Martić prekinula nevjerojatan niz i izgubila od prve igračice svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 26.09.19. | 11:12

Ispala u četvrtfinalu WTA turnira u Wuhanu.

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela pobijediti prvu tenisačicu svijeta u četvrtfinalu WTA turnira u Wuhanu. Sa 7-6, 3-6, 6-3 bolja od Splićanke bila je Ashleigh Barty.

Nevjerojatno 'prevrtljiv' meč gledali smo tijekom gotovo dva i pol sata. Odmah na startu Petra je oduzela servis prvoj igračici svijeta, ali već u sljedećem servis gemu, Barty uzvraća jednakom mjerom. Martić kao da je posustala, a nakon drugog izgubljenog gema, Martić je tražila medicinski time-out.

On se i isplatio jer je hrvatska igračica vratila servis kod rezultata 4-3, a prvi set morao je biti odlučen i tie-breaku. Imala je Petra meč loptu, ali nije uspjela to realizirati te je Australka sa 8-6 uzela 13. igru.

U drugom je 22. igračica svijeta izgledala puno bolje. Kontrolirala je svoj servis, a jedinu break priliku u cijelom set uspjela je iskoristiti kod rezultata 2-1. Do kraja je sigurno odservirala za 1-1 u setovima.

Ušlo se u treći, odlučujući set, a zalog za optimizam predstavljala je činjenica da je Petra pobijedila u 16 posljednjih uzastopnih susreta kada bi ušla u treći set. Ovaj put joj to nije uspjelo te je prva igračica svijeta prekinula veliki niz u setu punom break prilika.

U polufinalu, Barty će igrati protiv bolje iz ogleda Rybakine i Sabalenke.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Petra MartićAshleigh BartyWTA Wuhan

Ostale Vijesti