Karlović za povijest – 13 tisuća aseva i finale ATP turnira na pragu petog desetljeća života

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.01.19. | 16:34

Pobjeda hrvatskog tenisača.

Jedan od najstarijih igrača na Touru, Ivo Karlović, ušao je u finale ATP turnira u indijskom Puneu svladavši Stevea Darcisa sa 7-6, 4-6, 6-3.

Divi sa Šalate, koji krajem veljače puni 40. godinu života, bio je – standardno – vrlo siguran na svom servisu, a sredinom prvog seta ostvario je gotovo nestvaran rekord. Pri rezultatu 4-3 za Darcisa sigurno je došao do izjednačenja, a na drugom poenu u tom gemu došao je do nevjerojatnog podviga u karijeri. Naime, odservirao je 13 tisuća aseva, što je za dvije tisuće više od prvog pratitelja – Johna Isnera (10.937).

Doktor Ivo je prvi set okončao na sebi svojstven način, pobjedom u tie-breaku, a u drugom setu je neočekivano izgubio servis pri rezultatu 3-3, koji je u konačnici otišao na stranu 34-godišnjeg Belgijca.

U odlučujućem setu Karlović nije dopustio iznenađenje te je, nakon breaka za 3-1, suvereno držao svoj servis do kraja i u konačnici ostvario 33 asa. Sada ih u karijeri ima 13 024 (riječima: trinaest tisuća dvadeset i četiri).

Zagrepčaninu je ovo 11. ATP finale u karijeri, a do sad je osvojio 8 turnira, posljednji u 2016. godini u Los Cabosu.

U finalu će igrati protiv boljega iz dvoboja prvog nositelja Kevina Andersona koji igra s trećim nositeljem Gillesom Simonom.

(Foto: Reuters)


Tagovi

ATP PuneIvo Karlović

Ostale Vijesti