Germania
Germania

Germania Sport podržala košarkaški klub Hermes Analitica: Za nove uspjehe budućih prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 12:22

Posebno se ističe program škole košarke koji je integralni proizvod

Kroz programe društveno odgovornog poslovanja, Germania Sport podržava mnoge sportske kolektive, javne institucije i udruge civilnog društva. Ovoga smo puta s velikim zadovoljstvom donacijom stali uz Košarkaški klub Hermes Analitica iz Zagreba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hermes Analitica se u ovoj sezoni natječe u drugom razredu Hrvatske košarke – A1 ligi, a uspjehe kluba nam je u razgovoru predstavio trener Zvonimir Mravak.

„Košarkaški klub Hermes Analitica osnovan je 1996. godine, iz školske momčadi Osnovne škole Matko Laginja. Prilikom osnivanja, moto kluba je bio ''Djecu iz kafića i ulica u sportske dvorane!'' kako bi se i nakon završetka škole mogli nastaviti družiti kroz sport. Klub danas broji preko 100 članova i to od škole košarke do seniorske momčadi“, započeo je Mravak.

Nastavio je navođenjem najvećih uspjeha:

„Kad je klub osnovan i kad je krenuo s natjecanjima u seniorskoj kategoriji, u rekordnom periodu od zadnje lige je dosegao prvu ligu. Svake je godine u nižim ligama osvajao prva mjesta i ulazio u ligu više kako bi u sezoni 1999./2000. izborili ulazak u prvi razred Hrvatske košarke, tadašnju Prvu A1 ligu. Najbolji uspjeh kluba je bio u sezoni 2003./2004. kada smo osvojili 5. mjesto u Republici Hrvatskoj.“

Mravak posebno ističe program škole košarke koji je integralni proizvod. Dodaje da je sport vještina koja se mora učiti da bi se razvijala. Istodobno započinje u duhu i tijelu. Sport podrazumijeva odnose pojedinca prema sebi, grupi, pobjedi, porazu, slobodi i sreći. Tako i glasi moto ovog kluba „Pravedan i sretan!“

„Iznimno smo zahvalni društvu Germania Sport što nas je prepoznalo, podržalo i pomoglo uplatom donacije!“, zaključio je Mravak.

Donaciju je uručio i proveo trening s igračima KK Hermes Analitica Domagoj Dananić iz korportivnih poslova Germania Sporta.

„Društveno odgovorna kompanija Germania Sport oduvijek prepoznaje važnost sportskih kolektiva u zajednici i kontinuirano ulaže u napredak hrvatskog sporta na svim razinama. Zadovoljstvo nam je što ćemo ovom donacijom unaprijediti i olakšati djelovanje KK Hermes Analitica, od škole košarke do seniorske momčadi“, istaknuo je Dananić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

germaniaGermania SportGermania Sport kladionicadonacija

Ostale Vijesti