi izazov. Girona mu stiže na noge u La ligi. Atletico je trenutno četvrti, sedam bodova iza trećeplasirane Girone, a oba kluba bore se da osiguraju pozicije u Ligi prvaka sljedeće sezone. Girona je prošli vikend pobijedila Real Betis 3-2 u prvenstvu, a njihova domaća forma ove sezone bila je izvrsna, osvojivši 38 bodova iz 15 utakmica, a samo Atletico (40) i Real Madrid (41) mogu se pohvaliti jačim brojkama. Međutim, katalonska ekipa ima četiri uzastopna poraza u gostima, izgubivši od Real Madrida, Athletica, Mallorce i Getafea od posljednjeg uspjeha u gostima krajem siječnja.


Mallorca - Real Madrid, 18.30

(Nogomet, La liga)

Real Madrid će nastojati povećati vodstvo od 11 bodova na vrhu ljestvice, barem privremeno, na gostovanju kod Mallorce. Los Blancosi će ući u natjecanje nakon remija 3-3 sa Cityjem u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, dok je Mallorca doživjela razočaranje u finalu Kupa kralja prošlog vikenda, izgubivši od Athletic Bilbaa na jedanaesterce nakon neriješenih 1-1. Mallorca je osvojila četiri boda iz posljednje dvije ligaške utakmice s Granadom i Valencijom, a domaći će pokušati iskoristiti činjenicu da Realov sastav neće biti potpun, iako, kvaliteta Reala na visokoj je razini sva svakom postavom.

Cadiz - Barcelona, 21.00

(Nogomet, La liga)

Barcelona će nastojati zabilježiti svoju šestu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima kada bude u gostima kod Cadiza kojem prijeti ispadanje. Xavijeva momčad ući će u utakmicu nakon pobjede od 3-2 nad PSG-om u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, dok je Cadiz pobijedio Granadu 1-0 u La Ligi prošli put. Barcelona je trenutačno druga na ljestvici, osam bodova iza vodećeg Real Madrida, a susrest će se 21. travnja u El Clasicu, tako da je pobjeda ovdje od vitalnog značaja za Katalonce ako žele imati šanse u borbi za naslov koja ide u završnicu.


Torino - Juventus, 18.00

(Nogomet, Serie A)

U želji da nastave svoju dugu dominaciju u torinskom derbiju, posrnuli velikan Serie A Juventus gostuje kod gradskog rivala Torina. Nakon što su ostvarili uzastopne pobjede, Juve sada cilja na 18. uzastopnu utakmicu bez poraza od svojih susjeda, čime bi postavio novi rekord u Derby della Moleu. Ipak, Jurićev Torino očvrsnuo je momčad i na domaćem terenu nikome ne daju bodove dok ih ne zasluže, a s obzirom na Juventusov čudan ritam nakon pada forme u veljači, moglo bi ovdje čak doći i do podjele bodova.


Mainz 05 - Hoffenheim, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Mainz 05 nastavit će svoju potragu za izbjegavanjem ispadanja iz Bundeslige kada ugoste Hoffenheim u Mewa Areni. Domaćini ulaze u kolo na mjestu doigravanja za ostanak s 23 boda, dok su se gosti prošlog tjedna pomaknuli na osmo mjesto, sada s 36 bodova i šest ligaških utakmica koje su ostale za odigrati. Dok se Mainz borio za konstantnost veći dio sezone, neporaženi su kod kuće pod vodstvom Boa Henriksena i dobili su zadnje dvije utakmice bez primljenog gola. Utakmicama u kojima su sudjelovale ove dvije strane u zadnje vrijeme nije manjkalo golova pa se sličnome nadamo i sada.


Leipzig - Wolfsburg, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Leipzig će nastojati zadržati svoje mjesto među prva četiri kluba Bundeslge kada se suprotstavi posrnulom Wolfsburgu. Domaćini će se ovdje željeti osvetiti, jer su već izgubili od ovog protivnika dva puta ove sezone, s prvim porazom koji ih je izbacio iz DFB-Pokala, dok je drugi bio u prvenstvu još u studenom. Leipzig je u žestokoj borbi s Borussijom Dortmund za četvrto mjesto u Bundesligi, a obje momčadi trenutno imaju po 53 boda, iako je Die Roten Bullen u prednosti po gol-razlici. U međuvremenu, Wolfsburg prolazi kroz svoju najgoru ligašku sezonu od 2017./18. kada su završili na 16. mjestu, trenutno s 28 bodova u isto toliko utakmica i samo pet bodova iznad Mainza, koji zauzima mjesto doigravanja za ostanak..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti