Doktor Ivo se priključio Petri Martić u drugom kolu Wimbledona

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 17:59

Bilo je teže od očekivanog, ali naša Petra je opravdala ulogu favorita, dok je doktor Ivo odradio rutinsku operaciju i lagano pobijedio Talijana Arnaboldija.

Petra je dobro otvorila meč i prva stigla do breaka , ali je nije uspjela potvrditi izgubljen servis Amerikanke koja je odmah uzvratila pa je rezultat nakon toga bio 2-2 i servis od Brady.

Pri rezultatu 3-3 u gemovima Martić je imala tri brak lopte, ali nije uspjela doći do vodstva. Odmah u sljedećem gemu situacija se okrenula, Brady je imala dvije breka lopte od kojih je drugu iskoristila pa je nakon toga imala servis za set, što je odradila bez izgubljenog poena pa je naša Petra nakon točno pola sata igre gubila sa 1-0 u setovima.

U drugom setu igralo se gem za gemom sve do rezultata 3-2 za Martić. Naša tenisačica u tim trenucima oduzima servis 67. igračice svijeta, a nakon toga i uzima set.

U trećem setu Martić je oduzela servis Amerikanke pri rezultatu 1-1, a nakon toga se igrao gem za gemom sve do pretposljednjeg gema u meču. Martić je povela sa 5-3 i pošto-poto je odmah htjela završiti ovaj meč.

Amerikanka se grčevito branila, a u ovom gemu spasila je čak i tri meč lopte. Nakon duge borbe na kraju Martić ipak nije mogla odmah doći do pobjede, pa je pri rezultatu 5-4 imala servis za meč. Odradila je to naša tenisačica rutinski te je nakon dva sata igre stigla do drugog kola ovog prestižnog Grand Slam turnira.

U drugom kolu naša tenisačica igrati će protiv 71. igračice svijeta Ruskinje Anastasie Potapove koja je u prvom kolu bila bolja od Švicarke Teichman sa 2-1 u setovima.

U drugom meču Ivo Karlović sa 3-0 u setovima pobijedio je talijanskog kvalifikanta Adreu Arnaboldija u prvom kolu Wimbledona.

Naš tenisač ispalio je čak 24 as servisa, a treba reći kako je ovaj 219. igrač svijeta ipak klasa ispod našeg tenisača.

 Prva dva seta Ivo je pobijedio se rezultatom 6-4, da bi u trećem setu vidjeli 13. igru, a svi znaju kako Div sa Šaletu tu na domaćem terenu. Pri rezultatu 4-4 Karlović veže tri uzastopna poena i odlazi do drugog kola.

Sa 40 godina i 136 dana naš tenisač postao je drugi najstariji tenisač u povijesti ovog velikog natjecanja.

U drugom kolu igrati će protiv boljeg iz meča Tsitsipas i Fabbiano.

 

 

(foto:Reuters)


Tagovi

WimbledonPetra MartićIvo Karlović

Ostale Vijesti