Igračima Rijeke drastično porasle cijene nakon osvojenog naslova

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.17. | 11:04

Najviše je profitirao Franko Andrijašević čija je cijena narasla više od dvostruko!

Franko nije jedini Kekov pulen koji je uvećao svoju vrijednost pod palicom slovenskog ternera, cijena je porasla golmanu Andreju Prskalu s 600 tisuća eura na 1,1 milijun eura,  te braničima Josipu Elezu s 750 tisuća eura na 1,25 milijuna eura, Leonardu Zuti s 850 tisuća eura na okruglo milijun, te Makedoncu Stefanu Ristovskom s 1,5 milijuna eura na 2,5.

Veznjaci su također poskupili, Filip Bradarić i Josip Mišić su na meti je lisabonskog Sportinga, ali više ih ne mogu dobiti po staroj cijeni. Dvojac veznih igrača Rijeke na početku prošle sezone vrijedio je milijun eura, odnosno 500.000 tisuća eura, a sad su obojica poskupili za ravno milijun. Brada vrijedi dva milijuna eura, a Miška 1,5 milijuna.

Golčina Hajduku u Jadranskom derbiju podigla je cijenu Mati Malešu s 1,350.000 eura na milijun i pol, a Franko Andrijašević, koji je vrijedio 1,75 milijuna eura kad je stigao u Rijeku, sad vrijedi četiri! Marko Vešović podigao je svoju cijenu za 400.000 eura i sad službeno vrijedi milijun.

Austrijanac Alex Gorgon stigao je besplatno po isteku ugovora iz bečke Austrije i tad je službeno vrijedio 1,5 milijuna eura, a danas je uz njegovo ime „etiketa“ na dva milijuna eura.

Napadač Mario Gavranović, koji je također zanimljiv Sportingu, stigao je za oko 600.000 eura iz Zuricha, a sad vrijedi ravno dva milijuna era.

Ukupna vrijednost momčadi Rijeke kreće se oko 27 milijuna eura, oko pet milijuna eura više nego što je vrijedila na početku sezone. No naslov prvaka Hrvatske i veliki interes europskih klubova za Kekove igrače znatno su im podigli cijenu. Sportske direktore Mancea i Juričića očekuje zgusnut raspored ovo ljeto, posljednjih nekoliko utakmica sezona cijela ergela europskih skauta, predvođena bivšim hrvatskim reprezentativcima Matom Bilićem i Dadom Pršom, snimala je igrače Rijeke i od srijede će na riječku adresu početi stizati ponude. No morat će biti nešto izdašnije nego što su bile prošle sezone jer svi ti igrači sad imaju naslov prvaka Hrvatske u životopisu.

(foto: Pixsell, screenshot: Transfermarkt)


Tagovi

RijekaPrva HNLFranko AndrijaševićMarko Vešović

Ostale Vijesti