Leicester okreće novu stranicu nakon prodaje Mahreza, slijedi rekonstrukcija napada (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.08.18. | 18:26

Nakon prodaje glavnog igrača, prvaci iz 2016. godine moraju se pojačati u ofenzivi.

Svima dragi Leicester, koji je napravio pravo malo čudo prije dvije godine osvojivši naslov prvaka Engleske, bio je predvođen napadačkim duetom koji mu je osigurao brojne golove u prethodnim sezonama – kako u utakmicama protiv velikana Premiershipa, tako i u ovim takozvanim 'malim utakmicama'.

Ubitačni dvojac činili su napadač Jamie Vardy (24 postignuta pogotka u sezoni 2015./16'.) i krilni napadač Riyad Mahrez (34 pogotka u svim natjecanjima te sezone).

Od tada je nastala velika pomama za njihovim uslugama, kao i za vratarom Kasperom Schmeichelom. 'Lisice' su se uspjele othrvati ponudama za danskog vratara i engleskog napadača – kao i za odličnog stopera Harrya Maguiera koji je imao sjajan nastup na minulom Mundijalu u Rusiji – ali zov većih ambicija bio je jači u slučaju Alžirca.

Riyad mahrez je pristupio Manchester Cityu u transferu vrijednom 60 milijuna funti, a to je ostavilo veliku rupu treneru Claudeu Puelu koji je zasjeo na kormilo kluba u listopadu 2017. godine.

Ipak, nekadašnji prvak Engleske dobio je pristojne novce za Mahreza, tako da ih je odlučio dobro uložiti.

Prvi na listi želja je mlađi brat Edena Hazarda, Thorgan, koji nastupa za Borussiju Monchengladbach od ljeta 2015. godine, a svake sezone postaje sve bolji i bolji, a prošle je možemo slobodno reći bio jedan od ključnih igrača njemačkog kluba. Njegova cijena prema Transfermarktu trenutno iznosi 22 milijuna eura, te 'Lisice' sigurno neće uludo baciti novac ako ga uloži u svoju prvu želju ovog ljeta.

Druga pozicija je ona rezervirana za sredinu terena, a kako prenose engleski mediji, uprava engleskog kluba započela je pregovore s Lyonom oko njihovog ofenzivca Rachida Ghezzala. Alžirski nogometaš, sa francuskom putovnicom (bitno zbog kvote stranaca) zauzima pretežito krilne pozicije u momčadi, ali dobro se snalazi i u veznom redu gdje bi se priključio Španjolcu Iborri koji je nezamjenjiv u sredini terena.

Iako je prošle sezone njegova cijena bila procijenjena na 8 milijuna eura, s obzirom da nije nastupao na SP-u, a i malo je stagnirao u posljednjoj sezoni odigranoj u dresu 'Lavova' ona će biti nešto niža, ali dobitak bi zato mogao biti iznimno velik.

Uz 26-godišnjeg Lyonog igrača, engleski mediji pišu kako bi uprava Leicestera željela pojačati i drugu krilnu poziciju, a najizgledniji kandidat za lijevu stranu je trenutni igrač moskovskog Spartaka, Ghezzalov vršnjak Quincy Promes. Rijel je o efikasnom ofenzivcu koji u dresu Moskovljana zabija u prosjeku svaku drugu utakmicu – u 111 nastupa upisao je 58 golova.

Nizozemac surinamskog podrijetla trenutno vrijedi oko 24 milijuna eura prema Transfermarktu, a sjajno bi se uklopio u brzi kontrapad Claudea Puela i Leicestera, dok bi poziciju desetke zadržao Kelechi Iheanacho koji odlično igra u pripremnim utakmicama uoči nove sezone.

Što se obrane tiče, uprava i trener se vode onom starom – što je dobro, ne treba mijenjati. Tako da bi uz već spomenuto Maguirea, njegov stoperski par bio kapetan Morgan uz bočne pozicije koje standardno drže Fuchs i Simpson.

(Foto: Reuters)


Tagovi

LeicesterThorgan HazardRiyad MahrezJamie Vardykelechi Iheanacho

Ostale Vijesti