Izvučeni parovi Indian Wellsa – Ćorić i Karlović već u drugom kolu, Čilić na starog znanca već u osmini finala

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.03.19. | 12:18

Branitelj naslova povukao se zbog ozljede.

Održan je ždrijeb za veliki Masters turnir iz serije 1000 koji od sutra (četvrtak) starta u Indian Wellsu. Branitelj naslova, Juan Martin Del Potro morao se povući prije samog početka turnira zobg ozljede, ali zato ćemo tamo gledati 'veliku trojku' – u vidu Đokovića, Nadala i Federera – kao i hrvatske tenisače Marina Čilića, Bornu Ćorića i Ivu Karlovića.

Deseti nositelj Marin Čilić u prvom kolu je slobodan, kao i Borna Ćorić, ali se nalaze u različitom dijelu ždrijeba te se potencijalno mogu sastati tek u završnici. U drugom kolu Međugorac će ići na boljeg iz dvoboja Tara Daniela i Dušana Lajovića, dok Borna Ćorić čeka boljeg iz okršaja Ive Karlovića i Ebdena što znači da već na drugoj stepenici možemo gledati 'hrvatski okršaj' u Kaliforniji.

U potencijalnoj osmini finala, Čilić bi se mogao susresti sa svojim starim poznanikom Keijem Niishikorijem (6. nositelj), dok bi Ćorića (ili Karlovića) mogao dočekati 7. nositelj Dominic Thiem.

Prvi igrač svijeta, Novak Đoković, također je slobodan u prvom kolu, u drugom ide na kvalifikanta, a već u trećem bi ga mogao dočekati neugodni i nepredvidvi Nick Kyrgios, dok bi u osmini finala išao na Cecchinata, a u četvrtfinalu na Ćorića ukoliko Borna dođe do tog dijela turnira.

Rafael Nadal i Roger Federer nalaze se u 'donjem dijelu' ždrijeba, gdje je i Čilić. Španjolca bi teži posao trebao čekati tek u osmini finala protiv Daniila Medvedeva, a sa Čilićem se može sastati tek u polufinalu – ukoliko bi hrvatski tenisač na stepenici prije pobijedio (vjerojatno) Federera. Popularni Fedex bi mogao odigrati 'švicarski klasik' sa Stanom Wawrinkom već u trećem kolu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">ATP Indian Wells - MAIN DRAW / <a href="https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN?ref_src=twsrc%5Etfw">@BNPPARIBASOPEN</a> <br><br>TOP HALF<br><br>Projected R16<br><br>[1] N. Djokovic vs [15] M. Cecchinato<br>[11] B. Coric vs [7] D. Thiem<br>[3] A. Zverev vs [13] M. Raonic<br>[9] S. Tsitsipas vs [5] K. Anderson<a href="https://t.co/T8ZCOi89w8">pic.twitter.com/T8ZCOi89w8</a></p>&mdash; Ubitennis (@Ubitennis) <a href="https://twitter.com/Ubitennis/status/1103083861339242504?ref_src=twsrc%5Etfw">March 6, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-conversation="none" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">ATP Indian Wells - MAIN DRAW / <a href="https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN?ref_src=twsrc%5Etfw">@BNPPARIBASOPEN</a> <br><br>BOTTOM HALF<br><br>Projected R16<br><br>[6] K. Nishikori vs [10] M. Cilic<br>[16] F. Fognini vs [4] R. Federer<br>[8] J. Isner vs [12] K. Khachanov<br>[14] D. Medvedev vs [2] R. Nadal<a href="https://t.co/qbDAArKZ2u">pic.twitter.com/qbDAArKZ2u</a></p>&mdash; Ubitennis (@Ubitennis) <a href="https://twitter.com/Ubitennis/status/1103083863352504320?ref_src=twsrc%5Etfw">March 6, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Borna ĆorićMarin ČilićIvo KarlovićNovak ĐokovićRafael NadalRoger FedererATP Indian Wells

Ostale Vijesti