Medvjedi se vraćaju u „Brlog“ protiv moćnog Lokomotiva

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.12.15. | 12:38

Hokejaši Medveščaka se nakon druge turneje na Istoku na kojoj su osvojili tri boda, vraćaju pred domaće navijače u Ledenu dvoranu Doma sportova u kojoj je u posljednje četiri utakmice upisao pobjede.

Ali večeras neće biti nimalo lako doći do slavlja jer u Ledenu stiže jedna od najjačih momčadi lige ove sezone. Lokomotiv iz Jaroslavlja s 26 pobjeda i 77 osvojenih bodova iz 40 susreta drži treće mjesto Zapada i dolazi u Ledenu nakon poraza od Salavat Julajeva.

S najjačima cijele sezone i mi igramo najbolje. Jednostavno drugačije pristupimo utakmici i damo sve od sebe. Uz to, vraćamo se na domaći led gdje smo uspješni ove sezone i veselimo se, kako povratku u Ledenu, tako i novom izazovu“, rekao je pomoći trener Medveščaka Alan Letang.

'Medvjedi' i 'Loko' igrali su do sada četiri puta, a ovo će im biti prvi ovosezonski ogled. Iz tri utakmice Zagrepčani su uzeli barem bod, a pobjedu u regularnom dijelu imaju iz Zagreba kada je današnji kapetan Mike Glumac postigao jedini i odlučujući pogodak.

Sretni smo što se vraćamo pred naše navijače, na naš led. Znamo da nas očekuje teška utakmica i da moramo biti najbolji“, rekao je kapetan.

Večerašnji gost, momčad Alekseja Kudašova ove sezone se, unatoč velikim promjenama tijekom ljeta, od samog početka izdvojila kao jedna od najjačih i konstantnijih momčadi lige.

Lokomotiv ima tri jake, uravnotežene linije i jako dobre vratare ove sezone. Zajedno imaju deset shutouta što samo svjedoči o odličnoj igri u obrani cijele momčadi“, rekao je ukratko o protivniku Letang.

Osam od tih deset shutouta skupio je Aleksej Murigin, dok dva pripadaju Vitaliju Kolesniku. Dvojac ravnopravno dijeli vrijeme provedeno između vratnica, a obojica primaju manje od dva gola po utakmici i imaju postotak obrana viši od 92%.

Momčad predvode u obrani kapetan Staffan Kronwall, a u napadu Daniil Apalkov, Petri Kontiola i Jegor Averin, dok su u posljednjih pet utakmica najučinkovitiji bili Vladislav Kartajev i Emil Galinov.

Utakmica u kojoj će 'Medvjedi' loviti petu pobjedu u nizu na domaćem ledu počinje u 20 sati u Domu sportova.

(Foto: Medvescak.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

MedveščakKHLHokej na leduHokejOstali sportoviLokomotiv

Ostale Vijesti