Hokejaši ostali bez medalje na Svjetskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 11:13

Hrvatska hokejaška reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B, koje se održavalo u nizozemskom Eindhovenu. Tako je osigurala ostanak u Diviziji I, ali nije se uspjela plasirati u Diviziju I skupinu A za sljedeću godinu.

To je uspjelo Južnoj Koreji, koja nas je jučer u posljednjoj utakmici na ovoj svjetskoj smotri pobijedila s 9:4. Presudan trenutak se dogodio kada je vratar Mark Dekanich zbog ozljede morao napustiti led u drugoj minuti druge trećine, a Mate Tomljenović koji ga je zamijenio je ubrzo primio četiri gola i utakmica je bila riješena.

Hrvatska je tako nastup u Eindhovenu završila na četvrtom mjestu s dvije pobjede, dva poraza i jednim porazom u produžetku i s ukupno sedam bodova te je morala čekati rasplet dvoboja Velike Britanije i Litve i odluku kome će pripasti bronca. Litva je na kraju pobijedila Veliku Britaniju i 'preotela' crveno-bijelima broncu. Zlatna medalja pripala je Koreji, a srebrna Velikoj Britaniji.

Znamo da smo igrali protiv snažnih reprezentacija i da smo imali problema s ozljedama, ali to nas ne tješi. Željeli smo napraviti korak više. U Eindhoven smo otputovali s velikim ciljem, ali nažalost nismo ga uspjeli ostvariti. No, vjerujem da će nam ovo iskustvo samo pomoći, da ćemo još više očvrsnuti i da ćemo se iduće godine na Svjetsko prvenstvo vratiti jači i bolji“, rekao je napadač Medveščaka Nathan Perkovich koji je u Eindhovenu upisao četiri gola i dvije asistencije.

U redovima hrvatske reprezentacije najefikasniji su bili igrači Medveščaka Andrew Murray sa 8 bodova (3 gola, 5 asistencije) i Nathan Perkovich sa 6 bodova (4 gola, 2 asista) te bivši Medvjedi Ryan Kinasewich također sa 6 bodova (4 gola, 2 asista).

(Foto: medvescak.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska hokejaška reprezentacijaHokejOstali sportovi

Ostale Vijesti