Reuters
Reuters

Karlović na korak od glavnog ždrijeba Mastersa u Miamiju, izbacio deset godina mlađeg tenisača

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.03.21. | 21:45

Čeka ga meč protiv 17 godina mlađeg Amerikanca

Div sa Šalate na korak je do glavnog ždrijeba Mastersa u Miamiju. Ivo Karlović(42) slavio protiv deset godina mlađeg japanskog tenisača Tatsuma Ite koji je trenutačno 206. igrač svijeta, dok je hrvatski tenisač na 172. mjestu. Protiv prve prepreke pobijedio je rezultatom 6:3, 7:6(3).

Za mjesto na glavnom turniru pred Karlovićem je meč s prvim nositeljem kvalifikacija Mackenzie McDonaldom, 120. igračem ATP ljestvice, koji je ove godine bio u osmini finala Australian Opena. Do svog najboljeg rezultata na Grad Slamu 25-godinji Amerikanac došao je tako što je putem savladao i Bornu Ćorića, koji zbog ozljede ramena neće nastupati u Miamiju.

Pobjedi li McDonalda, Karlović će biti drugi hrvatski prestavnik u ždrijebu prvog ovogodišnjeg turnira iz Masters 100 serije. Tu je već Marin Ćilić koji će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Federica Corie, 84. igrača ATP ljestvice. Ako pobijedi, Čilić će u drugom kolu igrati protiv Čileanca Cristiana Garina, 13. nositelja turnira.

Nastup na najznačajnijem turniru sezone nakon Australian Opena otkazali su brojni tenisači. Tako u Miamiju neće zaigrati Roger Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominic Thiem.


Tagovi

Ivo Karlović

Ostale Vijesti