HIPSTERI, PIŠITE: Ovoljetni transferi koji će jednog dana rušiti rekorde!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 19.08.16. | 11:47

Donosimo vam deset imena koja se probijaju na mala vrata, a jednog dana bi mogli biti veličine!

Svaki prijelazni rok ima svoje zvijezde. Ibrahimović, Pogba, Higuain, Stones, Mkhitaryan i ostatak družine ruše sve rekorde s iznosima izdvojenima za njih, ali što je s onima koji su došli na mala vrata, a potencijalno mogu postati velika imena i  preprodati se za takve astronomske iznose?

Donosimo vam 10 igrača koja su ovo ljeto promijenila klubove u Europi, a koja bi mogla biti „iduće veliko ime“ na velikoj sceni!

1. Emre Mor (19)

Prešao iz Nordsjaellanda u Borussiju Dortmund za 5.95 milijuna funti

Mladi Mor, kojeg smo mogli vidjeti na djelu kada je ušao u utakmici protiv Hrvatske na Euru, velika je nada turskog nogometa. Mladi ofenzivni veznjak/krilo ima pregršt eksplozivnosti i motoričnosti u svom talentu, što znači kako je Tuchelova Borussija idealna odskočna daska za razvijanje u velikog igrača.

2. Eder Balanta (23)

Prešao iz River Platea u Basel za 2.98 milijuna funti

Iako se očekivalo kako će ranije napustiti River i otići u europu, ovaj kolumbijski stoper malo je podlegao visokim očekivanjima i učinio razumnu stvar – pričekao s probitkom na veliku scenu dok ne posloži stvari sa samim sobom. Sada je kucnuo čas, a kao idealnu destinaciju za kontrolirani razvoj odabrao je švicarski Basel. Nada se ići stopama Embola, Elnenyja, Sommera, Salaha i drugih koje je Basel lansirao u elitu; potencijala za takvo što mu ne nedostaje.

3. Emanuel Mammana (20)

Prešao iz River Platea u Lyon za 6.38 milijuna funti

Lyon je brzo prebolio odlazak svog najboljeg stopera Umtitija u Barcelonu tako što tek dio novca dobivenog od njegove prodaje uložili u veliku argentinsku stopersku nadu. Mammana je izrazito brz stoper s odličnim obrambenim karakteristikama, koji će sigurno nastaviti trend mladih modernih stopera u redovima Lyona.

4. Antonio Sanabria (20)

Prešao iz Rome u Betis za 6.38 milijuna funti

Kada je mladi paragvajski napadač prešao iz redova Barcelone u Romu, trebao je to biti veliki projekt rimskog kluba. Ali, kako to obično biva s talijanskim klubovima, za mladog talenta nije bilo strpljenja ni prostora. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Sportingu iz Gijona, gdje je s našim Halilovićem parao protivničke mreže. Konkretno je u 29 nastupa zabio 11 pogodaka, ali ni to nije bilo dovoljno da uvjeri Romu kako ga se isplati zadržati. Betis je bio najbrži na obaraču, a Sanabria se nada kako će nastaviti pokazivati svoju vrijednost.

5. Matheus Pereira (18)

Prešao iz Corinthiansa u Empoli za 1.70 milijuna funti

Tinejdžerski megatalent na poziciji kreativnog veznjaka, Pereira je završio u Empoliju preko Juventusa, koji polaže dio prava na igrača. Stara dama je „parkirala“ mladog Brazilca u Empoli, gdje se nada kako će s pravilnom minutažom u igrački atraktivnoj manjoj sredini poput Empolija, i pod nadzorom trenera Martusciella, ispuniti sva očekivanja koja su svakako velika.

6.  Andrija Živković (20)

Prešao iz Partizana u Benficu kao slobodan igrač

Nakon sapunice koja je rezultirala njegovim odlaskom iz Partizana bez odštete, umjesto očekivane milijunske, mlada nada srpskog nogometa sada želi fokusirati sve na svoj razvoj u Benfici, klubu poznatom po odgoju i etabliranju mladih talenata. Nositelj naslova svjetskih prvaka sa mladom reprezentacijom Srbije do 20 godina, „srpski Messi“, kako tepaju Živkoviću, jedan je od najcjenjenijih mladih krila u Europi.

7. Breel Embolo (19)

Prešao iz Basela u Schalke za 20 milijuna funti

Kao što smo već spomenuli, Basel je izvrsna odskočna daska za najvišu razinu mnogim mladim igračima. Najnoviji primjer je onaj Breela Embola, 19-godišnjeg švicarskog napadača kamerunskih korijena, kojeg smo imali prilike gledati na netom završenom Euru, baš kao i njegovog mladog turskog kolegu Mora. Nakon ukupno 21 pogotka u 61 nastup za Basel, vrijeme je da pokaže svoju ubojitost u Bundesligi.

8. Ousmane Dembele (19)

Prešao iz Rennesa u Borussiju Dortmund za 12.75 milijuna funti

Bio je možda i najtraženiji mladi igrač na tržištu ovog ljeta; tražili su ga od Uniteda i Cityja do Barcelone i Reala, ali mladi francuski ofanzivac odabrao je razvoj u Borussiji Dortmund; mi mislimo da nije pogriješio. Brz, izrazito vješt s loptom, polivalentan i odličan dribler – nema sumnje kako će Dembele proći put od velikog talenta do svjetskog imena.

9. Adam Nagy (21)

Prešao iz Ferencvarosa u Bolognu za 1.28 milijun funti

Dio iznenađujuće dobre reprezentacije Mađarske na Euru, Nagy se istaknuo kao više nego siguran faktor u sredini terena. Mlad, siguran i samouvjeren, ovaj defanzivi veznjak odabrao je put preko Bologne do zvijezda.

10. Viktor Fischer (22)

Prešao iz Ajaxa u Middlesbrough za 4.25 milijuna funti

Iznimno talentiranog krilnog napadača Ajaxa tek su problemi s ozljedama usporili u njegovom napretku, ali kako je te probleme izgleda ostavio iza sebe, došlo je vrijeme za proboj na velikoj sceni. Fischer je odlučio ući na stražnja vrata Premiershipa preko novog-starog premierligaša Middlesbrougha, gdje će 22-godišnjak pod patronatom Aitora Karanke izbrusiti svoje driblerske sposobnosti i možda zaraditi transfer u neki od top klubova najelitnije lige Europe.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Emre MorEder Alvarez BalantaEmanuel MammanaAntonio SanabriaMatheus PereiraAndrija ŽivkovićBreel Donald EmboloAdam NagyViktor Fischerprijelazni roktransferi

Ostale Vijesti