Van Gaal izmislio napadača, Napoli ispao, Borussia sigurna protiv Porta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 23:04

Louis van Gaal se spasio.

Ne samo da je Manchester United pobijedio Midtyjlland, nego je Nizozemac u prvu momčad promovirao i 'klinca' za kojeg nitko nije čuo. Marcus Rashford je zauzeo mjesto u vrhu napada zbog velikog broja ozlijeđenih igrača i odužio se s dva gola u svojem debiju u seniorskom nogometu. Rashford je sa svojim golovima i riješio utakmicu. Imali su Danci 1:1 do 64. minute, Mata je promašio jedanaesterac, a onda se ukazao ovaj 18-godišnjak i prvo izjednačio ukupni rezultat te kasnije i doveo svoju momčad u vodstvo od potrebnih dva gola razlike. U završnici su golove dali i Herrera i Depay pa pobjeda izgleda puno uvjerljivije od same igre.

Još jedna engleska momčad ostvarila je uvjerljivu pobjedu. Tottenham je potpuno demolirao Fiorentinu za koju su od prve minute igrali Kalinić i Badelj. S konačnih 3:0 Spursi su sigurno prošli među 16 najboljih momčadi Europske lige.

Napoli nije uspio izbaciti Villarreal. Hamšik je golom poništio pobjedu Španjolaca iz prvog susreta, ali je Pina razočarao navijače talijanskog kluba.

U još jednom derbiju, onom između Porta i Borussije odlučio je jedan odličan kontranapad njemačke momčadi. U akciji u kojoj je sudjelovalo dosta igrača, posljednji udarac prema golu uputio je Aubameyang, lopta se od vratnice odbila od Casillasa i završila u golu. S tim golom Borussia je imala ukupnih 3:0 pa je nakon toga sve bilo riješeno.

Uzbudljivo je bilo u Baselu. Švicarci su imali povoljnih 1:0 sve do posljednje minute utakmice kada je Sall donio izjednačenje za Saint-Etienne. Međutim, Basel je ipak uspio slaviti golom Zuffija u 2. minuti sudačke nadoknade.

Sevilla je obranila prednost nad Moldeom iz prve utakmice, a Anderlecht je prošao dalje nakon produžetaka.

Europska liga, osmina finala:

Basel – Saint-Etienne 2:1 (Zuffi 15', 90+2'/Sall 90')
rezultat prve utakmice: 2:3

Manchester United – Midtjylland 5:1 (Bodurov 32'-ag, Rashford 64', 75', Herrera 87'-11m, Depay 90'/Sisto 28')
rezultat prve utakmice: 1:2

Molde – Sevilla 1:0 (Hestad 43')
rezultat prve utakmice: 0:3

Napoli – Villarreal 1:1 (Hamsik 17'/Pina 59')
rezultat prve utakmice: 0:1

Olympiacos – Anderlecht 1:2 (Fortounis 29'-11m/Acheampong 103'112')
rezultat prve utakmice: 0:1

Porto – Borussia Dortmund 0:1 (Casillas 23'-ag)
rezultat prve utakmice: 0:2

Tottenham – Fiorentina 3:0 (Mason 25', Lamela 63', Rodriguez 81'-ag)
rezultat prve utakmice: 1:1

(Foto: Action Images)


Tagovi

FC BaselMidtjyllandMoldeOlympiacos

Ostale Vijesti