Jozo Cabraja / Kolektiff
Jozo Cabraja / Kolektiff

Bajka u Areni: Mandić i Klarica nošeni s 12 i pol tisuća navijača odveli Zagreb u osminu finala Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.02.24. | 20:18

Prepuna Arena dobila je predstavu kakvu je i htjela: ne znamo je li kulturno, ali je rukometno uzdizanje - sigurno!

Ne, ne sanjate. Zagreb je u osmini finala Lige prvaka! Zagreb je srušio Parižane! Rovovska bitka u Areni Zagreb između RK Zagreba i PSG-a otišla je na stranu hrvatskog prvaka rezultatom 28-26 (13-13)! S 10 okruglih golova Luka Lovre Klarica nosio je Zagrebaše u napadu, a Matej Mandić skupio je 11 obrana. Zaplakali su na kraju, a kako i ne bi nakon ovakve predstave.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je Tonnesen otvorio utakmicu, nije bilo preveliko iznenađenje, ali ono što je Zagreb priuštio Parižanima, zasigurno je. Kos i Čupić donijeli su odmah vodstvo, a unatoč naporima gostiju za povratkom plusa na svoju stranu, Kavčić, donedavno ranjeni Klarica, čak i ministar obrane Jakov Gojun, svi su se redali i Zagreb držali u egalu pa i prednosti pred tom svjetskom momčadi, strašnim PSG-om. No, kada se Zagreb zainati, a protivnik ga podcijeni, najčešće se opasno i posklizne.

Zagrebaše je nosilo preko 15 tisuća navijača s tribina. Po prvi puta je i gornji prsten Arene Zagreb ove sezone bio otvoren na rukometnoj utakmici, bilo je upita i 'Ima li još koja karta, platit ćemo', a to nismo dugo čuli kada su u pitanju utakmicce RK Zagreba. I neka je došlo vrijeme za to. Momčad Andrije Nikolića to je i zaslužila.

Nije PSG znao što ih je snašlo. Tonnesen, Steins, Prandi nisu se mogli dogovoriti u napadu, ispadale su im lopte, a Zagreb je sve kažnjavao. Koliko je ova momčad sigurna u sebe govori i potez i ove večeri sjajnog Mateja Mandića koji na plus dva, osam minuta prije kraja prvog dijela, baca loptu na prazan gol Parižana, ali osim što se Green stigao vratiti, lopta je pogodila gredu. Ludost ili lucidnost... Ma, neka je probao, ako pitate nas. Novi potpisnici ugovora sa Zagrebom do 2026., Matej Mandić i Luka Lovre Klarica bili su i ovoga puta prva imena momčadi u prvome dijelu, a zbog njih je i Raul Gonzalez uzimao minute predaha za dogovor, no ni to mu nije pomoglo. U posljednjim sekundama, Mandić se još jednom okušao u napadu pa gađao prazan gol, ali ovoga puta ga je spriječila - stativa. Nevjerojatno! Uhvatio se za glavu Zagrebov golman, tješili su ga suigrači, ali na semaforu je ostalo 13-13. Ne bi se nitko na to žalio prije utakmice, ali osjetili su Hrvati da imaju Parižane u ovoj utakmici tako da je frustracija jasna. Naravno, jednim okom smo gledali i suret Kielcea i Kolstada koji je na poluvremenu bio na rezultatu 13-10 za Poljake, a Kolstadu je trebala pobjeda da ostane barem u nadi da može preskočiti Zagrebaše. .

U nastavku sličan scenarij. Do sredine nastavka, Luka Lovre Klarica postigao je svoj čak deveti gol u susretu, unatoč svima batinama koje je popio čak i u polukontri pa se Prandi čudom čudio jer kao "nije on ništa napravio". No kad su slovenski suci i puštali neke upitne odluke pa dobili zvižduke i 'french words' s tribina i domaće klupe, ako razumijete na što mislimo, na drugoj strani je radila na sve strane hercegovačka hobotnica pa skidala i sedmerce Parižanima. Nažalost, nisu ni sve Zagrebove odluke u napadu bile idealne pa je tu bio i Dibirovov nerealizirani sedmerac protiv tek zagrijanog Palicke pa i šutevi van okvira gola, ali prednost je i dalje bila na strani domaćih.

Deset minuta do kraja Zagreb je imao dva gola razlike kao već ustaljenu normu prema Parižanima. S 22-20 zahvaljujući kombinacijama Kosa i Klarice u napadu i Mandića na vratima, a onda 24-22 nakon Čupićevog realiziranog sedmerca bilo je pomalo nevjerojatno gledati prednost protiv velikog Pariza na strani hrvatske momčadi. Svaka Mandićeva obrana bacala je Arenu u trans, posljednjih pet minuta utakmice svi su bili na nogama, a u posljednjoj minuti su Mandić obranom i Klarica golom na prazna vrata Pariza okončao ovu nevjerojatnu utakmicu. Pustili su suze, a i neka su. Hrvatska ima klub u osmini finala Lige prvaka!

S ova dva boda Zagreb je čak preskočio i Pick Szeged na petom mjestu, sada ima 14 bodova, dok je mađarski sastav šesti sa 13, Paris SG je treći sa 15 bodova, koliko ima i četvrto Kielce. Na vrhu je Kiel sa 20 bodova, drugi Aalborg ima 18, dok su predzadnji Kolstad s devet i zadnji Pelister bez bodova otpali iz borbe za osminu finala. U posljednjem, 14. kolu Zagreb će 6. ožujkka gostovati kod Kiela.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebPSGPSG rukometRukometna Liga prvakaKielce

Ostale Vijesti