Doktore! Karlović uz nevjerojatan četvrti set porazio Lopeza

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.05.19. | 16:01

Briljantna partija 40-godišnjaka.

Doktor Ivo! 

Što drugo reći nakon ovakvog meča našeg tenisača. Ivo Karlović pobijedio je Feliciana Lopeza s  3:1 u setovima. Bilo je 7:6, 7:5, 6:7, 7:5 za Zagrepčanina. uz nevjerojatan preokret u četvrtom setu, no krenimo redom. 

Prvi set bio je klasika. Bez ijedne brejk lopte, a odluka je pala u trinaestoj igri. Napomenimo da su u dosadašnjih deset mečeva Ivo i Feliciano igrali nevjerojatnih 25 tie breakova u 35 setova. Danas je prvi otišao u ruke Diva sa Šalate sa 7:4.

U nastavku meča gledamo kopiju prvog seta. Doduše, uz poneku brejk loptu, ali do 6:5 nije bilo oduzetih servisa. Tada iskusni Hrvat radi prvi brejk na meču za 2:0 u setovima. 

Treći set je bio potpuna kopija prvog. Bez ijedne brejk lopte, odlučila je trinaesta igra, a Ivo je propustio dvije meč lopte, od čega jednu na svoj servis. Lopez je dva puta briljantno vratio bekendom i stigao do smanjenja. 

Što tek reći za četvrti set, ispostavit će se i posljednji u meču. A nije tako izgledalo. Španjolac je poveo s 5:2, kod 5:3 servira za 2:2 u setovima, ali Doktor Ivo tada radi nevjerojatan niz od četiri osvojena gema, uključujući dva brejka zaredom. Posebno je impresivan bio prvi od ta dva, kada je Lopeza ostavio na nuli, bez izgubljenog poena. Imao je u posljednjem gemu Lopez 30:40 za novi povratak u meč, ali Ivo je s dva asa i fantastičnom reakcijom na mreži ovjerio povratni let Lopeza u smjeru Španjolske. 

Ukupno je Hrvat ispalio 35 aseva i postao je najstariji pobjednik nekog Grand Slam meča u pojedinačnoj konkurenciji još od Kena Rosewalla 1978. godine.

U drugom kolu 40-godišnji Karlović čeka pobjednika dvoboja Davidovich Fokine i Jasona Thompsona. Ako se ovako obračunao s renomiranim Lopezom, možemo biti sigurni da ima šanse za novi skalp. 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Roland GarrosIvo Karlović

Ostale Vijesti