Kaos u Monacu - Henry izbacio igrače iz momčadi, uprava izbacila njega

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.01.19. | 19:47

Nastavlja se kriza u Kneževini.

Monacova kaotična sezona je dobila novo poglavlje. Uprava kluba objavila je kako je trener Thierry Henry suspendiran sa svoje dužnosti te kako će sutrašnji trening voditi njegov pomoćnik Franck Passi.

Udaljavanje Henryja iz rada prve momčadi nije toliko čudno s obzirom da se posljednjih dana u francuskim medijima intenzivno priča kako će legendarni francuski nogometaš dobiti otkaz nakon samo tri mjeseca svojeg prvog samostalnog trenerskog posla, ali njegova suspenzija je uslijedila nakon što je on udaljio iz kadra nekoliko igrača prve momčadi.

„Previše ih je da bi ih imenovao“, odgovorio je Henry francuskim novinarima kada su saznali da je dio prvotimaca poslao u rezervnu momčad uoči prvenstvene utakmice protiv Dijon, a nakon poraza od Metza u Kupu.

„To su igrači koji misle samo na sebe“, rekao je Henry ne znajući da će ta odluka dovesti do njegove suspenzije. Čelnici kluba očigledno nisu mislili da bi ovakva odluka donijela nešto pozitivno za klub koji je prethodnih godina s PSG-om bio na vrhu francuskog nogometa, a koji je sada na 19. mjestu prvenstvene tablice.

Francuski mediji pišu kako je ovo i kraj Henryja na klupi Monaca te da je otkaz samo pitanje formalnosti. Momčad iz Kneževine trebao bi preuzeti Leonardo Jardim, čovjek koji je bio prethodnik Henryju.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thierry Henry

Ostale Vijesti