Germania
Germania

GERMANIA humanitarni izazov – Prva donacija akcije „Klubovi doniraju“ stigla je u velikogoričku Udrugu „Suncokret"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 15:03

Pobjednik prvog Germanijinog humanitarnog izazova, Nikola Vujnović iz HNK Gorica, donaciju Germanije usmjerio je na adresu Udruge osoba s invaliditetom Suncokret

Germania je pokrenula još jednu humanitarnu akciju! Igrači HNK Gorica prvi su pristupili našem humanitarnom izazovu „Klubovi doniraju“ pa su se tako u nogometnom kvizu okušali Filip Mrzljak, Mario Maloča, Momčilo Raspopović i Nikola Vujnović. Upravo je potonji pokazao najveću razinu znanja i Germanijinom donacijom obradovao djelatnike, volontere i štićenike velikogoričke Udruge osoba s invaliditetom „Suncokret“.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Udruga je osnovana još 1997. na inicijativu roditelja i staratelja djece s invaliditetom. Glavni cilj udruge je osobama s invaliditetom sustavno i organizirano pružiti razne sportske, kulturne i umjetničke sadržaje. Također, ona je adresa gdje članovi mogu dobiti informacije o svojim pravima, ali je ujedno i mjesto za druženje članova i volontera te pružanje uzajamne podrške. Kroz djelatnost Udruge štićenicima se nastoji pružiti kvalitetniji život i osigurati da se Velika Gorica kontinuirano unaprjeđuje kao mjesto za život osoba s invaliditetom.

Udruga danas broji gotovo 400 aktivnih članova. Kako od samih početaka Udruga potiče volonterstvo, s članstvom radi niz volontera, od kojih su brojni u Udrugu došli zahvaljujući uspješnoj suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu. Sama je Udruga članica Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, ali pritom okuplja sve etiologije invaliditeta.

„Zahvaljujemo se Germania Sportu na podršci i izdašnoj donaciji koja će nam pomoći u ostvarenju naših zamisli. Ponosimo se ostvarenom odličnom suradnjom s Gradom Velika Gorica i pozitivnim pomacima u razvoju i prilagodbi grada osobama s invaliditetom. Sredstva Germania Sporta ćemo usmjeriti u naša daljnja nastojanja da utječemo na bolju kvalitetu života osoba s invaliditetom u našem gradu“, istaknula je predsjednica Udruge „Suncokret“, Jadranka Kosović prilikom preuzimanja donacije.

Domagoj Dananić iz odjela korporativnih poslova proveo je poslijepodne s članovima Udruge i volonterima te uručio donaciju u ime Germania Sporta.

„Uvijek je zadovoljstvo provesti vrijeme s osobama vedra duha i pozitvnog stava kao što su članovi i volonteri Udruge „Suncokret“. Germania Sport svojim društveno odgovornim akcijama nastoji podržati socijalne dionike koji doprinose stvaranju inkluzivnijeg društva, te ovom prilikom zahvaljujemo Udruzi Suncokret na njihovim svakodnevnim naporima usmjerenima ka tom cilju“, izjavio je Dananić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

donacijahumanitarna akcijagermaniaGermania Sport kladionicaKlubovi doniraju

Ostale Vijesti